Hayata yeniden başlamak isteyen birine ne önerirsiniz?

Uzun uzun anlatıp kimseyi sıkmak istemiyorum o yüzden özet geçicem. 23 yaşındayım ailemle yaşıyorum ve açıktan üni okuyorum. Genellikle evdeyim ve devamlı evde olduğum için iyice yıpranmaya başladım. Çık gez dolaş diyenler için çok seven birisi değilim, zor çıkıyorum yani veya gerekli olmadıkça. Çalışmayı düşünüyorum fakat kafama göre bulamadım henüz. Eğitim hayatım sıkıntılıydı hedeflerim hayallerim vardı ama hevesimi kaybettim maalesef o yüzden meslek seçiminde ve ne olmak istediğimde her zaman zorlandım hayattaki amacımı yaşama amacımı dahi bilmiyorum. Kimlik karmaşası çok fazla yaşıyorum içime atıyorum çoğunlukla insanlara anlatıp kimseyi sıkmak istemiyorum. Her günüm neredeyse depresif ve evde geçiyor, yapmak istediğim çok şey var hayatım adına ama gerekli motiveyi enerjiyi ve psikolojiyi kendimde bulamıyorum. Bazen iyileşmek istiyorum bazen ise herşeyden ve herkesten kurtulmak istiyorum. Kendimi biraz olsun iyi hissedebilmem ve tekrardan hayatımı inşa etmek istesem neler önerirsiniz? Buraya kadar okuduysanız eğer teşekkür ederim, saygılı yorumlar yaparsanız memnun olurum.
Hayata yeniden başlamak isteyen birine ne önerirsiniz?