Kıskanç mısın yoksa güven problemin mi var?

#DeliMavi
9 Mart 2023
Kıskanç mısın yoksa güven problemin mi var?

#DeliMavi
9 Mart 2023
Kıskanç değilim sevdiğim kadına güveneceğim için böyle sorunlarım olmaz insanlar sahiplenmek ile kıskançlığı karıştırıyor. yani birisi sevgilinize baktığı ya da laf attığı zaman korursunuz sahip çıkarsınız gerekeni yaparsınız o kişiye sert bir şekilde. ama bunun dışında kısıtlama sürekli karışma kıyafetini kısıtlama ya da sosyal medya kullanma ya da onu takip etme demek bu hem kendinize hem de sevgilinize duyduğunuz güvensizliği gösteriyor. yani acaba beni aldatır mı gözü dışarı da olur mu gibisinden kıskanırsınız.
ben böyle gereksiz kıskançlıkları sevmediğim için de kendim kıskanç değilim sevgilimin de kıskanç olmasını istemem. zaten sevgilim olmayan bir kişiyi de kıskanmam. yani arkadaşımı kıskanma gereği duymam
Şu an birlikte olduğum sevgilimle yeni konuşmaya başladığımızda onu kız arkadaşlarından vs kıskanıyordum ya da ablasıyla bara vs gidince (o zamanlar başka bir şehirde yaşıyordu), ama ona asla belli etmiyordum. Sonra bir gün dayanamadım dedim böyleyken böyle, kıskanç biri değilim zannediyordum ama böyle hissediyorum, çok güzel konuştu benle içimi rahatlattı, çözüm önerileri sundu falan. Aradan yedi ay geçti şimdi, o kıskandığım kadın arkadaşlarıyla ben daha yakınım, bir mekâna falan gidince bu kez ben tadını çıkar sonra konuşuruz diyorum o kabul etmiyor, mekan fark etmeksizin hep seninle konuşmak istiyorum diyor. Ve o günler aklıma gelince ne kadar yersiz kıskançlık edip kendimi üzüyormuşum diyorum. Ve bundan da çıkardığım sonuç şu ki o dönem onu henüz tanımıyordum dolayısıyla güven problemlerim vardı. Şimdi onu tanıyorum, ona güveniyorum ve kıskanç biri olmadıgımı görüyorum
Öyle aman aman karşımdakini bunaltacak kadar kıskanç bir insan değilim. Hayatım boyunca hiçbir zaman özgüven problemi yaşamadığım için bu konuda da herhangi bir sıkıntı yok. Sevdiğim insanı elbette kıskanırım ama dünyasını da cehenneme çevirmem. Yapacak olan zaten yapar buna hiçbir zaman engel olamazsın.
Rica ederim
Güvenirim ama kıskanırımda
Cevap
30Cevap
Her ikisi de. Herkes her şeyi yapar bunu her zaman görüyorum, ne sevgili ne eş engel değil. Kimseye güvenmem ama sevdiğim adamı ölesiye kıskanırım da. Kıskançlığım sevgimle alakalı, güvensizlikle değil.
Bir insanı sıkacak kadar hiç bir zaman kıskanç bir yapıya sahip olmadım kıskançlık duygumuda genelde içimde yaşarım çaktırmam 😂😂
Kıskançta değilim , güven problemim de olduğunu düşünmüyorum. Kendime güveniyorum o yeterli :D
Maşallah
Kendime çok güveniyorum ilişki konusunda. Hep benden iyisini mi bulacak diye düşünürüm, ama gel gör ki bir o kadar da kıskançlık var. Aşamıyorum bunu içimden geliyor, kıskanırım sahiplenirim ben, ben bakmıyorum kimseye o da bakmasın. Hayatına müdahale etmem ama, evet biliyorum çok kıskanç bir insanım ama kıyafetlere karışma, onu yapma bunu yapma o konularda iyiyim. Ben yanındayken zaten kimse bakamaz.
üf, hem de ne biçim. 🤣
şaka şaka. değilim galiba ya. ben kıskansam ne olur ki. yapacak olduktan sonra her türlü yapar. sevgili/sözlü/nişanlı kişisiyse sevmiyordur yapar. kocaysa allah'tan korkmuyordur yapar. ha sonuç az buçuk belli tabii. kıskanılacak şeyler yapanın ödeyeceği birtakım bedeller olur. terkedilmek gibi mesela.
kıskanç değilim hayatımdakine ve kendime güvenirim
nerede ne yapacağını bilmeli zaten hayatımda olan kadın bilmiyorsa hayatımda olmasına gerek yok
Her ikiside yok. Kıskançlık yerine; kendini geliştirmeyi, güvenmek veya güvenmemek gibi iki seçenekli eylemler yerine yaşayıp, karar vermeyi tercih ediyorum. Böylesi sizi hayatta daha etkin ve yaşanan anları mutlu kılıyor.
Kendim dahil kimseye %100 güvenmem. Ama bunu bir problem ve insanları sevmek konusunda bir mani olarak görmüyorum. Sadece %100 olmasa da ne kadar güvendiğim önemli.
Kıskanc degılım abla.
Kıskanclık sacma gelıyor bana. Seven insan kıskanır diye bir savunma mekanızması oluşturmuşlar öyle gidiyorlar.
Seven kıskanmaz sahiplenir bana göre.
Kendime güvenim tam.
Kıskancım.
Benim olana kimse yeltenemez.
Ama kendi bir başkasına yeltenmek isterse tutmam.
Keyfi bilir.
Sevdiğim birisiyse kıskanırım güven problemim var😏
Normal bsey kıskanmak. Çok rahat olmak olmaz. . Bu arada günaydın 😊 hemen kabul ettin
Kıskancım, sevdiğim aşık olduğum hatunu kıskanırım nitekim Hz. Ali demiş ki kıskanmayan kimseden hayır gelmez diye.
Eger gercekten sevdigim biriyse kıskanırım, guven problemim de var skjd sadece babama güveniyorum kendime bile değil hahahha
Güven problemim var ama insanlara karşı önyargılarım yok mesela ama kolay kolay birisine güvenmem 2 günde..
Aslında her ikisi de değilim, bazen koruyucu olurum o kadar.
Taniyincaya kadar, asiri kiskanc ve supheli sonra normale girer
Sevdiğim insanı kıskanırım ama güven problemim kıskançlığımdan daha fazla.
Kıskanç değilim güven problemim yok, başka bir kadını hayatımda kıskanmadım
Güven problemim yok, kıskancim diyecek kadar çok kıskanç da değilim..
Bana olan ilgisini çalan her şey düşmanım olabilir.
Güven problemim var. Güvenim kırılmadı ama var. Kıskanç değilim aşk ilişkilerinde elbette
valla nasıl adlandırırsan adlandır... kıskancım. benim olan, benimdir.. bu kadar
Kıskanırım kardeşim oraya buraya sündürmeyin
Sadece sevdiğim kişinin ilgisini sevgisini kıskanırım zaten kişiye güvenmiyorsam devam etmem
Güven proglemi şüphe üstüne yapılan dna testlerinde sonuç ortada
Her şey dozunda ben de azizim. Dozu da bi’ çay kaşığı işte..
Güvenmeyi seçerim güvenirim fakat ortada kıskanılacak mantıklı bir sebep varsa kıskancım hoş karşılamam yapılan yanlışı doğal olarak.
Kıskanmak değer vermek sakınmak ve önemsemekle alakalı bence. Güven problemi başka bir şey.
Vllhi kıskanç değilim işime gelmeyen konularda bazen kıskançmışım gibi davranırım 😅
Güvensem de kıskanırım ben abi.
Benim güven problemim yok ama erkeklere güven olmaz problem onlarin genelinde
Kıskancım. Güvenle bir alakası yok kıskançlığın. İçgüdüsel bir duygudur ve seven sevdiğini kıskanır
Ben anca biriyle yatarsa kıskanirim mesajlajirsa kiskanmam
Kıskanmam ama güven önemli🙈
Evet güven çok önemli 😊
Aşırı bir kıskançlığım yok
seviyorsam tamamen güveniyorumdur
Güven problemi var
Kıskançlık bir neden değil
Güven problemim var kıskançlık yok
Kiskanmam kimseyi ama güvenmemde
Kolay guvenir zor kiskanirim
Kıskanç değilim ama güven problemim var
Gereksiz kiskancligm yoktur
Aşırı kıskancım sevdiğim insanı paylaşamam
Kıskanç olabilirim ama abartılacak kadar da değil
Kıskancım ben..
Çok kıskancım
Kıskancım. Güvenmediğim adamı hayatımda tutmam.
Ikiside yok
Kıskanç değilim
Var hepsi.
Hem kiskanc hem guven ikisidr var
İkiside yok
Güven problemim var fazlaca
İkiside yok ben de.
İkisi de değilim şükür
ikiside
İkisi de
Her insan sevdiğini kıskanır.
İki side varrrrrr