Yaşadığınız olumsuzlukları bünyenizden kolayca atabiliyor musunuz? Ne kadar sonra etkisini yitiriyor.

Yaşadığınız olumsuzlukları bünyenizden kolayca atabiliyor musunuz? Ne kadar sonra etkisini yitiriyor.
Ben bile cevabini bilmiyordum, son yasadiklarima kadar. Meger ne cok birikmislik varmis icimde. Simdi hepsi bir bir disa vuruyor ama maalesef yanlis kisileri kirip uzuyorum bu yuzden. Ve bu durumun duzelmesi cok kolay olmayacak gibi,
Çabuk toparlanıp hayatıma bakabiliyorum. Mecburum.
Cevap
18Cevap
Önceden yaşadığım olayın etkisinden kurtulmam aylarımı alıyordu. Kendimi içten içe yer bitirirdim.
Şimdi yaşadığım olaya göre değişsede günlerimi zehir edecek, uykusuz kalıp, iştahtan kesilecek kadar önemsemiyorum. Bazen zorlansam da duygularımı yönetmeyi büyük ölçüde başardım sayılır.
Olaylara ve insanlara verdiğimiz anlamlar kadar varlar. Önemli olan o anlamı haketmeyenden geri almak. Aldığımız zaman kendimizi üzdüğümüze bile değmediğini zamanla anlıyoruz.
Unutmam gereken olay ne ki¿ yanii ona göre değişir. Bazı şeyleri unutmam salisemi almazken, bazı şeyleri unutamıyorum epey sürüyor günler, haftalar, aylar veya yıllar
Ben hiçbir şeyi unutmam, benim sorununda bu unutmuyorum.
Ben unutamıyorum. İçime atıyorum. Yiyip yutuyorum..
Unutmam. Olayın ilk zamanlarında (1-2 aylık) surecte aklımdan cıkmaz. Daha sonralarında ara ara aklıma gelir. Hic ummadık bir anda aklıma gelir. Birde * tarzındaysa bu surec daha uzar gider. Asla bunu karsı tarafa yansıtmam. Umrumda olmayan bir imaj sergilerim.
Kolay kolay unutmam ama hatırlamamda o olayı yaşatacak bir şey karşıma çıkmayanaa kadar ama etkisinden iki günde çıkıyorum çünkü bana göre bir olayda fazla takılı kalma hem psikolojini etkiler hemde hayatı kendine zehir edersin o yüzden 2 günde etkisinden çıkarım ve o olayı haatırlatan bir şey çıkmayana kadar pek üstünde durmam
yaşadığım olaya bağlı bu durum duyusal bir şey varsa zaman alır diğeri anında unutur önüme bakarım kimseye eyvallahım yok
Yaşadığım olayın ben de yarattığı etkiye göre değişir. Tamamen unutmam, sadece hissettiğim duygular azalır ama tamamen yok olmaz.
Küçük yaşta yaşadığım şeyi hala bile unutmuş değilim hatirlaticak çok şeyler geliyo insanın gözünün onune
Üzüntüyü çabuk unutuyorum ama öfkem geçmiyor maalesef aktif bir yanadağ gibi her an öfkeden patlayabiliriö
Üzülüp acısını yaşıyorum maks 1 gün. Sonra kendime gelirim. unutmak diye bir şey yok yas sürecini çabuk atlatırım
Olaya ya da kişiye göre değişse de eskisi kadar başarılı değilim bu konuda. Sadece "-mış" gibi yapıyorum.
kolayca atamam içimden. yer dururum kendimi özellikle yanlız kaldığımda. fiziksel acı unutulur gider de ruhsal acı en derinine kazınır kalır.
O olayın beni ne kadar etkilediğine ve kimin tarafında olduğuna bağlı.
Asla unutmuyorum gece olupta o tavana gözlerimi diktim mi varya 20 sene öncesine kadar gidiyorum.
Yaşadığım olaya bağlı unutma sürem. Beni çok yaralamışsa unutmak biraz zaman alabilir.
Unutamam ben, illaki bir gün aklıma gelir, hafızam çok küvvetli.
Unutmadığım çok az olay var. Kafam öyle rahat ki...
ben unutmam. o yüzden hep aklımın bir yerinde kalır
Bu benim yaşadığım olaya göre değişir ama artık hiç umursamıyorum.
En İyi Cevap