Güncellemeler
+1 yıl
Neden benim sorumu kimse cevaplamıyor o kadar mı aşağılık biriyim
Sırf esmerim diye bu kadar aşağılık bir muamele görmek zorunda mıyım zaten bulunduğum yerde yörük arnavut göçmeni balkan göçmeni vs. dolu onlar da acayip ayrımcı oluyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
yani esmersin diye böyle yapmazlar bence ayrıca sen neden kendini aşağılıyosun
Ben kendimi aşağılamıyorum aşağılanıyorum halbuki ben kimseyi tanımıyorum bilmiyorum onlar beni madem tanımıyorlar neden ötekileştiriliyorum
insanlar böyle tanımadıkları için önyargılı davranırlar üstüne alınmamaya çalış, açıklamaya bu kadar mı aşağılık biriyim yazdığın için söyledim onların aşağıladığını hissediyosan da umrunda olmasın
Peki sana bir soru sorsam?
sor
Bu arnavut balkan göçmenleri yörükler filan ayrımcı olur diyorlar doğru mu? Gerçi esmer olup ta yörük olan da var bilemedim.
Şimdi soyunu sopunu bilmem o yüzden aşağılamak gibi olmasın
ben de pek bilemiyorum
Peki sağol
Esmerlikle ne alakası var anlamadım nasıl davranıyorlarki sana
Dükkanlardan başlayalım benim bulunduğum yerlerde özellikle ben gelince kadın çalışanlar beni görmemezlikten geliyor ya da zoraki gönülsüz ilgileniyor sanki düşmanım onların gözünde daha orada kimseyi tanımıyorum
Sokaklarda ise beni gördükleri an benden mümkün mertebe uzak yerlere kaçıyorlar
Şundan mıdır diye düşünmüyor değilim bulunduğum şehirde (yeni öğrendim) göçmen (balkan arnavut) ve yörük çok onlar da doğudan gelenleri ve çingeneleri adam yerine koymaz imiş ben mesela esmer tenli olduğum için mi adam yerine konulmuyorum
Sen şu an bulunduğun yere yeni gittin galiba bunu anladım düşüncelerinde haklı olabilirsin insanlar kendine benzemeyeni ne yazıkki dışlarlar genelde böyle olur ama bu sana has bişey değil senin yerine başkası olsa yine aynı davranırlar çok kafaya takmamaya çalış
Ben de onların topraklarındanım sonuçta misal onlar karadenizliyse ben de karadenizliyim akdenizliyse aynı şekilde akdenizliyim sadece farklı bir şehirden geldim onlar karadenizliyse ben doğulu değilim
Sana bir soru sorsam olur mu?
Nerede yaşıyorsun
Sana ne pis sapık yaşadığım yeri öğrenip bana mı yürüyecen?
Ben karıya kıza asılmıyorum sen bana asılıyon
Lan ne alaka? Arnavut macır Bursada çok ama genel olarak Trakyada Doğulular sevilmez
Herkes ama bana bile art niyetli yaklaştığı için bilemedim açıkçası ben hiç sevmem doğuluları istisnai tipler nadir de olsa var Ben Ege taraflarında yaşıyorum üstelik yörük oğlu yörüğüm bulunduğum yerde arnavut göçmeni yörük vs. çok oluyor.
Zaten Yörükler sarışın olmuyor ki? Genel kavruk tenli, yuvarlak yüzlü, hafif çekik gözlü.
Diğer yerli Türklere nazaran Yörükler Türklüğüne daha bir bağlıdır fakat beyaz ırkçılığı yapmazlar.
Arnavutlar da keza etnik milliyetçi, holigan insanlar da... Eğer çok esmersen belki Roman zannediyorlardır
Peki ya selanik göçmenleri?
Onlar kendilerini bir b. k zannederler o kadar. Çokça övünürler Kemal Paşa ile hemşehri olmaktan halbuki Ali Rıza bey Manastırlı.
Zaten "Selanikli olması dışında bir vasfı yoktu" diye bir söz vardır. Fakat Serez, Gümülçine tarafları sağlamdır.
Valla bir tanıdığım vardı baba tarafından selanik göçmeni çok iyiydi
Atama da çamur atılmasına müsaade etmem ettirmem (genel olarak diyorum)