Başarının tanımı senin sözlüğünde nedir? Edindiğin tecrübeler sonucu zamanla evrildi mi bu tanım?

Başarının tanımı senin sözlüğünde nedir? Edindiğin tecrübeler sonucu zamanla evrildi mi bu tanım?

Benim sözlüğümde başarmanın tanımı aslında vaz geçmemektir yani insan ne olursa olsun bence devam etmelidir...
Birde başarmak bence çok çok uzun süredir istediğiniz sahip olmayı beklediğiniz bir şeyi elde etmek demektir ama bu süreç daha çok zor olmalı yani bunu yaparken kendinizden de bir şeyler katmalısınız ya da kaybetmelisiniz mesela zaman gibi..
İnsan genelde kolay elde ettiği şeylere başarı diyor ama benim için daha çok başarmak çekilen zorluk ile eş değerdir yani bir şeyi başarmak için ne kadar öz veride ne kadar fedakarlıkta ve ne kadar sabır gösterirseniz başarmanın mutluluğu çok daha iyi olabiliyor benim için. ama herkesin yorumu farklı olacaktır tabi ki tek bir açıklaması yok bence
Goldman Sachs bankasına' is icin gorusmeye döndüğümde potansiyel kadın müşteriler için bir iş geliştirme semineri vermemi istediler ancak bunun karşılığında herhangi bir ücret ödemeyeceklerini söylediler. İnanın bana, logolarını web siteme “müşteri” olarak koyduğumda gelecek güvenilirliği çok isterdim, ancak girişimci kadınlardan oluşan bir odanın önünde durmam ve gelir eşitsizliği ya da anne olmanın zorlukları gibi onları tatmin edecek bir şeyler hakkında konuşmam benim için imkânsızdı.
Şu anda hayır demek korkunçtu, ama ertesi güne kadar hem finansal hem de ahlaki olarak iş hedeflerimde büyük bir işi başardığımı fark ettim.
O noktadan itibaren hep bu çizgide kaldım: basari budur
Eskiden olsa farklı şeyler söyleyebilirdim.. Zaman ve şartlar ister istemez evrilmemize neden oluyor..
Neden mi oluyor yoksa bunu sağlıyor mu tartışmak lazım.. Her neyse..
Başarı; her zaman bir şeyleri elde etmek değildir.. Bazen elden çıkarabilmektir de.. İyi şeyleri muhafaza etmek, bunları korumak, tutarlı olmak, öyle kalabilmek, bazen özür dileyebilmek, haklıya haklı haksıza haksız diyebilmek, omurgalı olmak, sorumluluklarını bilmek..
Elbette eskiden olsa başarının tanımını finansal olarak tanımlardım. Şimdi ise asıl başarının kendi değerini bilmek olduğunu görüyorum ve bu tanımı benimsiyorum. Asıl başarı hiçbir zaman kendinin elini bırakmamak.
Cevap
12Cevap
Azimdir, bir şeyler için çabalamaktır, senin olsa da olmasa da sonunda.
Başarı tanımı, insanın mutlu olabileceği hedefleri belirleyip tek tek onları başarması ve yeni hedefler ile bunu sürekli başarabilmesidir. Eskiden hiç bir şey yapmayıp bir sahilde olmayı düşünürdüm ama şimdi öyle düşünemiyorum sıkılırdım baya evrildi bu düşüncem. Küçük hedef belirle ve başar sonra yeni hedef belirle. Bu beni mutlu ediyor.
İnsanın hayatta neyi önemsediğine ve öncelik verdiğine göre değişir fakat biz Türkler için mabadımızı kaldırıp harekete geçmek başarıdır. Mevcut şartlar ile rahat, huzurlu, sağlıklı, kolay, kazançlı, minnetsiz ve mecburiyetsiz şekilde yaşamaktır. Bi tık üstü bu faydayı çoğaltmak ve başka insanlara da sunabilmektir. Elindeki imkanları doğru şekilde kullanmak ve yeni imkanlar oluşturabilmektir.
başarmak neyi istediğine karar vermek neyi istemediğine karar vermek elinde tuttuğun şeyi bırakman gerekiyorsa bırakmak fazla ısrar etmemek ve dahası kendine saygı duymak demek bana göre..
Başarı zirveye çıkmak herkesi gecmek rekabet etmek istediklerini maddi manevi elde etmek bunların hiçbiri degl patron olmak zengin olmak vb bunlar birer iliuzyon
Başarı sadece mevcut halinle mutlu olmayı bilmek hatalarına ragmen kendinle gurur duymak hayatın getirdikleri karsnda olumlu olumsuz demeden kabule gecmek gercek başarı ruhun yükselmesidir olayları sadece deneyimlemektir içsel başarı gelirse dışsal başari da kendiliginden gelir
tanımlayayım 😄 ama çalmak yok tanımımı hee sağda solda görmiyim. Başarı =yapılmak istenen şey x o işin zorluğu. Yanii mutfaktan gidip su almakta başarı susadığın zaman, ama çok küçük bir başarı olur çünkü işin zorluğu az, ama felçli biri için çok zor olduğundan o yapsa başarı büyük olur. Örnekler arttırılabilir ama anlaşıldı bence 😬😄 hem istemek lazım hem zor olması lazım isteyen kişi için.
Bana göre başarının tanımı; bir insanın hedefine ulaşması ve o hedefte kalıcı hale gelmesidir.
İstikrarlı, kararlı ve emin adımlarla yol almaktır.
Başarı hayatta sağlık, mutluluk ve huzuru kimseye muhtaç olmadan yakalıyabilmek ve sevdikleri ve sevenleriyle bir ömür sürebilmektir.
60 yıl öncede şimdi'de çalışmak çalışmak çalışmak.
Çalışmak benide, eşimi de, Oğlumuda zirveye çıkardı.
Bence insanlığa ya da insanlara faydan dokunursa ve bunu en içten samimiyetinle yapıyorsan başarılı olmuşsundur hayatta
Bence başarı demek hiç kimseye zarar vermeden çalmadan hak yemeden yasayabilmektir.
Tuttuğunu koparmak
Başarmak; başarmaktır.
Gelecekte yapmadıkların veya yapamadıkların için pişman olmak istemiyorsan "ya yapacaksın, ya yapacaksın"
Amaçların gerçekleştirilmesi.
İstediğini yapması ya da elde etmesi
Her gün bir başarı.
Basarinin tanimi sabırdır
Hayallerim i gerçeklestirmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?