Acaba sporun verdiği enerji ve özgüven kişide egoyu mu yükseltiyor yoksa yanlış bir düşünce mi?

Acaba sporun verdiği enerji ve özgüven kişide egoyu mu yükseltiyor yoksa yanlış bir düşünce mi?

Spor yapan kişilerin egolarının spor yapmayan kişilere göre daha yüksek olması ihtimal dahilinde olsa da genellemeye vurulacak kadar yüksek bir oranda olmadığını düşünüyorum. Elde ettikleri güzeller fizik özgüvenlerini yükseltiyor elbette. Ama özgüven ile ego arasındaki farkı kavramış olanları da mevcut bence.
Spor insana özgüven aşılar
Insanı daha sosyal yapar
Algılarını değistirir
Vucuda salgılanan hormonlar mental olarak daha iyi bir ruh halinde olmasına katkı saglar
spor insanın hayat kalitesini yükseltir
Ego dedigimiz içsel benlik yetistirilme tarzı ve mevcut hayat tarzı ölcüsnde değisime uğrar biraz ego hatta kendini beğenmislk bence insana fayda saglar ama her sey dozunda olmalı sporcuysan daha da tevazü sahibi gözükmek zorndasn cünkü disiplinli bir hayat sana duygularnda da bir disiplin getirmelidur
Dikkat: Bu bir genelleme değildir!!
Mutlu günler.. 🌸
Teşekkürler 😄
İnsan zekasıyla övünemeyince bir şey arıyor demek ki
Yani bir şey başaramayınca ne olacak?
Hem başarıp hem sporcu hem de bunu insanın gözüne sokmyanlar var. Bunlar takdir edilesi.
Ama mahallesinde bir halta yaramayan, anca kas yapıp sağa sola gösteren tipler var ki evlerden ırak.
Cevap
5Cevap
Yanlış bir düşünce. her spor yapan veya sporcu olan kişinin egosu olmaz
Merhaba bir sporcu olarak bazılarımız da ego çok yüksek olur. Kendini kaf dağında sanarlar sanki. Sporun verdiği enerji harici ukalalık gibi düşünebilirsin dolayısıyla karakterle bağlantılı
Fazlasıyla..
Sporun verdiği bir özgüven var, bu tartışmasız gerçek fakat bunu nasıl kullanacağı kişiye kalmış. Kimisi sanki Ronnie coleman olmuş gibi havalardan geçemez, kimisi sporunu yapar, efendiliğini korur ve keyfine bakar.
herkes sporcu olur
ama herkes sportmen olamaz
bu demek oluyor ki kişiden kişiye değişiyor
Kişiden kişiye göre değişir tabi ama sporcu olmaları ego sahibi olabileceklerine dair bir izlenim verebilir, o yüzden bu düşünceye yanlış diyemem ama yaklaşımı kısmen doğrudur.
Genelleme yapmak yanlış olur. Birşeyleri başarmış aşmış kişilerde o başarının getirdiği ego ve kibir olabiliyor. Bu da zamanla aşılabilecek bir durum
Belki goruntu olarak oyledir ama gercekte egolu degillerdir
Spor onlara bir özgüven katıyor sonra ayarı tutturamıyorlar egoist oluyorlar
spor yapan insan daima ozguvenli olur
Evet benim dusuncem egolari tavan oluyor aksini iddaa eden gelsin konusalim
Egolu oluyorlar bence
Bu sporla alakası yok karakter meselesi
benim karşılaştığım hep öyle erkeklerde
Genelde öyle oluyo
Ben öyle değilim hic
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?