Sosyal iletişim bozukluğu?

Çocukluktan beri sosyal iletişimimde sorunlar yaşıyorum, ilkokul birinci sınıfta bile sıramda otururdum pek konuşmadığım için yanıma kimse oturmazdı ve arkadaş edinemezdim. Lise bitene kadar bu böyle devam etti ve çok zorbalığa maruz kaldım tabiki. Üniversite için aile evimden ayrıldım ve kykda kaldım, orada ıda arkadaşım ve sınıftan birkaç kişiyle arkadaş oldum, hâlâ görüşmeye ederiz. Hayatıma kolaya bir insanı alamıyorum, beceremiyorum zaten. yüzyüze olduğumuzda en yakın hissettiklerimle bile bu sorunu yaşıyorum, ailem dahil. Fazla iç içe olamıyorum, biraz yanlarında durduktan sonra odama geçiyorum. Misafir geldiğinde zaten ortalıkta yokum, en fazla hoş geldiniz der giderim. Bu artık benimde canımı sıkıyor çünkü çoğu zaman arkamdan konuştuklarını biliyorum, bu yaşa gelmiş hâlâ insan içinde durmuyor gibi söylemler, imalar. Rezil hissediyorum aileme karşı kendimi, onların utanç kaynağıymışım gibi görüyorum kendimi. Ama doğuştan beri böyleyim, hiç değiştiremedim kendimi. Nasıl düzelebilir bu durum sizce. Uzun olduysa özür dilerim okuyanlara

Sosyal iletişim bozukluğu?