Gerçekten mutlu muyuz yoksa mutluluk maskesi takabiliyor muyuz?
Son zamanlarda, kendime taktığım bir maskedir bu. Onca badireler atlatmama, onca zorluklar yaşamama rağmen inancım ve sabrım gereği yıkılmadım. Hep pozitif olmaya, ayakta durmaya çabaladım.
Lakin son zamanlarda sabrın tükendiğini, benimde etten kemikten yaratılan bir insan olduğumu unutan tüm insanlar.
İyi değilim. Zorlanıyorum. Ayakta duramıyorum. Beni zorlamayın. Yoruldum artık
Biliyorum. Görsel ile alakası yok ama bunları anlatacak, haykıracak kimsem yok. O yüzden sizinle paylaşıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Maalesef hayatımda hiç mutlu olamıyorum çünkü ne istersem isteyim hayatımda hiç olmuyor mesela en çok aşkı ve sevgiyi istemiştim ama oda olmadığı için artık kendimi hiç bir şekilde mutlu hissetmiyorum. yani istediklerim de olmuyor hiç bir şekilde bu yüzden de mutlu olamıyorum özellikle bu ülkede zaten bence kimse tam anlamıyla mutlu değil bence.
Bu yüzden de artık mutlu olmayı bıraktım zaten mutluluk o kadar kolay gelmiyor insana yani sadece istemek ile olmuyor insanın biraz da çaba harcaması kendi zamanından fedakarlık yapması gerekiyor ama işte çok fazla insan acı çekince de maalesef artık mutlu bile olsa iş işten geçtiği için eskisi gibi kendini iyi hissedemiyor yani zamansız geldiği için aslında mutu olmanın da anlamı kalmıyor diyebilirim
Mutlu olmak aslinda o kadar basitki? Milletin derdi siyaset milletin derdi aylin yuzbin calisma yan gel yat. Milletin derdizor durumda olan insana bir tekmede ben atmak. Boyle mutlumuyuz? Bence degil falak mutluluk maskesi takiyoruz.
Ancak...
Mutluluk maskesini takiyoruzda unutuyoruzki o mutluluk maskesi yalan dolan ile delik desik oldu. Sadece takiyoruz delik desik maskeyi kandirmak icin ve bildigimiz halde ve gordugumuz halde yine yuturuyoruz ve bundan cok mutluyuz gibi goruyoruz delik desik maskeden.
Mutlumuyuz? Hayir degiliz ama delik desik mutluluk maskemizi takmaya devam ediyoruz.
Birilerini mutlu etmek için kendi mutsuzluğunu seçersen o zaman mutluluk uzak kalır. Fakat kendini mutlu etmek çabalarsan başkasıda sen mutlu olduğun için mutlu olacaklardır. En azından çevrendekiler.
Hangi birimiz bazı zorluklar çekmiyoruzki. Sen 5 çekiyorsun ben 3. Ötekisi 1. ya da tam tersi. Ama o zorlukların bizi ezmesine izin verirsek bitap düşeriz.
Türkiye'de yaşayıp da gerçekten kendini mutlu hissetmek mümkün mü? TV izlemesen de internette, Trafikte, işte, sokakta her yerde her gün onlarca vukuat. Maalesef mutluluk maskesi takmıyorum ama gerçekten mutlu olmak da imkansız.
Bazen. Açıklamana katılıyorum ve son zamanlarda bende benzer hislerdeyim. Bir yanım dünya turuna çıkacak kadar iyi durumda, diğer yanımsa aldığı her nefesle ölüme gidiyor. Her zamanki arafta kaldım. Allah yardımcımız olsun
Mutluyum evet. Belki kötü bir insana dönüştüm ve kötü bir yola girdim ama en azından rahatım şimdi. İstediğim şeye ulaşıyorum. İstediğimi elde ediyorum. Biraz yalnızım ama o da göze aldığım bir şey 😂
Arkadaşlar mutluluğu kendimiz yaratırız bulunduğumuz yerde mutlu olmayı bilmeliyiz elimizde olanlarla şükretmeliyiz Ayrıca her zaman bir ileriye gitmeyi de hedeflemeliyiz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kısmen olabiliyorum. Sonra insanlar veya kaygılar 🙄