🍎 Sence karakterin, kişiliğin gereği muhatabiyetlerinde hangisi daha başarılı ilişkileri besler? Tehdit eder gibi konuşmak mı? İkna eder gibi konuşmak mı?🍎
#tubasueda 🍀🍀
İnsanlarla konuşma tarzın daha çok tehdit eder gibi mi, ikna eder gibi mi ne dersin?
her zaman güzellikle konuştuğumu düşünüyorum. insanlar da bundan dolayı güvende hissedip genelde ikna oluyorlar. zararlı bi şey söylemediğimin, kötü niyetimin olmadığını hissettiriyorum. bu da bana ikna etme konusunda avantaj sağlıyor. saman altından su yürütmek, tehditkar veya suçlayıcı konuşmaktansa iletişimi güzelliklerle doldurmalıyız bence, böyle her şekilde kârlı çıkarız. senin konuşma tarzın nasıl peki?
Konuşma tarzım genelde bir psikolog veya anaç bir üslupla yaklaştığımı söylerler. Sakin konuşurum insanlarla. Tehdit eder gibi bir ses tonum olmaz benim. Ama sinirlendiğim zaman, o ağzım hiç susmaz kimse yanımda durmasın..
Herhangi bir isteğimiz yokken neye ikna edeceğiz mesela o kısmı anlamadım. Elbette istek varsa rica şeklinde ikna olur zaten Konuşma tarzımızda durduk yere bunlar bulunmaz
O anki moduma göre değişiyor. Ben iyi bir dinleyiciyim, hiç sıkılmadan ve göz temasını kesmeden 8 saat aralıksız dinlemisligim var ama eğer çok kötü bir modumdaysam tavsiyem ağır salt cokabiliyor agzimdan