Çoğu insan cahil, sizce sizde cahil olduğunu bilmeyen bir cahil misiniz yoksa bunun farkında bir cahil misiniz
cahilim biliyorum
cahillik ne kelime her şeyi bilirim
yarı cahilim (yarım yamalak bilirim)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hayır değilim, ama evet çok var. Ve cahil olduğunu kabul eden cahile de rastlamadım.
Yarı cahil misin, her şeyi bilir misin.
Her şeyi bilen birisi mi olurmuş iyi misin sen? Cahil diyerek genelleme de yapilmaz ama. mesela hic bir konuda bilgisi olmayan birisinin bile ilgi alaninin oldugu bir konuda o senden daha nitelikliyse o zaman onun yaninda da sen cahil kalırsın. Yani adam matematikte kötüdür ama furbolda her şeye hakimdir sen peki furbol hakkinda bisey bilmediginde onun bakis acisiyla cahil olursan bu senin hoşuna gider mi? Sanmam. Demek ki herkes her konuda bilgili herkes her zaman her konuda cahil değildir bunu bilmemiz gerek.
Futbol*
Cahilsin haberin yok. En kötüsü
Soruyu soran ben değilim:) bi kere soruyu sorman bile seni başlı başına nasil bir konuma sokuyor ortada. Dikkat ettin mi sana cahil demedim. Çünkü senin de benden daha iyi oldugun bir yön vardir. Mesela sende saygı yok, bu konuda kendini geliştirebilirsin diyelim :)
Bir kaç konuda iyi olman senin genel bir cahil olduğun gerçeğini değiştirmez. İstersen 3000elo satranç oyna yine cahil olabilirsin. İşin cahili değil, genel çevresinde olup bitene cahil misin diye sordum. Mesela cahil değilsen çok zengin olmalısın, en az 3 dil bilmelisin vesaire
Sen daha soruyu anlayamıyorsun cahil oğlu cahilsin sen cahillik hat safhada, birde çok konuşuyorsun umutsuz vakasın
Sanmıyorum, katılmıyorum dediğine de. Bir insana cahil demek tek bir konuda uyumsuzluk yaşadığın anda ya da zıt olduğunu gördüğün anda cahilsin diyerek kesip atmak da o zaman cahilliktir desem sen de cahil olursun bu durumda, bana beni tanımadan hemen cahilsin diyebildin mesela. Halbuki daha anonim bir platformda sadece bir yorumuma rastlayarak.
Biraz daha at gözlüğüyle bakmak yerine insanı insan olduğu için de kabul etmelisin. Sorduğun soruyu o zaman değiştirebilirsin, mesela genel olarak cevap almak istiyorsan senin de sorun daha farklı biçimde olabilir... Mesela herkes her konuda bilgili olabilir mi diyebilirsin, bu daha doğru bi soru olabilir. Ama cahil sıfatını koyduğunda iş daha kırıcı, argo ve kesin hüküm koyarak karşıdakini bi hiçmiş gibi tanımlarsın. Bu da bence doğru degil.
Sen iyi bir insansın bence :) bana istediğin kadar küfür edebilirsin sorun yok.
Öğrenecek onca şey varken cahil olmadığımı düşündürecek bir şey bulamıyorum.
Laga luga yapma cahilim de işte
Dediğim tam olarak bu ya zaten.
Cahille sohbeti kestim babay
Hay hay... 👋
Cahilim.