Mesleği, görüntüsü, konuştukları, tavırları.. Nedir değerini belirleyen?

Mesleği, görüntüsü, konuştukları, tavırları.. Nedir değerini belirleyen?

karakteridir yani aslında gerçekten zor anlarda verdiği karardır. bir insanı değerli yapan bence kendisine verdiği saygı da olabilir. yani aslında zekasını kullanması diğer insanlara ya da dünyaya faydalı olması olabilir. bunun dışında kişisel olarak bakarsak da daime güvenilir olması sevdiği kişi için her şeyi yapması gibi özellikleri de sayabiliriz bence.
Bir insanı değerli yapan en önemli şey nezaketidir konuşma tarzıdır. Karşısındaki ile konuşmasını bilen düzgün iletişim kurabilen nazik kalabilen kişiler diğer kişilerden bir adım öndedir diye düşünüyorum.
Bir insanı değerli yapan şey hal ve hareketi, davranışı.. kötülüğe karşı sabırlı olup sineye çekmesi gibi veya titiz tertipli olması, elinden her işin gelmesi, alçak gönüllü olması ve en önemlisi büyüklerine edeplice hörmet etmeli, küçüklerle iyi anlaşması, herşeyi erkekten beklememeli, ... bunun gibi şeyler say say bitmez 😅
He mükemmel olması yani. bir şey demicem
Güzel bir soru:
Bana göre insanı en değerli kılan şey konuşmaları ve tavırlarının uyuşmasıdır. Bir insan kendisine gösterilen güler yüz ve samimiyetten cesaret bulup haddini aşmıyorsa; o insan çok kaliteli ve değerli bir insan demektir benim gözümde..
Cevap
26Cevap
Olgun hep bir üst düzey düşünceye sahip oluşu.
Verdiğim güvendir. Gece kafanı yastığa koyduğunda huzurla uyunuyorsa işte bu his inanılmaz
Bir insanı değerli yapan fıtratıdır.
Bir insanı değerli yapan en değerli şey akıllı olması değil, aklını kullanabilmesidir. Aklını nefsinin önüne geçirip yaşayabilmesidir
Aslında ruhu… düşünceleri… ve kalbidir..
ama en önemlisi de söyledikleri düşündüklerini o güzel ruhunu hayata geçirebilmesi yansıtabilmesidir… bi bütün olmasıdır.. yoksa sözlerine mi inanayım davranışlarına mı? Kafa karıştırıcı oluyor değerinden gidiyor…
Kullanim klavuzinda var zaten bu sorunun cevabi. İnsanlarin en degerli olani Allah a en yakin olan imani en kuvvetli olandir. Bunu bizzat insani yaratan söylüyor o yuzden bizim yapacagimiz yorum gecersiz kalir. Ama gercekren degerli olani degil de simdiki insanlarin dever verdigi sey nedir diye soruyorsan "zenginlik-para" en onemlisidir.
Karakterli nerde nasıl konuşmasını bilmesi benim için en önemli kriterdir..
Bir insanı değerli kılan tek bir şey olmaz.
İnce düşünceli olması, merhametli oluşu, cömertliği, güzel ahlâkı. Bunlar çok önemli.
Kimini Karakteri kimini mesleği kimini parası. Herkesin öyle ya da böyle değer görcek yanı var ama herkes hakkettiği gibi davranamayınca önemli özelliği yerini hüsrana bırakır gider.
Bir insanı değerli yapan şey nedir?
Kişinin kendine biçtiği değerdir. Yani insan kendi değerini bilirse ve bunu ne kadar iyi gösterirse çevresi de ona aynı değerde karşılık verir
İçinden geçtiği şeyi yapan ama mantıklı şeyler tabi. Normalde nasıl hareket ediyorsa işte aşkta toplumda da öyle hareket etmeli. Benden hoslanan bir kız vardı mesela kiz benim yanıma gelince kedi gibi bazen derste hocalar şaka filan yapıyor ve ya düşüncesini söylüyor biri kendinj tutamjyor bagirmaya filan başlıyordu aslan çıkıyordu sanki içinden.
Bence bir insanı en değerli kılan şey karakteridir. Maddiyat azalabilir değişkendir, meslek hayatı bi durum sonucunda bitebilir, görüntü yaş ilerledikçe çirkinleşir... Ama karakteri sağlamsa bir insanın her zaman, her konunun karşısında daha da etkilenir insan.
Günümüzde iş hayatında belli yere gelmiş, parası olan insanlar değerli oluyor.
Sanalda kadınlar değerli oluyor.
Benim gözümde de akıllı ve zeki insanlar değerli oluyor...
Herkes her şeyi bekliyor bakıyorum da , hiç kendimize bakıyor muyuz acaba bu kadar şey istiyorum ama ben donanımlı mıyım karşı tarafın beklentilerini karşılayabiliyor muyum diye
Öyle bisey yok deger ne ya Saçmalık deger dedıgınız sey sadece sız bı ınsanı seversınız takıntılı olursunuz sız bunu deger olarak adlandırıyorsunuz ama bu deger degıl sevgı takıntı
Konuşması, aklı , karakteri , üslubu tavırları , kendini anlatma şekli, hayatindaki insanları ne kadar önemsiyor oluşu.
İnce düşünmesi, kibar davranışları, nazik konuşması...
Her insan benim gözümde değerli, illa bir mevki ya da değerli bir şeyi olmasına gerek yok
Kendisinin bende hissettirdikleri kadar ederi yani önemi :) vardır
Dünya görüşü davranışları asil olması basit olmaması
Saygı, Empati, Alçakgönüllü, Çalışkanlık, Okuyan-Araştıran veya Geliri
Tavır. Bu o kadar önemli ki. Sıradan basit bir şey değil
insan yokluğuyla yarattığı boşluğun derinliği kadar değerlidir.
yanlışda olsa, hayatına yön veren bir felsefe
Kendi gibi olmasıdır hitap şekli duruşu bakışı vs vs
Nerede nasıl konuşacağını bilmesi, kendini yalın bir şekilde ifade etmesi kısacası üslubu😄
Ahlak
Ne yazık ki değerli olduğu için çok az insanda da bulunuyor
En önemlisi herkese karşı olan saygısı. Yani efendiligi.
Konuşmasının doluluğu, kendini geliştirmiş olması, nezaketi…
Hâl ve hareketleri, sözleri ve davranışlarının uyum ve tutarlılığı. Hepsi aynı şey aslında😅
Yanındayken mutluysam.. dinleniyorsam.. tamamdır o iş.. gerisi teferruat..
karakteri çok önemli samimi ve doğal insanlara bayılıyorum
İyi bir insan oluşu. Çıkarcı olmaması.
Karşısında kim olursa olsun doğruyu yapması ve iyi davranması.
Hiç tanışmıyorsam zeka üslup ve görsellik tanıyorsam karakter
Duruşu gerektiği yerde gerektiği gibi konuşmasını bilmesi sempatik oluşu anlayışlı oluşu vb...
Karakteri fakat bu zamanda para ve tip değerli kılar
Zekası. İnsan her sözünü ve davranışını zekasıyla şekillendirebilir.
Size verdiği değer ve ayırdığı zamandır
Değer bilen değerli olur.
Kessinlikle dürüst olması.
Olgun olmasi.. Karekteri
Gösterdiği özen ve ayırdığı zamandır bence
Bence kisiliği
Yani bana göre dürüstlük
Merhametli , saygili olmasi
Kendisini karşısındakinden daha zeki zannetmemesi.
Yani öğrenmeye açık olması ve kibirli olmayışı
Karakteri ve ahlakı.
Bütün herkesten farklı olduğunu hissetirebilmek..
Karakteri bilgisi zekası
Karakteri ve konuşma şekli
Düşünceleri, fikirleri, kendine has hali tavrı
Karşılıklı değer vermesi
Kendine ve çevresine olan saygısı
Hal, hareket, davraniş
Kişiliği karakteri..
Karakteri ve saygınlığı
Bana verdiği değer ve karakteri
Edep ve ahlaki, kişilik ve karakteri.
Onun için önemli olmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?