Namaz kılıyorsunuz,
Yada daha evvel kılıyordunuz ve bıraktınız...
önce ve sonrasında hayatınıza ne gibi değişiklikler oldu?
Yada daha evvel kılıyordunuz ve bıraktınız...
önce ve sonrasında hayatınıza ne gibi değişiklikler oldu?
Kılıyordum garip bir şekilde bir rahatsızlık yaşadım sonrasında başka bir sıkıntı daha derken bir sorun daha yaşadım başlarda en kötü ihtimal cumaları kaçırmazdım cumalarda sıkıntıdan ter su içinde kaldım sonra secdeden doğrulamadım sonra sevgili hemşerim büyük insan hocam oturarak kıl dedi o şekildede zorlandım. Aradan 2-3 sene geçti şu an yavaş yavaş toparladım şimdi kaldığımız yerden devam edicez kabul olur inşallah amin. ( Kılmazken insan manevi olarak huzur bulamıyor eksik hissediyor hiç kimseye bayram namazındaki çoşkuyu heyecanı tarif edemem mesela )
Namaz kılan insanın en başta manevi anlamda dünyası değişiyor, daha huzurlu ve hafif hissediyor insan kendini, sonuçta farz olan yani üstümüze vazife olarak tayin edilmiş bir emri yerine getiriyoruz. İnanmayan insan için diyecek bir şeyim yok, ama inanıyorsan elinden geldiğince namazını kılmaya çalışacaksın, kılmıyorsanda en azından kılana saygı göstereceksin, kılmayanıda dışlamadan ama...
arkadaşlar allah ıslah etsın denmez bunu unutmayın ıslah artık ımansızlara Allah onları ımana getırsın deme duasıdır alah hıdayet versın demelıyız. ayrıca farz namazlar anlatılmaladır ama gerı kalan kaza namazları fl soylenmemelıdır . şuan bır durum yuzunden kılamyorum ama içim çok huzursuz normalde klıyorum ve ben kıldıgımda yastıga başıma daha rahat kouyorum kım ne dere desın.
Bende malesef 5 vakit kilmiyorum arada kilarim. Yurtdisinda yasadigim icin bu daha da zor oluyor benim isyerinde kilmana izin vericek cok az sayilir yer vardir sonra disari ciksan ben acik bir bayanim cami felan yokki abdestini alip kilabilesin. Allah hepimizi islah etsin
Cevap
61Cevap
Yüce Âllah dünyada insanlara her türlü imkanı sunmuştur. Yediğimiz yiyecekler içtiğimiz içeceklere kadar ve giydiğimiz giyeceklere kadar.. Maddi ve manevi olarak her türlü ihtiyacımızı veren de Allah tır. Biz bütün bunları dünya hayatında yiyip içip, kullanıyoruz ve bunun bir karşılığı olmalı ki namaz bizim bütün bunlar için ettiğimiz ibadetimiz de Âllah a bir şükrümüz dür. Namaz bir ruhen ihtiyaçtır hem bedenen ve hem ruhen rahatlamamızı ve insanın kendini huzurlu hissetmesini sağlar ve gelip geçici dünyada ölüm sonrası ilerisi için şüphe etmez ve kendi amelini garantiye almış olur. İşte bu yüzden dünya hayatına kendini çok fazla kaptırmadan şımarmadan aklı mantığı kullanarak bahanesizce namazını kılması ve daha sonra özel hayatına devam etmelidir. Yanlış anlaşılmasın, İslamda zorlama yoktur. Herkes kendi amelinden sorumlu. :)
7. sınıfta başladım 1 sene falan kıldım sonra bir ara bıraktım yine başladım bu sefer dedim artık bir daha bırakmıcam çünkü bana dediler 40 gün hiç bırakmadan kılarsan 41. gün kendin kalkıyorsun diye gerçektende öyle oldu. 40 gün kıldım 41. gü kılmayınca zaten içinde bir huzursuzluk oluyor birşey eksik hissediyorsun Allaha çok şükür yaklaşık 10. sınıftan beri hiç bırakmadım yani arada bir aksadığı oluyor ama kazasını kılıyorum şu an mutluyum önceden de öyleydim her zman şükür ediyorum ne bileyim ya çok acayip Akkah herkesi hidayete erdirsin.çevreme baktığımda namaz kılmayan insanlarda manevi bir huzursuzluk oluyor zaten onu hissedebiliyorsun :)
arkadaş bi soru sormuş iyide herkes ibadetin gizlisi makbuldür diye yanıt vermiş gerçek şu ki: FARZ ibadetin gizlisi olmaz açıkça yapılmalı(yoksa kimse camide namaz kılmaz evinde kılar ama camide kılınan daha hayırlı hem örnek oluyorsun) gizli ibadet ise nafile ibadettir onu gizli yapmak hayırlı olandır.Uyarıyım dedi
Örnek olmak dışında ben namaz kılıyorum diye insanların gözüne sokulmaz...
ben gözüne soksun demedim farz ibadetin gizlisi diye yanıt verenler için böyle bir şey olmadığını söylemeye çalıştım. Ayrıca burda soru sorduğunda cevap vermek isteyen verir ve bu gözüne sokmak değil sorduğu soruya cevap vermektir ki farz ibadetlerinde gösterişten kaçınılarak yapılması lazım gelir zira nefisin kabarmaması için bir hal kalmaz burda kimse gösteriş yapmıyor sadece kıldığını belirtiyor.
cumadan cumaya ve bayramdan bayrama kılarım genelde bazen de arada sırada kılarım
çok şükür bir şey yok
her şey namaz oruçla olmuyor malesef
ne insanlar var namaz kılıyor oruç tutuyor ama yemediği nane de yok
önemli olan insanın kalbi ve malesef o kadar iyi kalpliyim ki hep zarar görüyorum.
hani bir laf vardır ya
iyilik yap denize at kul bilmezse allah bilir oda bilmezse balık bilir
Bu lafa katılıyorum kesinlikle
sende haklısın
Açıkçası ilgi alanım değil ama soruş şeklin çok saçma olmuş. Akepe bu şekilde lanse ediyor diye cumhuriyetçileri dinsiz olarak sınıflandırmak çok saçmadır. Bu ülkenin %90 ı Atatürkün kurduğu cumhuriyete sahip çıkar. Din özgürlüklerini veren de cumhuriyettir. Dinciye karşılık cumhuriyetçiliği yazmak çok abes.
Cumhuriyetçi olan biri namaz kılamaz mı? Böyle böyle kutuplaştırılıyor işte insanlar. İnanç bireyseldir. Yazdığın şeye göre belli bir kitlenin tekelindeymiş gibi bir durum çıkıyor oraya ki bu da tehlikeli bir yaklaşım. Kılmıyorum bu arada cevabı da unutmayalım.
dıncı kelımesı nedır arkadas?
Dın satmıyoruz burada.
Cumhurıyet; bunun dınle ne alakası var ya da namazla?
Bunları kınadım sahsen.
Onun dısında, kılabıldıgım kadar kılıyorum. Bazen 5 vakıt olmuyor.
dinin sadece allah ve kişi arasında olması gerektiğini düşünüyorum ama bizim toplum buna izin vermiyor. oruç tuttun mu, namaznı kıl, onu yap bunu yap. yapmıyorsan sen kötü birisin sen ateistsin.. bir başkasının işine karışmamayı öğrenemediler yeminle
Önceden kılıyordum.Sonra gevşedim,rahata kavuşunca bıraktım :(Zamanımı ayarlayabiliyordum.Hayatınımı ona göre şekillediriyordum.Namazdan sonra huzura erişmiş gibi oluyordum.Üstelik camide kılmanın verdiği huzur bir başkadır.Cemaati görüyorsunuz.Tabikide sevabı da daha çok.
Söylememeyi tercih ediyorum genelde. Kılsam söylemem gösteriş olur, kılmasam yine söylemem günahımı insanlara anlatmış olurum. En iyisi biz de kalsın gizli kardeşim.
acıkcası hiç kılmıyor gibiyim oda agustosta bir hafta boyunca ikindi namazını eda ettim okadar ama kılmakta istemiyoda değilim allah namaz kılmayı nasip eyler inşallah
Ben bu ulkeyi anlamiyorum ya la. Sirf soru da namaz geciyor diye 5 yildizi cakiyorlar. ,adamin biri de gelip demiyor ki SANA NE. Allah ile benim aramda diye ? Bu kadar mi bagnazsiniz lan. Robota yukle namazin nasil kilincagini , o da egilir kalkar egilir kalkar. Ondan ne farkiniz var sizin ? bir de boyle tipler dinci diye gecinirler , benden daha adam olurlar. Bisey demiyorum Allah islah etsin.
Allah ile arasındaysa sananeyse hiç cevap vermez zten senin gibi atar yapmıo insanlar sanane dşosan hiç cevap verme canım
Rabbim hepimize namaz kılmayı nasip eyler inşallah...geçici hayatımızda tutunmamız gereken tek şeydir namaz...
teravih namazını kılıyorum 1 hafta oldu ramazan dolayısıyla.etrafımdaki insanlarla diyaloglarımda hiçbir şey değişmedi.sadece içim rahatlıyor.huzur doluyorum.
Elhamdülillah 5 vakit kılıyoruz. Allah herkese nasip etsin...
17 yaşındayım ve 12 senedir ufak tefek terk etmeler dışında Rabbime hamd olsun namaz kılıyorum bir tek sabah namazını kaçırıyorum uykum ağır olduğu için onu da düzene koyacağım inşallah. Allah kılanların namazını kabul etsin, kılmayanlara en kısa zaman da nasip etsin
bir insan meraktan ölebilir. diğer alternatif ise ecelinden ölmesidir. neyse, fazla merak iyi değildir.
<3
Bu soru gizli cevaplamalıyım ihlası gitmesin.. namaz kılmaya başlamadan önce müziyendim günde 100 tl kazanıyor ve haftada 4 kere sahneye cıkıyordum ekstralarda cabası bir gün bu işin böyle gitmeyeceğini düşündüm ve koydum başımı secdeye şimdi haftada 150 lira kazanıyorum muhasebecıde ama çok çok çok huzurluyum o para bana yetiyorda artıyor hayata güne çok güzel uyanıyor ve inanan insanları seviyorum çünkü onlar benim kardeşim..
Kadir Gecesi ve Bayramlar'da cami'ye gidip kılıyorum..
valla kılıyorum diyen şimdi dese reklama girer o yüzde ibadetin gizlisi kabul olur derler :) allah kabul etsin kılan bana da dua etsin :)
Eskıden arada bı kılıyodum şimdi kılmıyorum . Hayatım güzel namaz kılmayınca hayatın bozulur dıye bişey yok bana göre.
Bunu sorman hoş olmamış,ibadetin gizlisi makbuldur.
5 vakit namaz kılıyorum bunuda her yerde söylerim gençlere falan sahilde oturduklarını görüyorum ve aralarına girip kılmalarını söylüyorum sende kıl
Burada gösteriş yapmıyoruz..
iabdetin en güzeli gizli yapılanıdır
ALLAH şükür cuma namazım var. 5 vakiti kılamıyorum işlerim yoğun olduğundan..
Evet kılıyorum da nelerin değişip değişmediğini buradan söylediğimiz zaman bazı anti müslimanlar gösteri yapıyorsun diye canımı sıkacak yorumlara sebebiyet veriyorlar. O bakımdan söyleyemeyeceğim.
yatsiyi kilip geldim bu soruyu gördüm. kilmaya firsat bulammamistim geç olmasına rağmen kilmadan içim rahat etmezdi. şu an çok huzurlu hissediyorum. umarım sabahi da kilarim
Cuma'ya gidiyorum bir de istediğim bir şey olunca şükür namazı kılıyorum.Cuma'ya gitmezsem sanki bir sorumluluğumu yerine getirememişim gibi hissediyorum kendimi
19 kisi namaz kiliyorum dese burda tum turkiyede 19 kisi mi namaz kiliyor anlayacaksin?
Namaz dinin direğidir, namaz kılmayan bir insanın ataist olma ihtimali çok yüksek !
Sen yastakii bir adami anlayamadim simdi.ibadeti nilmek nadil isine geliyor?
Ifsa edilen hic bir ibadeti samimi bulmuyorum ben.
Sorunun içeriği yanlış onu baştan söyleyim. Dinci veya CUMHURİYETÇİ değilim derken yanlış bir cümle kurmuşsunuz. Kılmıyorum.
kılmak çok istiyorum pc başından kalkabilsem kılacağım hep yapcam dediklerimi yapacamıyorum pc yüzünden lanet .
Gözlerinle kıl hacı.
İbadette gizli, kabahatte !
Melahat?
+1
evet elhamdülillah...kılınca da huzur buluyorum huzurun olduğu tek yer Rabbimin huzurudur...
namaz herturlu ınsana huzur verıyor aşk hayatında iş hayatında vbb :/
bir insan meraktan ölebilir. diğer alternatif ise ecelinden ölmesidir. neyse, fazla merak iyi değildir.
5 vakit farz ve 3 vakit nafile olmak üzere 8 vakit namazla emir ve görüşlerinize hazırım komutanım
pis komunist cennetteki huriler icin kılıyorsun namazları dimi :///
kılıyorum.kılmayanlarda ınsallah baslar en kısa zamanda
hergün kılmıyorum fakat cumalara gidiyorum ve bayram namazlarına gidiyorum allah herkezinkini kabul etsin
ElhamdülilLah.. Allah secde'den ayırmasın..
Cehennemi iğne ucu kadar görseydiniz
başınızı secdeden kaldırmazdınız.
hadis-i şerif
Ben Kılıyorum...ve beni namaz kılarken gören hiç olmamıştır
Bi ara 5 vakit kılıyordum şimdi kılmıyorum hayatımda herhangi bi değişiklik yok
hamd olsun müslümanım ve dinim gereği elbette kılıyorum vallahi derdim tasam azaldı huzuru orada buldum
sabahları kaçırmam , en sevaplısını toplamaya meyillliyim .
İnanma olayına yeni yeni başladım ve bir aydır kılıyorum
Kılıyordum. Artik kilmiyorum içimden gelmiyor biraktim. Sabah ezani okunduğunu duysam dahi kılmıyorum
Başlıycam ve inanılmaz derecede mutluyum bunun için hatta ağlıyorum şuan öyle büyük bi aşk besliyorum Rabbime
seni kutluorum arkdaşım<3
Gençler ibadet edenler,kılıyorsanız kılıyorum deyin.Bunda gösteriş yoktur...Utanmayın böyle şeylerden.
Bikılıp bi kılmıyorum Rabbim ıslah etsin beni..
Amin kuzum
:(
amin
Allah'a şükür kılıyorum.
:)
dünden beri cumadaydım daha yeni geldim eve :(
eee anca tabi birader ama ben hala oradayım imam senden şikayetçi biraz parlak salgılar bırakıyormuşsun cemaat huylanıyormuş browski
amel defterine yazan sen misin yoksa gizli sister? outsource mu etmişler bu işi
Outsource. Auzfadfsmdakisf
Sevap-Gunah.tar.gz
startx
sudo su
Username : Random_Kul
Password :
\
-
/
-
\
Konu silinmişti, şimdi yerine gelmiş. Haha.
Kılsak bile söylememek lazım
İhlası gider.
Hele şükür bunu söyliyen biri çıktı ++
Evet elimden geldiğince.
fazla merak iyi değildir.
ibadetin gizlisi makbuldür ..
-ash- var sitede.. hiç kaçırmıyormuş..
5 vakit ibadetimi yaparim.
malesef o disiplini yakalayamadım...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar