Sizin, bir insana kültürlü donanımlı diyebilmeniz için hangi şartları sağlamasi lazım.
Size göre hangi insanlar kültürlüdür?
Sizin, bir insana kültürlü donanımlı diyebilmeniz için hangi şartları sağlamasi lazım.
Size göre hangi insanlar kültürlüdür?
Ben açıkçası konuşmasına bakarım ilk önce yani bir insanın konuşması o insan hakkında çok şey söyleyebilir yani saygı duyuyor mu diksiyonu iyi mi ya da daha önemlisi konuşurken karşısında ki kişiyi ne kadar iyi dinliyor ben ilk önce bunlara bakardım çünkü kültür sadece gezmek demek ya da bilgili olmak demek değildir bunları nasıl kullandığınız da hayatınızda her zaman için önemlidir bu yüzden ben bunlara bakıyorum daha çok. bunların dışında bilgisine bakarım yani bakış açısı hayat hakkında ki düşüncelerine bakarım hayat hakkında ne düşünüyor kendini geliştirmiş mi ne şekilde geliştirmiş buna bakardım ya da kendisine veya çevreye duyarlı veya faydalı bir insan mı bu yüzden de bir çok şey vardır ama en çok bunlar bilgi verir bence.
Nasıl konuştuğu hal hareketleri nasıl güldüğü öyle birilerini okuyup başkaları gibi hava yapmasına gerek yok az çok hal. hareketleri ile kültürünü insan belli eder gidip bir yerlerde oturup kalkar iken bile anlarsın
Dondurucuya “kühltruhe” denir buralarda, şimdi bizim Türkler zamanla dondurucuya kültür demeye başlamış :D işte öyle bir alaka. Kültürlü insan olmayı bırak, insan olabilmeyi başaramamış canlılar var, hala ne oldukları konusunda bir bilgi yok. Konular birbirine karıştı :D kültürlü insan davranışlarından, düşüncelerinden, yaptıklarından veya yapmadıklarından kendini ele verir
Bence bu sorunun tek bir cevabı yok! Bana göre kültürlü biri nezaman konuşacağını ve ne zaman sunacağını bilen bir insandır. İnsanlara tepeden bakmayan insandır. Bilgilidir, ve söylediği şeyler mantıklıdır…
Kendini bilen ve haddini bilen insandır..
Cevap
9Cevap
Argo konuşmasından
Cahil tavırlarından
Yargılamasından
Saadettin Ökten'i, Nuri Pakdil'i biliyorsa, Risale-i Nur okuyorsa, ihya-yı ulumiddin okumuşsa benim için kafidir. Önemli olan satırdaki değil, sadırdaki aksidir elbette.🌿
Oğuz Atay'ı tanıyıp tanımadığını veya okuyup okumadığını sorduğumda vereceği cevap her şeyi belli eder
Açıkçası böyle insanlar kendini belli eder, konuşmasıyla, duruşuyla, bakışıyla, bilgisiyle bir şekilde belli eder : ))
Biraz felsefe biliyorsa, biraz psikoloji biliyorsa yani insandan anlıyorsa, kitap okuyorsa o insan kültürlüdür.
İdda oynuyorsa kültürlüdür, özellikle bolivya ligine
Dürüstlükle beraber gelen saygılı terimlerinden 😐
Okuduğunu anlayabiliyorsa, kendini ifade edebiliyorsa, empati yeteneği gelişmişse şimdilik idare eder.
Üslubundan, oturmasından, konuşmasından ve hareketlerinden anlarım. Bunlardan anlamazsam da küçük bir hasbihal ederim
Bi şart yok bence onun oturmasından kalkmasından konışmasından başka insanlara nasıl davrandığından anlayabilirsin
konuşmalarından anlaşılır
1 kilo demirmi daha ağır 1 kilo pamukmu sorusu sorarak
Konuşma tarzı düşünce yapısı
İletişim becerisinden.
İlk cümlesinden anlarım genelde kültürsüz çıkarlar
Bakışlarından
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?