Benim annem ve babam de sınırlarıma ihtiyaçlarıma hiç saygı duymazdı mesela. Yaşadığım sorunlarla baş edemediğim için görmemeye çalıştım. Kendimi kandırıyordum. İnsanları ve kendimi güçlü olduğuma inandırmıştım. Zamanında bastırdığım ve sineye çektiğim ne varsa şimdi aynı senin yaşadığın gibi sosyal ilişkilerimi etkiliyor. Müthiş bir kaygı yaşıyorum. İşin çok zor önce bunu kabullen. Hayatta hepimizin başkalarına göre geriden geldiğimiz farklı durumlar var. Aile insan karakterinin temelini oluşturduğu için ruhumuzdaki zihnimizdeki en önemli etkiler aileden gelir. Şöyle düşün, bir ev inşa edildiği zaman önce temeli atılır ya işte o çocukluğumuzdur. Çocukluğumuzun çok büyük kısmını aile etkiler. Temeli sağlam olmayan bir ruh aynı evler gibi en ufak sarsıntıda zangır zangır sallanır. Ben şimdilik çözümü kendimi dinlemekte buldum çünkü ailemin baskısı sözleri tavırları zihnimin temelinde fazlasıyla yer etmiş durumda. Bunun farkında olmak bile sorunumu tamamen çözmüyor. Dinlemek çok önemli. Duygusal ihtiyaçlarını, fiziksel ihtiyaçlarını, zihinsel ihtiyaçlarını dinle. Hayatı dinle. Mantığınla ve vicdanınla görmeye çalış. Ne kadar sürer bilmiyorum ama inanıyorum ki iyileşeceğiz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence internet üzerinden yüz yüze canlı görüşmeler yaparsanız size iyi gelebilir. Omegle gibi veya daha iyi anternatif yerler de bulabilirsiniz araştırıp. Karşınızdaki kişiyi bir daha görmeyecek gibi konuşun konuşmayı batirsaniz bile konuşun icinizi birilerine dökmek ile başlayın gündelik hayatta neler yaptığınızı konuşun yemek temizlik küçük dedikodu filan. Bunu discord üzerinden de yapabilirsiniz aklıma geldi. Ondan sonra belirli kişilerle arkadaşlık kurun uygulama uzerinden. 1 kişi ile sinirlandirmayin hiç bir zaman. Şunu bilin ki dünyada 8 milyar insan var. Biri ile konuşmam kötü gitti saçmaladım filan düşünmeyin o kişi sizi istemiyorumu işinde arkadaslik ilişkide bosverin sonrakine git gide nerede hata yaptığınızı nasıl konuşmanız gerektigini anlarsınız. Diyelim ki discord omegleden arkadaş olarak biri ile gün içerisinde sohbet ediyorsunuz artık hata yapmıyorsunuz ama yüz yüze hala korkuyorsunuz. İnternetten tanisip da guvenebileceginiz bir kadın arkadaş varsa yakinsa küçük küçük yüz yüze görüşmeler de yapabilirsini zaten internet üzerinden konuşup dertlestiginiz için derdinizi de anlayıp yüz yüzede anlayış gösterir umarım karşıdaki kisi. Bu küçük tüyo benden size. Daha çok yazmak isterdim ama yazmak. Okumak bir yere kadar geciktirmeyin ertelemeyin korkmayın hayat kısa.
00 Yorumla
+1 yılBu anlattıkların sosyal fobi belirtileri. Geçmişte yaşanan travmalar, özellikle aileden gelen ve okulda akran zorbalığı gibi durumlarda ilerde ortaya çıkıyor. Ben bunu yaşadım ve büyük ölçüde sosyal fobiyi yendim. Öncelikle bunu kabullenip profesyonel yardım alman gerek. Hafif düzeyli antidepresanlarla sosyal fobiyi yendim ben (psikiyatr kontrolünde). Ayrıca kararlı olmak ve üstüne gitmek önemli. Antidepresanları anksiyete de kalıcı olarak başarılı bulmuyorum ama sosyal fobide ben fayda gördüm. Ama tek başına yenemezsin.
011 Yorumla
Soran+1 yılTek başima yenemeyeceğimin farkındayim. Destek yerine köstek oluyor çevremdekiler🤷♀️
- +1 yıl
Seni anlıyorum, çevrendekileri boş ver, dediğim gibi profesyonel yardım almalısın, tek başınadan kastım çevrendekiler değil. Çevredeki insanlar seni anlamaz, anlayamaz, dahada köstek olurlar.
Soran+1 yılSiz beni anlıyorsunuz demi cok ezik duruma düşüyorum. Yalnız bununla birlikte ani sesten cok aşıri irkliyorum ya da yüksek sesli bir ortamda hiç rahat degilim. Buda mı fobi
- +1 yıl
Evet çok iyi anlıyorum, yaşayan elbette daha iyi anlar. Bu belirtiler de sosyal fobi belirtileri, Ani sesten irkilme bende de vardı.
Soran+1 yılSesten irkilme cok sıkıntı ya şu an daha iyiyim ama mesela otobuste biri öksürünce korkmayayaim diye kendimi kasıyordum
- +1 yıl
Evet kendini kasman daha fazla rahatsızlık verir sana. Dediğim gibi bu durum çevredeki insanların telkini ile olacak, düzelecek bir şey değil.
Soran+1 yılOnlar ne yapabilirde ailem dahil olmak uzere hepsi kötü davraniyor. Bu yaşina gelmissin söyledigin seye bak diyebilirler
- +1 yıl
Anlıyorum ama bunun yaşla ilgisi yok, ben 30 dan sonra sosyal fobi tedavisi görmeye başladım. Kimin ne söylediği önemli değil. Sosyal fobi tedavi gerektiren bir durum. Bu ayıp ya da kötü bir şey değil. Insanlarda travma oluşturup hayatlarıni karartanlar, yine ayni insanlar psikolojik tedavi görmek zorunda kaldığında da yine kötü davranırlar. Bu hayat böyle maalesef, yaşıyorsak mücadele etmek zorundayız.
Soran+1 yılBen bu duruma gelmeme insanlar mı neden oluyor yani
- +1 yıl
Anlattıklarina göre öyle gibi. Bu rahatsızlıklarin sebebi, geçmişte yaşanan travmalar, baskılar sonucu ortaya çıkar genelde. Sebebi ne olursa olsun geçmişi gecmişte bırakıp mücadele etmek.
Soran+1 yılEn çok geçmişi bu kadar birakabiliyorum. Ki gecmiside bıraktim sadece ileriye dönük biseyler yapmsk istiyorum o yüzden
+1 yılsanırım temel sorun sürekli baskı altında büyümeniz sanıyorsunuz ki rahat olursanız yine bir baskı gelecek size
bunun sebebi geçmişten dolayı kendinizle barışık olmamanız geçmişinize dönün kendinizle olan sorununuzu çözün en büyük korkunuzla yüzleşin onu bertaraf edin
sonra düzeleceğinize inanıyorum012 Yorumla
Soran+1 yılGecmisteki kız çocugunu nerde bulayım ben şimdiki zamanda yaşiyorum bulabiksem kizarin zaten sen bu kadar niye baskıyagöz yumdun diye
- +1 yıl
kendinizle yüzleşmeden kendinizle barışmadan
bu anı yaşayamazsınız
Soran+1 yılAmsine kendiki cok seviyorum yoksa bu kadar seye katlanamzdim inanin ki
- +1 yıl
kendini sevmekten ziyade direnme gücünüz var gibi geldi bana
Soran+1 yılEvet evet o niyd oluyor ki
- +1 yıl
niyesi herkese karşı savaş açmışsınız
bu şekilde direnmişsiniz
odak noktanız kimse beni sevmiyor..
ama siz kendinizi de sevmiyorsunuz
Soran+1 yılÇünkü ben herkesden kötülük gördüm. Seven sevdigine kötülük yapar mı kötü düßünür mü. Kaç tane kuzeniz bi beni ayırıyorlardi onlarla irtibatı kopardim 8 9 sene oluyor. Çünkü guzelim onlar kadar süslenmeme gerek yok ya da bilmiyorum bencillik yani tatil ayarliyorlardi bana sormuyorlardı bile yani wp gruplarını gördüm süper 8 li diye şimdi kim haklı kim haksız aile hayatin zaten kötü benim
- +1 yıl
bence..
geçmişi bir yana bırakmalısınız
kendinizle barışmalısınız bu sizi daha güçlü yapar
Soran+1 yılÔnüme bakamıyorum sorun bu. 1 senede üç defa işten çıkarıldım geri kalan iş kovalamakla geçiyor zaten
- +1 yıl
işte..
sürekli geçmişi sorgulama hali devam ediyor sanırım
hayatınızı bir resetlemeniz lazım
Soran+1 yılDeneyeceğim belki de vazgecmek en güzeli haklısınız
- +1 yıl
Degistiremeyecegin seyleri bence birakmalisin gecmis gelecegini etkiler ve bu seni mutsuz eder
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 634 cevap paylaştı.
+1 yılKuzu bu seninle alakali bir şey egitimle alakasi yok mesela dişari git bir cafaye dakika tut kaç saat yalniz basina oturabilirsin 2 kez bunu dene sonra 3 kez gittiginzaman konuşmaya calis daha fazla toplum icinde konusmaya calis titresende yuzun kirmizida olsa konuş çekinme , sanmaki herkes seni yargilayacak söyle o an nedemek istiyorsan söyle belirt korkma , ayni zamanda sen konusmadigin icin vucudun ve yuzun kirmizi oluyor konussan olmaz merak etme
36 Yorumla
Soran+1 yılYalnız başima çok rahat takılabiliyorun yemek yiyorum bi cafeye gidiyorum içecek istiyorum hiç böyle seyler yasamiyorum
- +1 yıl
Dedigim gibi kalabalik ortamlarda daha fazla bulunmalisin , hiçkimse konusmuyorsa deki napiyorsun mesela , çok konusmaya calis zamanla duzelir kuzu takma kafana gecer
Soran+1 yılBenim tranvaların var galiba hatirlamiyorum cok ama. Tamam daha cok toplum icinde bulunacam insallah
- +1 yıl
Kuzu bunun insallahla masallahla alakasi yok toplum icinde daha aktif olursan cozulur
Soran+1 yılOda para ya iste imkanim oldukca birileriyle bulusuyorum oturuyorum
- +1 yıl
komşulara git , vs
Herkes birşeyler söylüyorda ciddi bir sıkıntı var bunu atlıyolar "insanlar kötü" yani burada dinlediğin insanlar bile kötü.. burdan senin iyiliğini söyleyen ki doğru şeyleri söylüyorlar herhangi biriyle bir cafede otursan konuşursun ama bir psikologla konuşmandan farkı olmaz. yani sonrası yok! sana sürekli olan senin giibi birini gerçekten kalpten kabul edecek bir insan lazım işte o insan yok! aslında seninle 1 saat konuşan sonra yok olan insan gerçek değil sana göre. işte zihinsel insan bunu aşabiliyor yani 2 ay sonra kaybedeceği biriyle sevgili olabilir ve bunun tadını çıkarabilir bittiğinde başkasını bulabilir. senin tarz insanlar "zihinsel"boyuta geçemiyor bunu yapamadğında hep çok büyük psikolojik sıkıntılar olacaktır. yani yapman gereken başkaları gibi olmak bunu başardığnda hiç bir sorunun kalmayacak.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen dürüst birisiyim. Öyle sevgili olmak cikmak vakit gecirmek icin kimseye umut vermedim vermem de. Sadece beni anlayacak birine ihtiyacimvar sanki hersey o zaman cok guzel olacak gibi hissediyorum. Benim bu rahatsizligina jnsankar sebeb oldu benim fikrim
+1 yılİşte her şey aileden başlar derler ya tamamen doğru ailen eğitimli ise doğru eğitimi de sana verirse ortaya bambaşka bir ürün çıkıyor yani seni kısıtlayan senin özgürlüğüne set koyan onu yapma bunu yapma şunu yapma diyen ve bunu da koruma güdüsüyle yaptığını zanneden aile aslında kötülük yapmış olur çocuğuna ortaya da özgüvensiz kendini sevmeyen psikolojik problemleri olan çocuklar çıkar ortaya insanlar ortaya çıkar bunu aşmanın yolu üzerine gitmendir çekinmemendir mecbur kaldığında gitmen değildir tam tersi bilerek isteyerek üzerine gitmendir bilinçli olarak isteyerek bazı şeylerin korkularının üstüne gitmen lazım. Özgüvenini b
öyle kazanırsın01 Yorumla
Soran+1 yılÜstune gidiyorum ben 10 senedir bu rahatsizligimla cebeesjyorum. Ama yüzumun kıpkırmızi oldugunu görunce cok utaniyorum inan ki
+1 yılCiddi bir problem ama çözülemeyecek bir şey değil. Bak kendi elinle yazmışsın kendi imkanlarımla çalışıp hayatımı idame ettiriyorum diye korkularınında üzerine gideceksin odanda kendini bir topluluğa katılmış olarak hayal et konuş bir şeyler salla ne olursa işte sadece konuş. Bir süre sonra bir arkadaşından da yardım isteyebilirsin ona bir şeyler anlatırsın o dinler samimi bir arkadaş dost edin sıkı fıkı olabileceğin rahat olduğun iyi hissettiğin şeylere yönel herhangi bir enstürmana ilgi duy uyguna kursları var yazıl felsefe kitaplarına yönelebilirsin oda iyidir. Ama en önemlisi iki kişi al hayatını biri gerçek bir arkadaş olsun diğeri sevgili emin ol sırtın yere gelmez bence bu şekilde. 🙂
05 Yorumla
Soran+1 yılGitmedigim. kurs almadığım settfka kalmadı sanırım. Bu değişik bişey toplum içine katılayım derken tamamen dışlanabiliyorsun. Arkadas edindim ama oda beni kıskanıyor yani iyi arkadas gibi ama isine geldigi gibi davraniyor oda côzum degil hayatimda biri olsun istyorum aslinda en son sözlendigimde beni baska bir kızla kiyaslayip benden ayrilip o kisi ile evlenmesti filan falan.. Haytim hep acilrala dolu
- +1 yıl
Senin açından üzücü bir durum olmuş kadın erkek fark etmeksizin evlilik yolunda X bi kişiye tercih edilmek ciddi pskolojik problemlere yol açar adına gerçekten üzüldüm. İlgini çeken başka bir kurs olmalı herhangi bir şey kendi içinde düşünürken daha da derinlere in en basitinden çocukluk hayallerinden birini basit bir şekilde zorlamadan gerçekleştir. Bahtsız olduğun kadar arkadaş için de şanssızmışsın durum değisik değil herkesin başına gelebilir ama farklı olarak yeni insanlarla kendini zorlayarak ilk adımı sen atarak tanış bir şeyler öğren öğret illa ki düzgün bir dost edinirsin sabah bir evcil hayvan edinerekte başlayabilirsin aslında buna ya da dışarıda köpeklerini gezdiren kişilerle iletişim kurabilirsin onlardan bakımını ögrenirsin bilmiyorsan sen zor evet ama ilk adımı at bu korkuyu da zamanla yenersin arkadaşta bulursun sevgili de dostta eşte sadece yap birini bıkmadan
Soran+1 yılFotografcilik ilgimi cekiyor. Ayryettenbir cok kurslara da katildim
- +1 yıl
E üstele dostum o zaman fotoğrafçılığı her zamankinden daha çok vakit ayır yapış ona sınırlarını zorla bol şans umarım her şey gönlünce olur
Soran+1 yılTesekkur ederim umarim
Birincisi önyargıların kırmaya çalış. Bunun basit bir yolu var. Önce bir hedef belirle. Genel de tanımadığınız birine saati sorma ile başlayın derler. Sonra iş ya da başka kişilerle küçük iletişimler kur. Evde kendini hazırla. Dışarı çıktığında uygula. Ayrıca her insan aynı değildir. Ben arkadaşlarıma çok yardımcı olurum. Eminim böyle insanlar da karşına çıkar
01 Yorumla
Soran+1 yılBen bunları yapabiliyorum.. Titreme ve yüz kizarmam var sadece
+1 yılÖzgüven mideden gelir, mide çalışması yaparsan düzelir, titremeyi de mide yapar.
110 Yorumla
Soran+1 yılMide çalışması nasıl yapacagım peki. Titreme normal mi yani çok mu aşırı abarti
- +1 yıl
İp atlamaya başla düzelir.
Soran+1 yılTamam yapacam insallah. Pekj benim yasadigim sey üst seviye mi
- +1 yıl
Adrenalin hormonlarının düzensiz olmasından kaynaklı, ilk başta ip atlamaya başlayınca bu devam edecek yüzün kızaracak çünkü düzensizlik vardı, ancak üstüne gidince artık hormonların alışacak bu duruma ve ip atladıkca düzene girecek vücudun , yani yapay olarak heyecan yaratacaksın ip atlayarak kalp atışlarını hızlanacak, kontrolü ele almış olacaksın bu şekilde.
6 ay atla hiç bırakma eskiden eser kalmaz. - +1 yıl
Bende de panik atak vardı, boynuma kadar kızarıyordu doktorlar geçmez psikolojik falan dedi, oturup düşündüm aklıma ip atlayarak yapay adrenalin yapmak geldi ilk 1 ay içinde iyileştim ve şu anda durmadan ip atlasam da kalbim atmıyor
Soran+1 yılBu söyledikleriniz bana umut verdi benim aklıma takilan da adrenalimin cok yuksek olmasiydi. Yani bekar oldugum icin mi acaba evlenice gecer mj diye dusunuyordum.
- +1 yıl
Yüksek olması iyidir, fakat yüksek olduğu için de vücudun buna ayak uyduramamış olabilir yani kısaca şöyle söyleyim insanda her şey gelişmeye açıktır insan beyni nasıl gelişmeye açıksa, adrenalije karşı da mutlaka direnç sağlayacak şeyler yapmak şart, şimdilik ip atlarsanız adrenaline karşı vücut direnciniz de artacaktır.
- +1 yıl
Doğdum büyüdümle olmuyor maalesef fizyoloji birşeyler yapmak gerekiyor, ülkenin yarısı panik atak bozukluğu var, neden?
Çünkü insanlar beyinlerini geliştirdiği kadar fizyolojik durumlarını geliştirmiyorlar, hormonlar düzensiz herkesin.
Bir ip atlamaya bakar. - +1 yıl
Sen yüksek olmasına takılma yani, o olması gereken bir şey, sen bu durumu vücuduna konsept edecek çalışmalar yap, ara sıra çıkıp yürü mesela yürümekte iyi geliyor ip dışında.
Soran+1 yılSize mesaj attim dm bakabilirmisiniz
+1 yılBu sorunu yenebilmek için hep şunu düşünebilmeli insan…En fazla ne olabilir birgün zaten insanın başına kötü bir şey gelecek en kötüsü ne peki bir işte ya da durumda başına gelebilecek en kötü şey ne olabilir canın yerinde aklın yerinde ahlakın gibi manevi değerlerin yerinde ise bir şey kaybetmediği gibi tecrübe kapanmıştır insan. İnsan şunu unutmamalı karşısındakide insan oda insan sende insansın o yüzden rahat olunmalı…
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılbakınız haklılar cesursunuz ama farkedin artık kendi imkanlarınız ile iş bulup çalışmaya başlamışsınız devamını getirin geri durmayın lütfen hayata karşı dik başlı olun artık kendi ayaklarınız üzerindesiniz ezdirmeyin kendinizi lütfen rica ederim
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. burada belki başlaya bilirsin gizlenmeden düsünceni söyle bazen duygularini anlamaya calis o vakit kendini analiz edersen belki disardada kolaylasir duygularini kontrol etmek
10 Yorumla
+1 yılKorkma ve cesur ol
En çok nerde sorun yaşıyorsan bunun üstüne gitmelisin ne kadar çok deneyim yaparsan o kadar faydası olur insanlarla konuş sohbet et korktuğun şeylerin üstüne git10 YorumlaKanka cok ozguvensizsen ustunde alistirma yap en ufak seylerden basla mesela markete gittin calisanlarla konus kafeye filan git yalniz otur parka filan git bankta otur yaninda kik varsa iste onlarla konus
20 Yorumlaöz sevgi cok onemli kendini sevmeye calis guvenin olsun kendine karsi
23 Yorumla
Soran+1 yılBen kendimi cok seviyorum aslında
Soran+1 yılOnu yapiyorum en oluru bu sekilde. Bir yuvada kuramadim kendime has bi guzeligim duru bir yüz yapim var ama. Hangi erkek beni ister ki
+1 yılAz önce yayınladığım benceme beklerim. Yardımımın dokunacağını düşünüyorum
00 YorumlaPsikolojik bir baskı bişey var sanırım vücutta tepkimeyr sebep oluyor destek alsanız daha iyi olursunuz
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet tetikleyen birsey var bulamiyorum
Soran+1 yılBen piskologa gittim anlattim herseyi bana cok acayip birseymisim gibi bakiyordu 😂 şasirmadim oda hakli
- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu senin içinde var olan bir şey, kendine güven yeter, dışarı çıkar ya da çıkmaz bunu zamanla görürsün... Olmadı destek al psikologdan...
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yıloku, kendini geliştir ve öğrenmeye çalış ne olursa. bak nasıl özgüvenin oluyo
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam inşallah
Hayatına akışına göre yaşamaya ne dersin rahat ol tonlama aklına geleni yap benimde problemim fazla özgüven 🙂✋
00 Yorumla
+1 yılMuhtemwlen sonunu düşünerek o anki yapmak istediğin şeyi yapmaktan vazgeçiyorsun doğru mu?
021 Yorumla- +1 yıl
bende böyleydim.. taki şu cümleyle karşılaşana kadar.. ---KAYBEDECEKSEN DENEYEREK KAYBET--
- +1 yıl
ama denedin :) Denemeden sonu ne olacağını bilememezlikle canın sıkılacağına, deneyip olmuycağını anladın
- +1 yıl
Xper seviyem yetmiyorö yoksa uzun uzun yardımcı olmak isterdim.. zira eski beni anlsttın resmen
- +1 yıl
bir tavsiyem var.
- +1 yıl
Dizi film izlemeye başla veya Bu grup sesli yyaın yapan platformlar var kendi adını bilgilerini saklıyarak fake olarak en fazla yazılı olarak giriş yap.. orada insanların birbirleriyle konuşmalarını dinle birbirlerine yaklaşımları ne tepki verdiklerini.. ara da birde söze yazılı olarak katıl.. bi süre sonra farkında olmadan bu becerin fazlasıyla gelişecektir 🙂
Not; Fake olarak yap. kendi adın fotonla değil - +1 yıl
bu güzel bir şey.. kötü bir şey diğilki.
- +1 yıl
Karşındakide bi zahmet Görmemiş gibi bakmanı beklemesin.. Tüm sıkıntı buysa ohoo Normalden daha normalsin.
Birbirinin gözünün içine uzun uzun bakanlar emin ol samimiyet bitebiliyor. Senin yaptığın bu hareket samimiyet haya etmek değer vermek anlamına gelir.. sakın değişme - +1 yıl
Sana bir sır veriyim mi?
Neden Güneşe uzun uzun bakamayız,, Ay a uzun uzun bakabiliriz biliyormusun. - +1 yıl
sıkılmam anlat 1 tane eksildi :)
- +1 yıl
ordayım gel 🙂 👋🏽
Soran+1 yılNasıl aştınız bunu
+1 yılUzman yardimi almanda fayda var. Cok ciddi anlamda bu sorunu asarsin merak etme
10 Yorumla
+1 yılKendine güvenini kaybettin ya bu hiç iyi olmadı.
Sana yardım etmek isterdim ama etmeyeceğim.00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Konfor alanından çıkacaksın başka yolu yok.
kendini maruz bırakacaksın.
07 Yorumla
Soran+1 yılTitreme yüz kizarikligi. Bir kursa gittim aksam kursu klavye. Yüzum oyle kızarmis ki yanimdaki kiza hoca arkadssinin atesi mi var bi bak dedi cok utandim cami filan actirdi 😭
- +1 yıl
Gerilmeyin… kendinizi maruz bırakın o tarz ortamlara daha çok girebilirsiniz. Daha ileri gitmeden siz ileri gidin.
Soran+1 yılSanırım son noktadayım
- +1 yıl
Neden
Soran+1 yılArtık titremem hemen durmuyor daha uzun süruyor yüz kızarıklığ8 gün boyu devam ediyor benim
- +1 yıl
ALLAH yardımcınız olsun. İnanın aşarsınız
Soran+1 yılAtaklarım çok fazla ve hızlı bir sekilde artıyor. Amjn inşallah Rabbimin gücü herseye yeter
Gizli Üye(30-35)+1 yılO özgüven değil kalabalık korkun olabilir çoğu kişi kalabalık ortamda heyecanlanır. Panik atak olma ihtimali yüksek
04 Yorumla
Soran+1 yılMesela dugunlerde muzik oluyor yarim saat yemek yiyemiyorum kaşigi alip tabaga göturemiyorum.. Bir kere dudaklarim mosmor olmusth korkudanses korkusundan
Cevap sahibi+1 yılBunun bir altyapısı olabilri öyle ortamlara girme. Düğün ve kalabalık bende sevmem fobi oluşmuş belli ki
Soran+1 yılBen insan seviyorum ama oyle ortamlar hele birde muzikliyse asla yiyip icemiyorum
Cevap sahibi+1 yılCebine doldur dışarıda yersin 😁
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bunu en kolay yenmenin yolu dükkanları gez ve çalışanlara orada olmayan şeyler var mı diye sor etkili bir çalışma 😅
01 Yorumla
Soran+1 yılBunlar cok basit seyler ben cesur biriyim. Sadece ikili iliskilerde ve dügündü masada yemek yemekti bu tarz seylerde skıntı yaşıyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılBilinen basit bir taktik ama işe yarıyor. korktuğun şeyleri basitten zora doğru sırala ve yapmaya başla.
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam bunu deneyecem.. Mesela ne gibi bir şey örnekleme yapabilirmisiniz
- +1 yıl
Tek başına kahve içmek, dışarıda koşmak, pazarlık yapmak gibi şeyler olabilir. Senin kendine uygun şeyler bulman önemli
Soran+1 yılBen bunların hepsini rahat bir sekilde yapabiliyorum zaten. Toplumda sknti
+1 yılTerapi almalısın. Muhtemelen o kişi seni bir çok kişiyle aynı anda sohbete sokacak.
ya da bu site çok ideal. Bir çok kişiyle antrenman yaparak bu etkiyi zayıflatırsın01 Yorumla
Soran+1 yılBunlar denendi
Asi bi insana dönüş emin ol rahat aşarsın hiçbir şeyi ve hiçbir kimseyi kafana takma dünya senin etrafında dönsün hem heyecan yapmazsın hemde ne olursa olsun ben böyleyim kafana göre dersin
01 Yorumla
Soran+1 yılAsi ve cesur biriyim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende de ayni sıkıntı var 2 haftadir psikolojik destek alıyorum destek almayi hic denedin mi
17 Yorumla- +1 yıl
Ben de aynıyım kac yasindasn
Cevap sahibi+1 yıl23 sen
- +1 yıl
21 nerede yasiyorsn
Cevap sahibi+1 yılist nniye dhosh
- +1 yıl
Ben de ist dertleşelim mi yazar misn bana 🙄
- +1 yıl
Xperim yetmiyor
- +1 yıl
Yzr misn
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer fiziksel anlamda çok etkiliyorsa psikiyatriye görünün ilaçla biraz rahatlama sağlanır. Ama ilaç tek çözüm değil kendinizi zorlayacaksınız. Ben de aynı problemi yaşadım ve kendi kendime aştım. O eski halimden eser yok şimdi 😊
111 Yorumla
Soran+1 yılSarışınım ve yüzüm beyaz mesela pancar gibi derler ya o derece kuzariyorum yüzum alev aliyor sanki o sirada
Cevap sahibi+1 yılSosyal fobiniz var ve yüksek seviyede. Ben de öyleydim hiçbir yere giremezdim hata yaptığım anda ortamdan kaçma isteğim olurdu
Cevap sahibi+1 yılTelefonla bile konuşurken kalbim yerinden çıkacak gibi olurdu sesim titrerdi falan. Üzerine gitmeniz lazım çok rahatsız edici bir durum biliyorum ama asla kendiliğinden geçmez
Soran+1 yılBen o kadar seylerle ugrastim ki Şu an cok iyi yerkerde olabilirdim. Bu rahatsizligim belimi buktu benim
Soran+1 yılSosyal fobi belirtisimi. Ben 8. Sınıfta istiklal marsı okunurdu onun sesinden korkup ta arka siralara gecerdim. Sesten de irkiliyorum
Soran+1 yıl15 senedir mucadele ediyorum daha da arttı
Soran+1 yılSenin yaşın genç ben 30 yasindayim karakterim filan oturdu yani. İnşallah basarabilirim diger türlüsü cok güc yoksa
Cevap sahibi+1 yılBunun yaş ya da karakterler alakası yok. Tabii bir doktora gitseniz çok daha iyi olur. Yani sesten irkilmenizin sebebi başka olabilir.
Soran+1 yılSes olayi sizdd yokdu sanırım demi
Cevap sahibi+1 yılYoktu
Soran+1 yılİste orada kafam karisiyor benim de. Siz nasıl atlattınız bunları
Ben de yasiyrm tedavide goruyorum.. bir doktora basvursaniz.. zor gercekten
22 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir tedavi alıyorsunuz
+1 yılbu ülkede nasıl bir kız özgüven eksikliği yaşayabilir ya az fit ol crop giy o gün 100 kişi mesaj atar dm'den çekici olmayı da ben mi öğreteyim alla aallaa
011 Yorumla- +1 yıl
Aynen kanka crop giyince abazalar mesaj atınca travmalar çözülüyor hemen
Soran+1 yılCirkinim demedim.170 boy 68 kilo sarisin beyaz ten su yesili gözleri olan tesetturlu bir bayanim
Soran+1 yıl@Erens19 ben ter kokmam toplu tasima cok kulanmiyorum. Tesettür pislik. Ver ter demek degil daha cok temizlik demek. O kisilere bende anlam veremiyor ve utaniyorum. Bayan olmaktan sizi düşünemiyecem🤢
Soran+1 yılSen nerde yasiyorsun özel degilse
- +1 yıl
@Shiningdiamond sonuçta beğenildiğini anlıyor insan
Soran+1 yılYani evet ben her topluma tasima da bir erkek arkadas edinecek durumda oluyorum hisuma gudenlerde olmuyor degil. Begenildigiminde farkindayım.. Afedersiniz popom ya da kalcam k9tu degil pantolon sıkıstirmiyorum kimseyi günaha sokmamamk icin bizde begenilmedigimizden dehil yani 😉
- +1 yıl
Helal sana olması gereken bu zaten 😃 açıp saçılmakla güzel ya da çekici olunmuyor
Soran+1 yıl@Erens19 sorun degil insanlık ölmedi
+1 yılSosyalleşmek çare olabiliyor
20 Yorumla
+1 yılÖlüme çare yok anliyirum zor yaşamdan geçtiniz. kendine dikkat et güçlü ol. sikilinca yaz bana. dik dur güçlü kal. kimse senden üstün degil
00 Yorumla
+1 yılGel sarılalım
21 Yorumla
Soran+1 yılSende mi
Kendine buna yani kalabalığa maruz bırak zamanla azalacaktır.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 442 cevap paylaştı. daha cok girişken olmaya çalış
12 Yorumla
Soran+1 yılGiriskenin cesurin ama bu huyu. Gecmedigi icin yari yolda kaliyorum
+1 yılBence stresten panik atak yasiyorsun
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu olabilir ki bende panik atak var galiba
- +1 yıl
Aynen bence de
- +1 yıl
Biriktirmissin kurtul bunlardan
Soran+1 yılNasil iste git diyince gitmiyor. Aksine daha cok hatirlatiyor kendini ben burdayim der gibi
- +1 yıl
Uzman yardimi al😃
Soran+1 yılKız onlardn ilac verip yolluyor yallah diye resmenen
- +1 yıl
Ilac vermeyenler de var terapi oluyor bu da
Soran+1 yılÇok para bulunca giderim
+1 yılPsikolojik destek alman gerekiyor olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılGittim doktora bir suru ilac verdi bunlarj icmezsen daha kötü olursun dedi
+1 yılCesur olmaya devam et
15 Yorumla
Soran+1 yılBana birsey katmiyor ki cesur ama mutsuz
- +1 yıl
Devam et sabırlı olman gerekir. Bazı şeyler zamanla aşılır hemen olmaz sabır ve ne yaptıysan arkasında dur.
Soran+1 yıl30 sene sonra yaş 60 ama
- +1 yıl
Dünya sabır üzerine kurulmuş
Soran+1 yılRüyamda mükafatını alacaksın dediler böyle büyük bir pazar yeri kurulmuş😭
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılUyumalisin kanka en güzeli uyumak
12 Yorumla
Soran+1 yılEve gelince tek uyuyarak mutlu oluyorum
- +1 yıl
Günde 20 saat uyucan y
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDestek olucak birini bul kız arkadaş falan
01 Yorumla
Soran+1 yılOnlar kıskaniyor zarar veriyorlar ben baya guzel biriyim o yuzden ☹️
+1 yılAllah yardımcın olsun asarsin bu günlerini
010 Yorumla
Soran+1 yıl10 senedir savas veriyorum
- +1 yıl
Neler yapıyorsun normalde
Soran+1 yılİse gidiyordum 4 ayda çıkartilar iki aydir evdeyim her hafta ya da iki hafta da bir dışarıya çıkmaya gayret ettim. Şu an pek bisey yaptigim fotografcılık kursuna gidecen insallah oyle bir düsuncem var. İş ariyorum nir tarafantan
- +1 yıl
Günaydın hayırlı sabahlar iş sektörü aslında hareketli ama yaşadığın şehire göre değişiyor tabi fotoğrafçılık kursu iyi tabi hayırlısı olsun hakkında
Soran+1 yılBen hobi olarak manzara fotograflari filsn yarışmalara katılırım diye düşündüm
- +1 yıl
İnşallah güzel düşünce yaşadığın yerde doğa cokmu şehirde misin
Soran+1 yılKonya merkez
- +1 yıl
Çok geldim gittim konya ya hangi mahalle kız 😃
Soran+1 yılMeram
- +1 yıl
Meram ayrı ilçe değil mi
+1 yılNiye kendine guvenip konusamiyorsun
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
m +1 yılEzik yaşıyorum ben 40 senedir. İnsan alışıyor
10 Yorumla
+1 yılYouTube izle kişisel gelişim
00 Yorumla
+1 yılbu hayat senin özgüvensiz olman için fazla kısa
00 YorumlaCanının istediği gibi hareket ederek
00 Yorumla
+1 yılEksikliğin hangi konularda
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSpora giderek özgüvenini kazanabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu düsundum belki bi nevi o da vakit degerlendirmek iste
+1 yılKendin ol başkası ne diyecek diye düşünme
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇevre ile bunu aşabilirsin.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı. Ben aşmana yardımcı olucam
00 Yorumla
+1 yılpsikologa git
11 Yorumla
Soran+1 yılİki defa gittim ilac verdiler. İlaclarin beni tedavi edeneyeceğini söyledim. Bunlari kullanmazsan ilereye donuk dusunemezsin dedj doktor ben icmedim hic birini icince cok hissiz bisey oluyordum
Yaş kaç
04 Yorumla
Soran+1 yıl30 93 doğumluyum
Soran+1 yılBen baba ne bilmem ilk okuldansonra kendim calistim kendim kazandim ailem hic destek vermedi simdide oyle
Soran+1 yılBu rahatsizligimdan dokayi ilk 3 ay yads 4 cu ayda isten ckartyorlar brni
Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı. Kendine inan ve guven
00 Yorumla
+1 yılBira felan iç kendine gelirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım
- +1 yıl
Bende Müslümanım
+1 yılutanmayacaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı ben
17 Yorumla- +1 yıl
Bi de ben
Cevap sahibi+1 yılÖlmek istiyorum bazen
- +1 yıl
Ben de gercekten
- +1 yıl
Dertleşelim mi
Soran+1 yılValla mı
- +1 yıl
Valla gel
Cevap sahibi+1 yılValla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇakı taşı
00 YorumlaPsikolog
01 Yorumla
Soran+1 yılYani piskolok mu piskiyatri mi?
- Kişilik & Karakter konusunda 489 cevap paylaştı.
+1 yılHıc bırseyı takma
01 Yorumla
Soran+1 yılCok vurdum duymazkaalesizsin diyorlar o halde boykeysem
- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım