-1 iq da olanlar değil..
Neyi isteyip istemedigimi bilmiyorum, niye kafamda sürekli baska sesler var?
-1 iq da olanlar değil..
Ben üzerimdeki çevre baskısını 25 yaşında fark etmiş biriyim. Öyle ki seçtiğim okullar, okudugum bölümler, sevdiğim faaliyetler... hiçbiri bana ait değilmiş. Ben kimim bilmiyorum, tanımıyorum. İnanın yeni tanışıyoruz.
Birileri Muslumansin diyor musluman oluyorum. Birileri şöyle giyinmelisin diyor giyiniyorum. Ama birileri arastirmalisin diyor arastiriyorum ama işin icinden çıkamıyorum cidden kafayı yicem.
Ben kendimi nasıl bulabilirim?
Ben kimim ya hu?
İpotekli bir kişilik gibi belki de.. farkında olmak ve kendini aramak için yola çıkmak ilk ve en önemli adımlar şimdi ise kaynak. Sonuçta tutunacagin dala güvenip ilerlemeye calisacaksin. Bana kalırsa ilk şart öncelikle İslam'dan uzaklaşmadan psikolojiyle felsefeyle edebiyatla sanatla bilimle hepsiyle ilgilenip biraz vakit geçirmek ve her birinden sana iyi geleni almak güzel olabilir. Ama imandan uzaklasanin kalbi Allah muhafaza kararabiliyor bilmiyorum en azından tevekkül ve hoşgörü sabır şükür şükran gibi duyguları İslam'la daha iyi yaşarsan anlamlı bir bütüncülluk oluşabilir. Bişi daha diycektim de unuttum
Yorumları anlamıyor olmak da eksi IQ ya dahil mi heh
maalesef bu yetiştirilme ve tolpum baskısı böyle bir durum yaratıyor.. kendi seçimlerin değil çevrenin senin için seçtiği öngördüğü hayatı yaşıyor oluyorsun.. yoksa yargılanacaksın ayıplanacaksın ya da dışlanacaksın vs vs
Napicam ben nasıl cikicam bu karmasadan
küçük kçük değişimlerle başlayacaksın.. mesela eve her zamanki yoldan değil kendi seçtiğin bambaşka bir yoldan git.. uzak ya da bauk subukta olabilir.. her zamanki saatinde değilde farklı bir saatte dön.. ya da gitmedn önce bir yere uğra kahve iç yemek ye ya da .. anlık karar ver ve yap.. gibi gibi..
Ya yapıyorum aslında bi yol da cizdim kendime. Ama vicdan azabı dolu.
vicdan azabı dolu olarak ne yaptın ki..
Cevap
3Cevap
kendine bu soruyu sorduysan
cevapları da kendin bulmalısın
yani sen ne istiyorsun bir düşün bakalım
İşte dusunduklerim gerçekten istediklerim mi onu bilmiyorum
buna sen karar vereceksin
kapa kulaklarını bütün seslere
ve düşün
Çok mu geç sormusum kendime bu soruyu sence
yok
insanların aydınlanma süreci biraz geç olabiliyor farkına varmanız önemli
Evet burada tavsiye verenler kendilerini kendileri sanıyor olsalar bile zannettikleri kendileri kendileri olmayabilirler
Aynen öyle.
Birçok insan farkında değil zaten , bende bile uniden sonra oluştu farkındalık
Kendini kaybettikten sonra
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?