Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Ben karşı koyamadığım durumlar varsa hayır diyemem Diyelim sofra kuruldu hayır yemeyeceğim demem. Sevdiğim birinin yapabileceğimiz bir ricası da aynı şekilde benim açımdan evet ile sonuçlanmalı. Ama hayir diyemeyen biri değilim kesinlikle
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Ben hayır diyebiliyorum çünkü benim için hayır demek oldukça önemlidir yani ben bir şeyi sevmiyorsam ya da istemiyorsam hayırdır. bu kadar basit. yani istediğim bir şey olsa zaten evet derim. bu yüzden kimsenin zorlaması ile kararımı değiştirmem hiç bir zaman.
Kırmamak, bencil görünmemek adına hayır diyemiyoruz. Bazıları öz güven eksikliği yaşadığı için hayır kelimesini kullanamıyor.
Geçmişte bastırılmış duygular içinde yaşamış insanlar genelde bu sorunu yaşıyor. Aile, arkadaş, öğretmen kısacası hayatına girmiş her insan senin karakterine şekil verir. Bazıları travmalara neden olur. Bu travmalar da yukarıda bahsettiğim durumlara yol açar.
Ben sevdiklerime çoğu zaman hayır diyemiyorum. Bunun dışında kalan herkese şak diye "Olmaz. Hayır." demeyi yaşadıklarımdan ders çıkararak öğrendim.
Eğer çok sevdiğim bir insansa ve yardımıma ihtiyacı varsa veya küçük bir çocuksa ve boncuk boncuk gözleriyle gözlerimin içine bakıyorsa hayır diyemiyorum...
Ama eskiye oranla yapamayacagim veya garantisi olmayan şeyler için söz vermiyorum. Bu da hayır demenin kibarca başka bir yolu... :)))
Ben direk hayır diyebilirim bir formulüde yok aslında sadece karşımdaki kişiyi hayır diyemeyecek kadar gözümde büyütmüyorum ve gitmesinden veya bana karşı triplenmesinden etkilenmiyorum umrumda bile olmuyor.
Kırmak istemediğim için, belki onları kırmak için değil de, kendim kırılmayayım diye ama eskiye nazaran aştım bunu, yeri geliyor "hayır" demeyi öğrendim, daha doğrusu cesaret edip diyebiliyorum.
Kırmak istemediğim için diyemiyodum genelde. Ama artık zor da olsa bana iyi gelmeyen şeylere hayır demeyi öğrendim. Gençleştim resmen bu kadar mı fark eder 👻
Eskiden hayır diyemezdim şimdi çat çat diyorum hiç umurumda değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende hayır demek istiyorum ama diyemiyorum. Sanki böyle karşımdaki kişiyi üzünce elime hiçbir şey geçmeyecekmiş gibi hissediyorum. Kendimi yıpratıyorum ama 😕
Karşımdaki kişiye göre değişir menfaatci birisiyse kolaylıkla hayır derim ama aksine her zaman yanımda olup destek olan birisiyse kırmamak için özen gösteririm
Bir dönem hayır diyemediğim için fazla yıprandığımı fark ettim. Ama şimdi HAYIR diyerek istemediğim kimseyle görüşmüyorum, kimseyi pohpohlamıyorum ve böylelikle insanların gerçek yüzünü görüyorum...