olacaktı...
Gerektiğinde "Hayır" diyememenin sebebi zayıf olman mı, iyi olman mı?
olacaktı...
Gerektiğinde "Hayır" diyememenin sebebi o kişiye karşı zayıf olman mı, iyi niyetli olman mı?

#DeliMavi
1 Mart 2023
Ben her zaman için hayır diyorum çünkü benim için hayır hayırdır. yani bir insan hayır diyemiyorsa bence sebebi zayıf olmasıdır. yani iyi insan da zayıftır. ne demek istediğimi aslında iyilik yaptığınız insanların bir gün size kötülük yapması olarak anlayabilirsiniz. bu yüzden de kişi gerektiği zaman evet gerekmediği zaman da hayır demelidir. yani hayır demek sizi aslında güçlü yapabilir. yani çoğu kişi buna aslında iyilik diyebilir ama iyilik bu değildir bir kişiye hayır diyerek de belki iyilik yapmış olacaksınız. bu yüzden aslında bu neye hayır neye evet dediğiniz göre değişir. bu yüzden de kişiler buna karar vermelidir yani konuyu bile bilmeden hayır denmeli veya evet denmeli gibi bir yorumda bulunmamalıdır kimse.
Eğer ortada hayır denmesi gereken bir şey varsa buna mutlaka hayır diyebilirim. Sırf olumsuz bir şeye hayır demem beni iyi ya da kötü bir insan yapmaz sadece duruşu olan bir insan yapabilir
Gerektiğinde her daim hayır derim. Eskiden diyemediğim zamanlar olurdu. Bunların nedeni de kesinlikle karşımdaki kişiye verdiğim değer yani el iyisi olmamdı. Artık en çok kendime iyiyim ve herkese de gayet güzel hayır diyorum. Kendimi kullandırma devrim çok eskide kaldı
Teşekkürler ☺️
Ricalar 😊
Ben hayır deme konusunda hiç zorluk çekmiyorum. İstemediğim bir şeye sırf kimse kırılmasın diye tamam demem.
Cevap
37Cevap
Hayır diyebiliyorum. Diyemediğim birkaç nadir alan var onlar da asaletimden. Ki çizgimi bozmaktan hiç çekinmediğim bir döneme girdim bu sıralar harcarım herkesi😒
İyi olmam tabii ki, kırmak istememden kaynaklı
Karışık, kişiye ve kişisine göre değişiyor ve tabiki birde duruma göre. Mesela ben sevdiklerimi kıramam hele birde bir çocuksa eyvah eyvah, elimden geleni yaparım. Genel olarak istemediğim şeyde hayır demeyi iyi öğrendim ve yapıyorum. Kendimden değil, gönülden vermeyi seçtim.
Karşıdakinin üzülmesini istememekten kaynaklanıyor.

İkisi de... sen zayıf bir iyilik meleğisin. o yüzden hep eziliyorsun ve kalbin kanıyor.
Neden gizlisin...
sitede düşmanlarım var. her sorumu her yorumumu şikayet ediyorlar. senden dolayı değil.
Nasılsın yaaaa?
Nasil*
birileri sebebini bilmiyorum her sorumu şikayet ediyor. her paylaşımımı şikayet ediyor. ben de o yüzden gizli yorumlar paylaşımlar yapıyorum.
Bir insan herkese mesafesini koruyup, tek bir kişiye hayır diyemiyorsa o kişiye karşı zayıftır, kalkanları yoktur lakin herkese hayır diyemeyen bir insan hem zayıf karakterlidir hemde haddinden fazla iyidir

eskiden diyemezdim şimdi aşıyorum yavaş yavaş diyebiliyorum artık ama bence zayıf olmamdan kaynaklıydı çünkü içimden yapmak istemiyordum eğer içimden de yapmak isteseydim iyilik olurdu bu
İyi olma çabası bana göre, başkalarına kendini sevdirme, kaybetme korkusu gibi bir sürü sebep
canım isterse çok güzel hayır diyorum. Yani paşa keyfim ve kahyasına bağlı bir de karşımda kim olduğuna
o kadar da iyi değilmişim demek
İstemediğim ya da ters gelen bişey olduğunda karşı çıkmaktan hayır demekten çekinmem.
Ben genelde hayır demeyi beceremediğimden
Tamamen hep iyi niyetten
Hayır bağımsız bir şekilde evet ya da hayır diyebilmek gerek aksi bize zarar verir
Zayıf olmak, başkalarına iyi kendine kötü olmak demek.
Elimden gelecek bir şey ise hayır diyebilirim
*değil ise
Bu saatten sonra herkese hayır demeyi öğrendim o yüzden benim için zor birsey değil hayır demek
Sevdiklerime karşı zaafiyetim var ama tabi herşeyin de bir sınırı var
İyi niyetli oluşum, kırmak istemediğimden hayır demem genelde. 🌸
O kişiyi sevmem olur diyememek değil bilerek demem üzmek istemediğim için.
Eğer hayır demem gereken bir şey olursa hayır diyebilirim ama hayır demekte çok zorlanıyorum🥰
hep birileri kirilmasin diye hayir diyemiyorum bu yüzdende aile icinde en cok zorluk ceken benim
Ya ilişkilerin de?
@Kriminal_Kalp iliskilerimde gerekeni söyluyorum laf ettirmem orada kendime ama ailede insan cekiniyo hepsi beni hala cocuk gibi görüyo ciddiye almiyo ve fikrimi söyleme iznimde olmuyo resmen
Bak bak erkeklerin suçu ne 😂
@Kriminal_Kalp valla nisanlim bana laf edicek ve ben suscam dhfhdfa rüyasinda bile zor böyle bi durum
Peki 😜😜
@Kriminal_Kalp hem buna erkeklerin sucu degilde benim sucum diyelim. ailem beni büyüttü ve büyüyüncede benim degismemi birden kaldiramiyolar ben aileme hic laf söylemem söyleyemem söylesemde direk küserler ama nisanlim beni suanki büyüdügüm sekilde gercek karakterimi biliyo ondan sorun yok dhjafhda
İyi olamak ama insan gerektiğinde hayır diye bilmeli
Zayıf olmak da iyi olmak da aynı yere çıkıyor. canım olmak. Hayır diyebilen bir insanın duruşu olur. Ne olursa olsun hayır demeyi öğrenmeli insan
Canım ne ya s*lak olmak olacaktı düzeltmeyin şu kelimeyi iyi akşamlar
Diyebildiğim için kötü olacak değilim😄
Diyeceksin ya neden demicen
Hayır derim
Gayet kolay diyorum ben
iyi niyetlisin üzmek istemiyorsun
Bu soru beni gerçeklerle yüzleştirdi
iyiliğin sebebı
Ben rqhat söyleyebilirim
Kimseyi kiramadigimdan iyi niyetimden
İyi olmamdandi
İyi niyetten geçer