Çocuk yaşta aile baskısına maruz kaldığım için evlendim. Ailem beni mutsuz bir evlilikle taçlandırıp okutmadı lar. Kendi imkanlarım ile eğitim fakültesini sonradan okuyup bu günlere geldim. Şöyle bir dönüp bakıyorum da geçmişe zaman herşeyimi benden almış gibi. Galiba insan yaş aldığını farkettiğin de bütün öz güveni bitiyor 😔
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
30'lu yaşlara girince insan kötü hissediyor doğru. Ama sonrasında bi alışıyorsun ve farklı bir hissiyat başlıyor. Hayata bakış farklılaşıyor. Özgüven tekrar kazanılıyor ve öncesinden farklı oluyor.
Yitip giden yıllara hiç kafanı yorma çıkamazsın işin içinden:)
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım benim içinde öyle olur. Buna çok ihtiyacım var.
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yıldaha gecenlerde yaş 30 oldu yaşlanıyoruz bu nebicim bi hayat vakit nasıl gecdi elimizde bişey yok tiriplerindeydim ki yaş 40 oldu hala elimizde tutulur bi fok yok bu vakit nasıl gecdi ne yaptım ne yapmalıyım derken şuurda yaşayacam taş patlasa ortalama 20 sene daha onunda 10 senesi entıra basana kadar geçip gider fazlada şey yapmamak lazım ki ibret almalı bazen bu dünyada misafiriz fazla kasma
018 Yorumla
Soran+1 yılDurumu çok güzel özetlediniz aslında.
- +1 yıl
huzur bulabiliyosan yaşadıgın hayatta gerisi boş mutlu olmaya çalışmak inançlı biri isen ileriye dönük yatırım yapmak ve yaşadıgın sürece bilgi ve tecrübe edinmek hayatını sürdürebilecek kadar bi emek bence yeterli çok şükür kendi acımdan maaş bir şekilde yatıyor kendimi geliştirme acısındanda 2 ünüv 4 5 tanede mesleki eyitim kursu bitirdim devamlı oyalanıyorum bir şekilde hayat devam ediyor umudum cocuklarımın da bu yolda ilerlemesi pek de bir beklentım yok insaallah olur
Soran+1 yılAynı yollardan ilerleyerek bence kendimizi avutmuşuz. Allaha şükür inançlıyım fakat insan üzülmeden, keşke demeden edemiyor.
- +1 yıl
aynen bazen bende dönüp keşke bunu böyle yapmasaydım diyorum o herkeste aynı oluyodur bence
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılYalnız benim keşkelerim kendi hatalarımdan kaynaklanmıyor. Keşke hata yapsaydım kendim tercih etseydim bazı şeyleri. En azından ben yaptım diyebilirdim.
- +1 yıl
aynen o biraz daha can sıkıcı olurdu şimdi nasıl durumlar kendi kararlarını verebiliyomusun yoksa hayat hala müşterek mi
Soran+1 yılEvli olduğum süre zarfında evet.
- +1 yıl
bu aslında güzel bişey tabi huzurun varsa ortak bi yaşam alanı iyidir ki yanlızlık allaha mahsus sonuçda atamam belki başta aile baskısı ile evlendin ama karşındakine baglanıp seve bilme ihtimali varsa ve ondanda sevgi görüyorsan mutlulugu aile dışında aramak bence yanlış olur
Soran+1 yılYüzde 1 diyebilirim size. O ihtimal olsun diye çok uğraştım.
- +1 yıl
inşaallah umduğun gibi olurda mutlu olabilirsin ama bana bunu bunlar yaptı diyerek içden içe kinlenirde bunuda hane içine kusarsan o zaman mutlu olman daha zor olacaktır diye düşünüyorum bence duğanın gücüne de inanmak gerekli ben inançlı biriyim allah diyorki ya kulum iste ki vereyim diyor o zaman iyi olanı hayırlı olanı istemen senin için iyi olacaktır
Soran+1 yılÇok haklısınız, ama ben içimdekileri kjsabilseydim zaten bu duruma gelmezdim. Tek dayanağım da inancım. Allaha dua ediyorum Rabbim sen kalbimi ona ısındır diye. 😔Elimden bir şey gelmiyor
- +1 yıl
zaman herşeyin ilacıdır ben bile isteyerek evlendigim halde herseferinde allahım eşimi gönlüme hoş eyle aramıza sogukluk girmesine müsade etme yüregimize ve hanemize ferahlık ver diyerek duğa ederim ki gerçekten peşinde ferahlamış ve huzur buldugumu hisseder bir şekilde duğamı bitiririm şimdi inanmayan biri okusa hadi lan falan der ama olay aynen bu sekilde bu yüzden duga da önemli
Soran+1 yılMaşallah tebrik ederim sizi. Bu bilinçte iseniz zaten Allah darda bırakmaz kulunu.
Soran+1 yılBenim için de dua edin lütfen. 😔
- +1 yıl
inanki ettim
allah yuvanıza ailenize birlik dirlik getirsin yüreğinize huzur versin eşinizle birbirinize olan sevginizi bağlılığınızı arttırsın inşaallah amin
Soran+1 yılAmin. Çok teşekkür ederim. Siz de öyle inş🤲
- +1 yıl
amin inşaallah
- Kişilik & Karakter konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılYaşlanmak değil yıllanmak diyelim biz şu duruma.
Sendrom her yaşta olur ama önemli olan takıntı haline getirmemek.
Her yaşın, dönemin çok ama çok güzellikleri var. Sendroma takılmak yerine bunları keşfedip tadını çıkarma yoluna gidersen daha rahat edersin.09 Yorumla
Soran+1 yılSevdiğiniz insanlarla birlikte iseniz tabiki yıllanmak ta keyif verir
- +1 yıl
Yaşadığın hayatı bazen sen seçemezsin.
Bu maalesef ayrılmaz bir gerçek.
O zaman sevebileceğini insanlar bulmaya bakacaksın.
Yoksa ömrü heba eder 60’ ona geldiğinde “bom boş bir hayat yaşamışım, keşke şunu yapsam keşke bunu yapsaydım” diye diye ölürsün.
Soran+1 yılSitemim ona zaten. Ben seçmedim bu hayatı
- +1 yıl
Buraya kadar sen seçememiş olabilirsin
Ama bundan sonrasını sen seçebilirsiniz diyorum.
Soran+1 yılSınırlı imkanlar doğrultusunda seçebilirim. Geçen geçti artık bizden.
- +1 yıl
Sınırlı imkanlar da olsa değerlendir derim. evrene yeni birilerini dahil et, kendine bi hobi alanı ve kolu oluştur.
Bunun gibi daha bir çok yolu var bunu yapmanın
Soran+1 yılTeşekkür ederim 👍
- +1 yıl
Yolun açık, başın dik, her zaman bir alternatifin ve b planın olsun.
Soran+1 yılSaolun 👍
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Çocukluğunu yaşayamamanın sıkıntısı hayatına yansımış, üstelik birde ( belki de istemediğin ) biri ile evlendirmiş. eksiklikleri uzun bir zaman hissedip yaşarsın oynamadığı oyuncakları bile görünce oynamak istersin iç geçirirsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılÇocukluğumu geçtim gençliğimi yaşasaydım yeter Di bana
Soran+1 yılTşkkrlr
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
44Cevap
+1 yılNecip fazili mahkemede geçmişiyle yargılamaya çalışan hakime verdiği cevap ve sonrasındaki büyük degisimi herkese ders olacak cinsten.
Benim geçmişim bir çöplük ve çöplükte köpekler gezer.
Buyuzden geçmişimiz mazide kaldığı gibi geleceğimizide bilemiyoruz. en güzel sabahlara uyanmak ve copluklerde dolasmamak ümidi ile.
Belki biraz ağır ama bazen silleyi yemeden kendine gelemiyor insan 😊110 Yorumla
Soran+1 yılNerden baksan tutarsızlık benim hayatım. Tşkkür ederim ikazınız için. 😔Çok doğru demiş şair
- +1 yıl
Bu kadar şeyi başarmış bir insanın tutarsızlık içerisinde olması kendisini farkında olmadan izleyenleri korkuya sevkedecektir.
Soran+1 yılBence korku yaşamasın ibret alsın her kim beni görüyorsa. Hele ki evladı olanlara söylüyorum. Onları kendi çıkarlarınıza mahkum etmeyin.
- +1 yıl
İnsanlara ibret değil örnek olmayı hakediyorsunuz.
Soran+1 yılSebep olanlar utansın
- +1 yıl
Emin ol utanacak insanlar bunu yapmazlar. boş ver çek su süngeri artık toparlan
- +1 yıl
Ozmn ne diye kendi cabanla biseyler yaptın komple biraksaydin ya
Soran+1 yılDedim ya kendimi yıllarca kendi eğitimimle kızımın eğitimi ile avuttum. Kendi ayaklarımın üzerinde durursam belki bu hayattan kurtulurum diye.
- +1 yıl
Avuttum demiyeceksin savaştım diyeceksin.
Sen güçlü bı kadın ve güçlü bı asker yetistirmissin. bence sevinmelisin şimdi son durum nedir?
Soran+1 yılSonuç değişen bir şey yok. Ben yine sevmediğim Bi adamla evliyim. Aşık olduğum insana hiç bir zaman kavuşamayacağımın acısıyla yaşamayı öğrendim. Kendimi kızıma adadım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılaksine 30'umdan sonra memur oldum ailem karnımı doyurmaktan başka bir şey yapmadı asıl şimdi yaş aldıkça kendime özgüvenim artıyor
27 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle fakat memuriyet karın doyurmuyor, mutlu etmiyor
Cevap sahibi+1 yılneden karın doyurmasın memuriyetten aldığın maaşı yemiyormusun mutlu değilmiş sen Allah tan belanı mı istiyorsun bence sen elindekilerin kıymetini bilmiyorsun mutlu değilsen istifa et yerine gelmek isteyen o kadar çok kişi varki
Soran+1 yılher şey para değil. Sevdiğiniz insanlarla birlikte iseniz bunun kıymetini bilin.
Cevap sahibi+1 yılPara her şey değil evet köpeğin önüne atsan dönüm bakmıyor ama parasız hiç bir şey olmuyor bak 30undaymışsın ergenler gibi davranmaktan vazgeç
Soran+1 yılGerçekten ergen tavırları sergilediğimi mi düşünüyorsunuz. Sizin için kötü dileklerde bulunmak istemiyorum ama empati kurmadan yargılamayın insanları. Zorla biriyle evli kalmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz
Cevap sahibi+1 yılben müneccim değilim yukarıda zorla evli kaldığınıza dair bir şey yazmıyor memuriyeti küçümser şekilde konuşuyorsun ben senin memuriyet karın doyurmuyor mutlu etmiyor lafına karşılık yazdım bunları sen konuda evliliğine dair bir şey yazmamışsın ki
Soran+1 yılYorumları okudunuz saydım ama neyse kusura bakmayın.
+1 yılOlgun olduğumu biliyorum
Ama 30 yaş sendromu yaşamıyorum
Gittikçe daha da genç hissediyorum02 Yorumla
Soran+1 yılTebrik ederim 👍
- +1 yıl
Saol🌸
Kişilik & Karakter konusunda 752 cevap paylaştı. Insan yas aldığını farkettiğinde değil hayallerinin gerçekleşmediğini ya da gec kaldığını düşündüğünde özgüvenini yitiriyor bence.. yaşlanmak aslında oldukça keyifli eger guzel anılar ve birikimler stoklayabildiysen
03 Yorumla
Soran+1 yılO imkanı hiç sunmadılar desem
Soran+1 yılHangi konuda ümit
26-30 arasında yaşadığım buhranı, isyankarlığı 30 dan sonra artık yaşamıyorum. Sanki toprağa daha sağlam basıyorsun, kabul etmeler başlıyor ve bu seni rahatlatıyor, bir şeyleri kolaylaştırıyor Sendrom olarak değil de 30 un bir toplum, psikolojik baskısı oluyor biraz, sonra insan onu da kırıyor. 40 a uzanan merdivenlerin başı bence harika bir yaş.
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi dersiniz.
Soran+1 yılUmarım öyledir
+1 yılözgüvenini asla düşürme yaşın kaç olursa olsun hayattan her zaman öğrenmen gereken şeyler olacaktır hiç bi şey için geç değil yeter ki sen modunu düşürme
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim için bazı şeyler için çok geç. Ama saolun.
- +1 yıl
nefes aldığın sürece geç olmaz
Soran+1 yılBe o kadr direncim var nede cesaretim
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl3 gün önce 34 oldum hiç bişey sendromu yaşamıyorum 30 yaş sonrasını daha çok sevdim tam tersi. karakterim , bedenim , doğrularım , hayatım oturdu ve bu bana mutluluk veriyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılSağlam adımlar attığınız çok belli tebrik ederim 👍
- +1 yıl
💐
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Senin ruhundaki çocuğu zaten çok erken yaşta öldürdüğün için 30 yaş sendromu bahane olur anca.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle sanırım.
+1 yılYıllar cabalamakla geçiyor hep birileri için ama kendimiz için hicbisey yapıyoruz dönüp bakınca anlasiliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılAksi olunca bencillik yapıyormuşuz gibi hissederiz. Bazen güzel şeyleri hak etmedim mi diye yine kendimi suçlarım😔
- Kişilik & Karakter konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılBen şu yaş 35 yolun yarısı eder konumundayım. 30 yaş sendromunu aşalı çok oldu. Bir hayli sancılı geçmişti.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar az hasarla atlattığınıza bakıp halinize şükredin
- +1 yıl
Kesinlikle 🙏
Kişilik & Karakter konusunda 759 cevap paylaştı. her şey sana bir ders oldu şimdi ise daha iyi bir şekilde seni hatalardan uzak tutan kararlar verirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim tek hatam anne babaya itaat. 😔
Soran+1 yılMlsf
Hiçbir zaman yaşamadım yaş sendromu yaşayacağımı da sanmıyorum. Çünkü Türk toplumunun saçmalıklarından etkilenmiyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılTwbrik ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHer Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var Bence belki belli yaşları kaybetmiş olabilirsin ama bugünden başlayarak hayatı yaşamaya başlayabilirsin
048 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor mlsf, en ağzndn kendim için söylim yapamam bunu. İnsan geçmişine bir yerden bağlıdır
- +1 yıl
Ne yapmak istersin de geçmişin sana engel
Soran+1 yılKeşke kendi tercihlerim doğrultusunda ilerleseydim diyorum. Örneğin yanlış bir evlilik yaptım.
- +1 yıl
Yani evet evlilik tercihi senin değildi yanlış bir evlilikle yaptın peki hala evde misin Çocukların var mı ve şu an kocanla mutsuzluğunun sebebi nedir
Soran+1 yılEvet Bi kızım var. Eşimle aramızdaki tek sorun ona aşık değilim. Anlaşamıyoruz çok zorlandık. Aynı dili konuşamıyoruz gibi.
- +1 yıl
Öncelikle kızına Allah bağışlasın Tabii evliliğin en güzel tarafı o diye düşünüyorum eşinin anlaşamadığımız konular ne mesela sen nasıl bir eş isterdin neler yaşamak neler konuşmak onunla neleri yaşayamıyor neleri konuşamıyorsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Anlaşabildiğimiz bir taraf yok gibi. Karakter olarak çok tez canlı ve patavatsız biri. İnatlaşma ve kümeleri de cabası. En nefret ettiğim şey bu sanırım. Sanki ben ona hep bişeyleri öğretiyor ve yol gösteriyor gibiyim. Oysa ben tam tersini beklerdim. Galiba yıllardır bundan yoruldum.
- +1 yıl
Anlıyorum inatlaşan küsen hep senden geride gelen bir adam Oysa ki sen hep senden ileride olsun sen onu takip et istiyorsun peki hiç boşanmayı düşündün mü
Soran+1 yılÇok uğraştım ama olmadı
- +1 yıl
Nasıl uğraştın ve neden olmadı
Soran+1 yılİzin vermedi her defasında özür diledi, kızımı bana karşı kullandı. Duygusal bağladı anlayacağın. Zafımı biliyor
- +1 yıl
Zaafım kızındeğil mi
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Kaç yaşında kızım ve sana karşı nasıl kullanıyor sonuç itibariyle Sen onunla kalacaksın çocukla olacaksın vdeki İlişkiniz nasıl peki Yani hem hayatı paylaşmak Hem aynı yatağı paylaşmak anlamında
Soran+1 yılKızım 7 yaşında. Onun bu durumdan kötü etkileneceğini dile getiriyor ve haklı da etkileniyor. İlişkimizde normal boyutta tabi görünen haliyle söylim. Ona karşı duygularımı açıkça ifade etsem tıkır heralde. Ben ne yaşıyorsam içimde yaşıyorum dedim ya
Soran+1 yılYıkılır demek istedim. İfade edemem.
- +1 yıl
Yani gerçekten bazı şeyleri çok anlayamıyorum doğrusu Çünkü şöyle düşünüyorum içinde yaşıyorum ne demek ya sen o adamla Aynı yatağa girip seks yapıyorsun uyuyorsun beraber uyanıyorsun tatil yapıyorsun bunları yaparken hiç mutlu olmadan hiçbir heyecan duymadan bana çok zor ve ilginç geliyor
Soran+1 yılNe yaşadığımı Allah bilir. İstemeye istemeye bunlara mahkum olmak ne demek siz anlamazsınız. Çoğu zaman da şikayet ederek dile getiriyor zaten. Ben yaşadığım hayat telaşesine vuruyorum. Bahaneler üretmeye çalışıyorum anlayacağınız.
- +1 yıl
Yani ne yapıyor Nasıl dile getiriyor ne diyor ve ben ondan daha çok seni merak ediyorum böyle hayatı kaybetmeye devam edecek misin yani 30 yıl geçti bir 30 yıl daha mı gidecek
Soran+1 yılBana vakit ayırmıyorsun diyor ne diyecek. Ben bazen muzdarip olduğum noktalara değiniyorum ama boşa sanki, beni takan yok. 30 yıl geçmiş diyorsunuz evet. En güzel yıllarımı kaybettim artık. Bu saatten sonra ne yapabilirim ki
- +1 yıl
Hala çok güzel yıllarım var o senden şikayetçi sen boşa diyorsun ama boşamıyor değil mi ani Anladığım kadarıyla cinsel olarak da evde büyük bir problem var ayda bir Ancak o da seni zorla İkna ederse oluyor Sen şimdi hayatını kızına verdin ve kızın için yaşadığını düşünüyorsun ama mutsuz bir anne kızını da mutsuz eder ona da yansır O yüzden Sen mutlu olmalısın tadını çıkarmazsın heyecan adrenalin aşk huzur mutluluk Bunlar çok güzel şeyler
Soran+1 yılNe güzel dediniz ama bunlar bana çok uzak. İtiraf etmeliyim ki ve ben birine aşık oldum. Yani halim harap. Hepten işin içinden çıkılmaz bir hal aldı benim işler. Öyle saf saf ağlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden
- +1 yıl
O kişi biliyor musun peki senin ona aşık olduğunu ve neden Arap olsun Ne güzel işte bu duyguyu tadacaksın yaşayacaksın
Soran+1 yılHayr bilmiyor. Bu yaşıma kadar bu duyguyu hiç tatmadım. İfade etmeyi de bilmem. Hissettirmedim bile.
- +1 yıl
Ifade et yaşam Hatta onunla buluş ona sarıl gözlerine bak ellerini tut öp Hatta seviş Hatta bu hayat böyle boş geçmesin
Soran+1 yılBunu yakıştırmam kendime. İçime atarım küle dönerim daha iyi. Bi evladınız yoksa beni anlayamazsınız
- +1 yıl
Ya kusura bakma ama bu senin annen ile ilgili bir problem değil ki kadınlığınla ilgili problem bugüne kadar hiç gerçekten aşık olduğun adamla seks yapmamışsın Bunu niye kendine yakıştıramayacaksın bu senin hakkın değil mi
Soran+1 yılYasak aşk yaşayacak biri değilim ben. Karakterime aykırı.
- +1 yıl
Hayatımdaki tek aşk bu ve maalesef bunu kocandan gizli yapmalısın Çünkü seni boşamayan ve bu yola seni yönlendiren o
Soran+1 yılAsla yapamam. Bekara koca boşamak kolay derler ya. Bizimkisi de o hesap. Beni durumum öyle kolay atlatılacak Bi vaziyet değil. Boşansam sonrasında yaşayacaklarım beni Bi 30 yıl daha yaşlandırır
- +1 yıl
Nasıl yani boşanınca ne yaşayacaksın da seni 30 yıl yaşlandıracak
Soran+1 yılNe diim ki film gibi hayatım var. TRT de yürek çıkmazı diye bir dizi var. Bilmem gördünüz mü. Oradaki baba karakteri benim gerçek hayatımdaki babam. maalesef ki. Bana hayatı zindan etmeye devam edecek. Toplum baskısı diim kısaca.
- +1 yıl
Yok bilmiyorum çözemedim o diziyi Sen peki hangi şehirde yaşıyorsun Ne iş yapıyorsun fiziksel olarak nasıl bir kadınsın nasıl giyinirsin
Soran+1 yılAnkaradayım Bunların ne önemi var.
- +1 yıl
Yani ailenin karışması ile ilgili sordum bu konulara kaç yaşındasın Mesela nasıl giyinirsin ne iş yapıyorsun boşanınca Baban da mı Ailenle mi yaşamak zorundasın
Soran+1 yılÖğretmenim kendi ayaklarımın üstüne basabiliyrm şükür. Ama bizde aile kavramı önemli. Ataerkil bir toplumda büyüdüm. Ve bizde bağımsızlığını hiç bir şekilde kazanamazsın
- +1 yıl
Anladım zor bir durum ama sonuçta ayda Ankara 'da değilse boşandığın zaman işin gereği Ankara 'da çalışmaya devam edeceksin Çok da fazla karışamazlar diye düşünüyorum aşık olduğun adam sana aşık olur mu sence sever mi seni
Soran+1 yılBoşanırsam ailem çalışmama da müsaade etmez
- +1 yıl
Çok Yazık ama ya Böyle bir şey olabilir mi
Soran+1 yılAşiret gibi saçma bir aileden gelme iseniz mümkün. Halen var bu saçmalıklar. Ve İnş bunları yaşayan son nesil biz oluruz
- +1 yıl
İnşallah
- +1 yıl
Çıkmazdan kurtulma mutlu olma inşallah
- +1 yıl
Yanlış yazdım
- +1 yıl
Esas problem senin bu sarmaldan çıkma kendini mutlu edecek şeyleri yaşamanın Evet belki bazı şeyler çok zor ama bu hayat senin
Soran+1 yılİnş diyelim Bi gün o direnci bulursam kendimde
- +1 yıl
O direnci mutlu olunca bulursun bırak ruhunun ve bedenini Hakkını ver
Soran+1 yıl🤷♀️🤷♀️🤷♀️
- +1 yıl
Beni dinle tavsiye ederim
Yanlış düşünüyorsun, sadece sıralamayı farklı yapmışsın yine de başarmışsın.
Özgüvenin iyi olmalı.07 Yorumla
Soran+1 yılBazı şeylerin geri dönüşü yok gibi
Soran+1 yılMlsf hemde çok öfkeliyim.
Soran+1 yılBaşarı, itibar umurumda değil desem.
- +1 yıl
Seni anlıyorum, şöyle yapsalardı böyle olmazdı, bu olsaydı şöyle olurdu gibi düşüncelerin var.
Hayat bir okul, yaşadığımız şeylerin ardından vereceğimiz tepkiyi biz seçiyoruz, negatif olan öfke, nefret duygularını gösterir, pozitif olan sıralamayı umursamaz kabul edicidir ve mutlu olur yaşadığı öğrendiği için. Tercih senin
Soran+1 yılÖyle tam olarak öyle.
Evlilik, çocuk, kariyer telaşı oluşuyor. Daha mantıklı ve planlı kararlar aldığım bir yaş.
01 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍
Yaşlanınca özgüven gitmesi çok saçma yani yaşlandıysan yaşlandın herkes yaşlanır sonuçta
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok reel bakıyorsun twbrik ederim
Hiç bir zaman yaş psikolojisini düşünmedim. Anı yaşamakla meşgul olmak gerekir.
07 Yorumla
Soran+1 yılHiç bir zaman öyle olamadım
Soran+1 yılKendime ve çevreme saygımdandır belki de
- +1 yıl
Yaş olayını kafana takmanın çevre saygısı ile alakası yok ki. Bu kendine yapacağın en büyük kötülüklerden biri. Kendin demişsin "şöyle bir bakıyorum da geçmişe zaman benden her şeyimi almış" diye. Zaman en değerli şeydir, hiç kimse 5 dakika öncesine dönemez. O yüzden bazı şeyleri, akışına bırakmak gerek.
Soran+1 yılHer daim Başkaları için yaşadım aslında o yüzden öyle dedim.
Soran+1 yılBenim girdiğim yoldan nasıl dönülür bilinmez ama ya benm doğrularım başkalarının yanlışı olacaksa
+1 yıl30 yaşındayım
Sendrom buysa çok. kotu cidden hep devam etmesin03 Yorumla
Soran+1 yılUzak olsun sizden İnş. Kendi kararlarınız doğrultusunda yaşıyor iseniz bence hiç kapılmayın sendrom ayaklarına
- +1 yıl
İnşallah teşekkür ederim
Soran+1 yıl👍👍
Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. bazı şeyler yapmak için artık geç olduğunu düşünüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılBende
Yaşamıyorum. 32 yaşında ozgur bir insanım ve mutluyum
04 Yorumla
Soran+1 yılTebrik ederim
Soran+1 yılMlsf
- Kişilik & Karakter konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılKendi başına bir çok şeyi başardığını söyleyip birde öz güveninin kalmadığını mı diyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılEskidendi o.
- Kişilik & Karakter konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılYaştan değil bence değiştirme çabası alışkanlıklardan azalıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılNeyi değiştirme çabası anlayamadım. Telafi etme çabamdan mı söz ediyorsunuz
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılEvet yoruldum sanırım bundan
- +1 yıl
Heves azalıyor yine başarmış sin
Soran+1 yılRuhen huzur bulmadıktan sonra. ne kadar başarılı olursan ol ne kadar itibar sahibi olursan ol neye yarar
- +1 yıl
Evet yataga girerken ya da yalnız kaldiginda kafanı kurcaliyorsa
Kişilik & Karakter konusunda 7,4b cevap paylaştı. Son 2,5 yıldır bu sendromun etkisindeyim. Bu zamana kadar hiç sevgilim olmadı.
00 YorumlaYaş 23 ama her şey çok monoton sabah 6:30 da kalk işe git tüm gününü işte geçir akşam yemeğini ye bir dizi açıp izlerken uyuya kal sabah uyan tekrar tekrar aynı şeyler eğer orta yaş bunalımı bu ise 30 u bulmama gerek kalmadı
02 Yorumla
Soran+1 yılBence şükredin halinize.
+1 yılMaalesef genç kalmanin sırları lazım artık 😂 ne önerirsiniz cilt bakım ürünleri mesela 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet yavaş yavaş bu sendrom bana da vurmaya başladı. Ama daha com yaşayacak günümüz var çok mutlu günler geçireceğiz diyorum kendi kendime
08 Yorumla
Soran+1 yılBen o ışığı hiç göremiyorum kendimde
Cevap sahibi+1 yılDaha 30 yaşındasın hayattan aldığın ve edindiğin tecrübeleri şimdi yeni yeni kullanıp meyvesini yiyeceksin. Ayrıca bu dünyaya niye geldik. Zevklerimizi ve keyiflerimizi yasamak icin. Bence artık biraz da kendin icin zevklerin icin yaşaman gerek
Soran+1 yılSadece kendin için yaşamak bencillikten başka bişey değildir
Cevap sahibi+1 yılBu zamana kadar başkaları icin yaşamışsın sen zaten. Kendine şans tanı bence biraz
Soran+1 yılMlsd öyle biri değilim
Cevap sahibi+1 yılKonuşmak ister misin
Soran+1 yılTeşekkür ederim sanırım fazlasına gerek yok
Cevap sahibi+1 yılİyi günler
- Kişilik & Karakter konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılbence yaşla ilgili değil evliliğinle ilgili sorunların var
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama bu yaşıma gelene kadr kendime inancım tamdı, mücadele verirdim
- +1 yıl
pes etme kesinlikle bana göre kadınların en dişi olduğu 30-35 arasıdır. diğer yaşlarda bilinçsiziz.
Soran+1 yıl👍👍
- +1 yıl
dilersen takip at sohbet ederiz.
Soran+1 yılYetrli tşkkrler
- +1 yıl
peki, ben teşekkür ederim.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl23 yaşındayım. Şimdiden 30 sendromu başladı. Kendimi yaşlı hissediyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılBence siz için hiç bir şey geç değil
+1 yılEvet her zaman yaşıyorum hatta 40 yaş sendromu yaşıyorum 😂
02 Yorumla
Soran+1 yıl🤷♀️Ne denir ki
- +1 yıl
Düzeltelim denir bu sendromu
+1 yılBazen oluyo öyle durup düşünmemek hayata karışmak Lazım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ben 40 yaş sendromuna terfi ettim:))
01 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yaş almış olmanızı umarım
- Kişilik & Karakter konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen 23 yaş sendromu yaşıyorum bu sıralar
03 Yorumla
Soran+1 yılEn güzel çağlarınız, tadını çıkarın. Giden yıllar bir daha geri gelmiyor.
- +1 yıl
Yaşlandım be
Soran+1 yılHayat bazen acımasız davranır. Benden çok şey götürdü. Umarım size insaflı davranır
+1 yıl30-35 yaş en güçlü ve verimli yaş. Keyfini çıkar
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Kendinle gurur duyabilirsin her yaş ayrı özeldir
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen de evlenemedim 30 a dayandım o da kötü
03 Yorumla
Soran+1 yılEn azından sizin tercihiniz. Başkasının zoru ile mi bekar kaldınız.
- +1 yıl
Yok ama bir sevdicegim olsun istedim
Soran+1 yılAllah gönlünüze göre versin inş. Olmayacak denemez
+1 yıl30 yaş sendromunu fena halde yaşadım doğru 😂😂
01 Yorumla
Soran+1 yıl🤷♀️
- Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yıl30 a son 1 senem fakat ben hep 30 yaşında gibiydim
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin var bir imtihanı diyelim
- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılOldum ama yaşamıyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılÖyleyimm😔
- +1 yıl
Neden ki bende tam 30 yaşındayım ama hiç bişey hissetmiyorum :)
Soran+1 yılÇünkü siz benim yaşadıklarım ile sınanmadınız
- +1 yıl
Anlatmak ister misin?
Soran+1 yılHayr
Okudukça üzüldüm:(
05 Yorumla
Soran+1 yıl😔😔
Soran+1 yılHayat 🤷♀️
Soran+1 yılHayr
+1 yılÖnemli bir dönüm noktası, aynı şeyleri yaşamışız..
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Umarım daha duzenli, istediğin gibi bir hayatın olur.
Soran+1 yılSaolun sizde öyle inş
+1 yılHayır yaşamıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılŞanslısınız
- +1 yıl
Tabiki 🤨🙃
+1 yılEvet bazen yasıyorum bunu
06 Yorumla
Soran+1 yılYalnız değilim
- +1 yıl
Sevıneyımmı uzuleyımmı bılemedım
Soran+1 yılBen sevinemiyorum sizi bilemem tabi
- +1 yıl
Umutsuzluga yolculuk gıbı
Soran+1 yılDoğru tespit
- +1 yıl
Oylee Ecer
Ben 40 yaş sendromları yaşıyorum.
00 Yorumla
+1 yılYooo yokluk yaşadım ama 30 asla
00 Yorumla
+1 yılhayatımda hiç yaşamadım.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl30 yaş korkulacak bir yaş değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30 yaş gayet ideal bir uaş
01 Yorumla
Soran+1 yılKendi idealleriniz doğrultusunda yaşadıysanız her yaş özel
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSen birde 40 olduğunda gör sendromu
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bence hala erken bazı seyleri yapabilirsin
016 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi
Soran+1 yılOlmuyor maalesef. Bazı şeylerin geri dönüşü yok
Soran+1 yılBi evlilik yaptım ve Bi kızm var
Soran+1 yılKızım bu hayatta tutunduğum tek insan
Soran+1 yılKendi yaşadıklarımı yaşatmam asla ona. Keşke herkes anne baba olmasa. Ama insan seçemiyor ailesin
Soran+1 yılGücüm yettiğince tabiki öyle yapıcam
Soran+1 yılTşkkrler saolun
Soran+1 yıl👍👍👍
Yaşamıyorum gayet iyiyim şu an
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Sendurum mendurum yok bam bam bam
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yıl30 yaşımdayım hiç o sendroma giremedim
00 Yorumla
+1 yıl45 yaş sendromu bile yaşamıyorum :)
03 Yorumla
Soran+1 yılMaşallh ne diim. Eğer mutlu iseniz yaşamazsınız
- +1 yıl
Her yaşın ayrı güzelliği var.
Soran+1 yılHaklısınız
Yaşamıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍
+1 yılHayır
01 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAştık artık onu
02 Yorumla
Soran+1 yılBende alanlardan olurum inş
- +1 yıl
Amin
30 yaş sendromu ne oluyor du hatirlayamadım şimdi
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmediğinize göre her şey yolunda 👍
+1 yılSeni sen yapan o tecrübereler
06 Yorumla
Soran+1 yılİnsan kendi tercihleri doğrultusunda yaşamadığı sürece inanın o tecrübelerin hiç bir şeye faydası yok
- +1 yıl
Belli bir yaşa kadar hiç kimse iradesiyle hareket edemex
Soran+1 yılBence aklıselim çağa geldikten sonra herkes kendi tercihlerini yaşar.
- +1 yıl
Var mı 1 örnek yeryüzünde?
Soran+1 yılÇevremde çook
- +1 yıl
Peki
+1 yılYaşamıyorum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 844 cevap paylaştı. Yaşlandım be
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Yaşınız kaç olursa olsun 30 yaş sendromu yaşıyor musunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler