Yeniden doğup bambaşka biri olmak isteyene ne tavsiye verirsiniz?

Bir tık uzun olabilir ama okursanız sevinirim!

Ben, herkese yetişmeye çalışan ve kimseye hayır diyemeyen biriyim. Hatta bunun sebebinin iyilik ve merhamet olduğunu bile düşünmüyorum. Daha çok yalnız kalmaktan ya da eleştiriye maruz kalmaktan korkuyorum. Gerçi hoş, etrafıma bakınca zaten kimse yok.. bir ailem var, onlar da işlerine yaradığım kadar seviyorlar... İstediğim kadar iyilik yapayım, yardımlarına koşayım, bir kere istemeyince hemen en kötüsü ben oluyorum... Genel olarak da öz güvensiz biriyim; yalnız kalınca bambaşka bir karakterim, yani aslında olmak istediğim karakterim ortaya çıkıyor ama insanların karşısında öyle davranamıyorum çünkü dediğim gibi yalnız kalmaktan ve eleştirilmekten korkuyorum. Bahsettiğim karakter de öyle kötü biri değil; hayır demesini bilen, ilk önce kendi çıkarını ve kârını düşünenen, çıkarına hitap etmedikçe kimseyle muhatap olmayan birisi... Böyle bahsedince kötü gibi algılanabilir ama aslında gerek iş dünyasında gerek de normal hayatta herkes bu şekilde hareket ediyor. Yardım eden bile bir karşılık istiyor... Ayrıca, kimi sevdiysem, hep terk edilen oldum. Kime değer verdiysem, değersiz oldum. Kimin yarasını sardıysam, hasta olan ben oldum... onlar iyileşip mis gibi hayatlarına devam ettiler.. bazen sosyal medyada denk geliyorum ve yeni sevgilileriyle mutlular; ben ise karanlığa gömülmüşüm.. ölsem, haberleri bile olmayacak kişileri önemsemekten ve aklımda tutmaktan yoruldum. Gamsız ve kendini düşünen, çıkarı için onları kullanıp sonra bir kenara atan ve gram vicdan azabı duymayan biri olsam... Neyse, şimdi olmak istediğim karakterden biraz daha bahsedeyim.. Soğuk, mesafeli, umursamaz, çıkarına göre hareket eden, kimsenin sevgisine ve ilgisine muhtaç olmayan, kim ne der diye düşünmeyen ve hatta öyle biri olmak istiyorum ki, insanlar içinden bile bana bir şey demeye korksun.. Aslında böyle biri olmak istememin sebebi, yorulmuş olmam.. Bana iyi davransalar, saygılı olsalar ve benim sevdiğim kadar sevseler keşke.. Tavsiyeniz var mı?
Yeniden doğup bambaşka biri olmak isteyene ne tavsiye verirsiniz?