Oyunlar, beyin egzersizleri ise yarayabilir. Hatta okuduklarını falan gözünde canlandırmaya çalış. Zihninde insan silüetleri, mekanlar canlandir. İse yarıyor.
Sadece gördüğünü me bir daha bakınca tanısamıyorım bir de gözlerim bozuk insanın yüzünde bakınca komple yüzüne göremiyorum ondan mi bilmiyorum tanımakta zorlanıyorum yüzüne görsem de hatırlamam zor mesela birine tanımam icin cok görmem gerekecek hatta yillardır gördüğüm birine gördüm yolda o bir şey demese asla bilemeyecektim
Görsel hafızayı güçlendirmek için bazı temel adımlar vardır. Bunlar; notlar almak, önemli bilgileri tekrarlamak, görsel anahtarlar kullanmak, bağlantılar kurmak ve yeni bilgileri kontrol etmektir. Ayrıca görsel hafızayı güçlendirmek için hafızayı geliştirici egzersizler yapmak, konuyla ilgili resimler çizmek veya çalışma arkadaşı ile fikir alışverişi yapmak da önemli adımlardandır.
Herkesin her hafızası iyi olacak diye bir kaide yok. Benim görsel zekam ve analitik zekam güçlüdür mesela. Sen de bak bakalım hangi zekan daha iyiymiş…
Geçen hafta işaret kursuna başladım mesela… orada biriyle çok iyi anlaştık kaynaştık telefon no aldık filan. Bir hafta boyunca konuştuk wp de. Sonra dün yine kurs vardı ve biriyle bi an göz göze geldik ve dedim bu kız bana niye baktı. Neyse sonra acaba o konuştuğum arkadaş ne zaman gelecek diye mesaj attım wp den sonra bi baktım ben buradayım zaten demez mi… meğer o bi an göz göze geldiğim kızmış xsbs hay allahım yaa 😂😂
Bilmem 😂 ben mesela senle bu konuştuğumuz bu anları konuşmaları unutmam kolay kolay sadeve yüz leri umuyorum tanısamıyorım ve cok değişik geliyorlar bazıları bakıyorum geçen gördüm İle alakası yok benzemiyor 😂
Bilmiyorum geçen işte cumartesi bi adama gördüm dedim nerelisin galan bana yaptığın is ile ilgili soru sordu amca kizin komşusuymuş senş tanıyorum falan dedi bilmiyorum şaşırdım aslında şaşırmadım böyle cok kişiyle karşılaşıyorum tanımakta zorlanıyorum bu kimdi yaaa dediğim dğsündğğğmde oluyor bazen de hiç hatırlayamadığım da oluyor umuyorum