Ana kuzusu derken kastettiğim evlendiğinde annesinin ev işlerini devralacak eş arayan bana göre böyle kişiler ana kuzusudur. Annem de annem demeden de ana kuzusu olunuyor. Ben alışkınım ileride hamile de olsam belirli zamanda çalışmak isterim. Bana böylesi hitap ediyor. Benim kendime göre aradığım erkek yüzde kaçta. İki yalandan ev işi yapıp beceremiyormuş gibi role bürünen kişi de istemiyorum. Kendisi daha önce eve çıkmış kendime denk olgun bir insan istiyorum ya
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
maalesef çok yüksek oranda. Bir yüzde veremem ama en az yarısı olabilir.
Bizim toplumda maalesef babalar çocuklarıyla ilgilenmiyorlar. Bundan erkek çocuklar bir erkek olarak babayı rol model olarak göremiyor ve erkeklik yönü gelişmiyor. Sonuç olarak ana kuzusu erkekler ortaya çıkıyor.
Ama kız çocukları örnek alabileceği bir anne olduğu için ve özellikle de ailede ki kendisinden büyük bütün kadınlar tarafından üzerine düşülüp canavar gibi yetiştirildiği için çok güçlü, anasının gözü kız çocukları ortaya çıkıyor.
Ezik erkeklerle canavar kızların oluşturduğu tuhaf bir hayat yaşam biçimi var ülkemizde maalesef.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekar yaşayan erkekte ayni oluyor. Bazi erkekler eve kadin girince ne kadar bu isleri bilselerde yapmiyorlar. Cok denk geldim böylelerine. Biri de nisanlimdi nişan attim bu yuzden. Bekar erkekler her seyi biliyor, yardim ederler diye dusunmeyin. Etmiyor cogu. Hatta evlensem de artik şu isleri kadin yapsa bile diyorlar.
Yani isteklerin yabanci erkege çıkıyor acikcasi. Ben babasi hollandali, annesi türk biriyle beraberim. Tum sorumluluklarini biliyor. Beni yormuyor hic. Insallah bu işi evlilige götürmek istiyorum.
Annesini, ailesini sever sayar ama aramizdaki dengeyi korur. Annesi turk olmasina ragmen oglumcu degil. Paşa oglum diye de yetistirmemis. Babayla beraber yetistirmisler zaten cocugu. Bizim turk erkekleri cocuk yetiştirirken bile ortada yoklar. Sevgilimde belli yani babadan cok sey öğrendiği ve babasiyla arasindaki bag ve samimiyet belli. Ailesiyle tanistim, gercekten kendilerini cok iyi yetistirmis insanlar, adamin turk karisina verdigi degeri gordum. Sevgilimde ayni degeri bana veriyor. Bu gib seyleri bir cocuk ailede gormesi gerekiyor zaten.
Ve kadin kocasindan yeterli ilgiyi en başindan beri aldığından dolayi ogluna sarmamis, oglum en degerlim kafasina girmemis. Oglumu bir kiz benden alacak kafasinda degil. Kadin akilli olmasa gidip hollandali erkekle evlenmezdi zaten.
Yani isteklerini bizim ulkede yetismis turk erkeklerinde bulamazsin pek. Biz ne kadar kendimizi ev ici sorumluluklarinda kadin erkek adaletli gorev almali diye kendimizi yirtsakta bizim erkeklerde olmuyor bu.
Eski nişanlımda cok denedim bunu, calismama ragmen cogu işi bana yıkıyordu daha en baştan. en sonu nişani bozmak zorunda kaldim, ben bununla evlenemem dedim.
Ama simdiki sevgilim gercekten sağolsun, hayranlikla saskinlikla izliyorum bazen kendini. Sorumluluklarina hakim, kendisini işlere dahil etme, bir seyler ogretme, yaptirma derdine girmiyorum. Eski nisanlima 5 yasindaki cocuk gibi surekli ne yapmasi gerektigini soylemem gerekiyordu, bunlar gerektigi gibi soylesemde yapmıyordu, destek istedigimde yapmiyordu.
Hadi fikretmiyor, soylesemde yapmıyordu. O kadar yordu ki beni. Zaten evli kadin arkadaslarimdan kocalarinin durumlarini duyuyordum, evdeki lambayi bile degistirmiyor, copu at diyorum zar zor yapiyor ayni anda işten eve geliyoruz o gidip uzaniyor bende bir de evde ayri calisiyorum, kendilerine sorumluluk gormuyorlar, ne yapacaksin cekiyorsun işte, cocuklarda var, sanki boşasam baskasini alsam farkli mi olacak falan diyorlardi.
Haklilar da yani, bizim ulkedeki versiyon cogunlukla bu. Birini hayatindan cikarsan digerini alsan o da benzer bir model. Annelerinin biricik ogullari ve kucuklukten beri peslerinde her işlerini yapan bir anne. Cogu makinein tusuna basmaktan bile aciz. Bu yuzden kadindan beklentileri bundan ibaret. Hamarat olacaksin, arkasini toplayacaksin baska da neye yarar kadin zaten? Hani zihniyetleri de cogunlukla boyle. Kadin bu isleri yapmayacaksa niye evleniyorum ki kafasi da cok var bizim erkeklerde.
Nisanlimda da bunlari gorunce evlenmeden donebildim neyse ki. Simdiki sevgilimle tanışacakmışım. Her seyde hayir var işte. Insallah iliskimizin sonu da guzel bir sonuca bağlariz. Sen ve diger kadinlarda istediğinizi bulursunuz insallah.
1116 Yorumla- +1 yıl
O kadar çok övmüşsun ki nazar değecek 👍
Cevap sahibi+1 yıl@Kawasaki_Ninja maşallah diyelim o zaman. Yani aslinda olmasi gerekenleri bizim erkeklerde gormeyince, normal olmasi gerekenleri bile abartmak ve övmek zorunda kaliyoruz. Yani övulecek bir sey de degil aslinda. Adam kendi yaşamını sürdürmek için bilmesi ve yapmasi gereken seyleri yapiyor aslinda.
Ama bizim ulkede erkeklerimizin yasamini surdurmek icin bilmesi gereken yasadigin alani temizlemek, karnini doyurmak icin yemek yapmak ve bu konularda bilgili olmak, duzgun giyinmek icin ütü yapmak gibi zorunlu ihtiyaçlarını kadinlara yiktiklari icin kadinlarin ustune attıkları icin boyle bir versiyon görünce altin bulmus gibi oluyorsun. Ister istemez övüyorsun.
Aslında genis pencereden baktigimizda bir insan kendi temel ihtiyaclarini, bakimini, karnini doyurmasını, camasirini yikamasini falan bunlari bilir ve yapar olmasi lazim zaten. Ama az olan sey degerli ve övülecek konumda oluyor bu yüzden- +1 yıl
Maşallah maşallah nazar değmesin 👍
- +1 yıl
Çok güzel ve yerinde açıklamışsnz Tc erkeğini 👍 ayrıca çok mutlu olun ömür boyu dilerim🌸 öyle bir erkek hayal derdim değilmiş demek ki
- +1 yıl
Anne olduğunuz zaman oğlunuzu ona göre yetiştirin lütfen 😎😎
Cevap sahibi+1 yıl@Kawasaki_Ninja bu sadece anneyle olacak iş degil. Cocuk yetistirme sorumlulugunu turk erkekleri olarak hala sadece kadina yukluyorsunuz.
Yorumumu dikkatli okursaniz sevgilimin babasiyla iletisimi ve bagi cok kuvvetli yazdim. Turk eşine karşı ne kadar deger ve sevgi verdigini ben bizzat gordum. Ki sevgilimde buyurken babasinin da cok payi oldugunu anlatıyor. Yine ilk yaptigim yorumda sunlari yazdim. Bizim turk kadinlari eşlerinden ilgi, sevgi ve deger gormedigi icin butun ilgisini ogluna yoneltiyor ve oglunun ilgisi hosuna gidiyor. Bu yuzden de erkek anneleri oglu evlendiginde cogu zaman sorun cikariyor, oglum bana eskisi gibi degil diye. Turk kadinlari bu ulkede oglunu kocasinin yerine koyuyor cunku.
Sevgilimin ailesinde boyle bir sorun yok. Annesinde de boyle bir sorun yok cunku kocasindan yeterli, ilgi sevgiyi hep almis. Kadin oglumda oglum da diyerem buyutmemis erkek arkadaşımı. Yani yol siz turk erkeklerine çıkıyor, anneye degil. Tum yuku kadina ve anneligine yikmayi birakin artik. Siz kadina deger vereceksiniz, ilgi vereceksiniz ki kadin o enerjiyle, o hissettigi degerle guzel nesiller yetistirebilsin. Ve tek anneye, haniminiza deger vermekle de olacak iş degil bu. Cocugunuz sizinde cocugunuz ve cocugunuzla ne kadar ilgili olursaniz, onun yasaminda ne kadar var olursaniz o kadar iyi.
Cevap sahibi+1 yıl@Kawasaki_Ninja
Bu ulkede babasi var olup, babasiyla iletisim kuramamis cocuklarla dolu. Babasi hayattayken babasizlik ceken cocuklarla dolu. Ulkemizde cogu cocugun babasinin sadece varlığı var. Onun disinda cocugun hicbir ihtiyacinda yok babalar. Agladiginda anneye veriyorsunuz,10 dk sevip oynuyorsunuz. Turk erkeklerinin babaliktan anlayisi ne yazik ki bu kadar.
Cocugun tum zorlu sureclerinde anne oluyor yaninda, baba degil. Bunlari degistirmek lazim. Ben sevgilimin ne kadar sevgi dolu bir ailede buyudugunu gorebiliyorum, bunu her sekilde bana dahil etrafindaki her insana yansitiyor cunku.
Cocuk yetistirmeyi kadina yikmayin sadece. Son yorumunuz bile bunu hakli cikariyor cunku. Anne oldugunuz zaman oglunuzu ona gore yetistirin derken laf sokmus ya da uste cikmis olmuyorsunuz. Aslinda erkekler olarak cocugun hayatinda anne kadar yer edinemediginiz icin uzulmeniz lazim. Evladiniz oldugunda resmi olarak onunla anne ilgilenir benim pek sorumlulugum yok deyip kenara gecmek bu. Lutfen cocugun sadece yapim asamasinda gorev almayin erkekler olarak. Bunun en buyuk travmasini hadi kadini da kenara koydum cocuklar cekiyor çünkü. Baba da anne de bir cocuk icin cok önemli ve esit derecede önemli.
burada kadin kilit, erkek anahtar. Eger siz erkekler kadinlara yeterli degeri ve ilgiyi verirseniz o kilidi açarsınız, bu ulkedeki kadinlar oglunu ön plana koymak zorunda kalmaz. Oglumcu olmak durumunda kalmazlar. Evli kadinlar bu ulkede ne yazik ki karsi cinsten almask gereken ilgiyi cogunlukla ogullarindan aliyorlar cunku. O yüzden anne ogulcu, ogulda anneci oluyor.
Cocuklarda babanin eksikligini anneyle kapatmaya calisiyor cogu zaman.. Cunku erkekler ne eş olarak, ne de baba olarak ortada gozukmuyor bizim toplumda. Demek istedigimi anlatabilmisimdir umarim.
Nazar degmesin seklindeki yorumunuz icinde ayrica tesekkur ederim. Allah size de, digerlerinin de gonlune gore versin.
Cevap sahibi+1 yıl@Yorgunkalbimmm0 guzel dileklerin icin tesekkur ederiz. Allah senin de gonlune gore versin inşallah❤
- +1 yıl
😊😊👍
Soran+1 yılTürkiyede varsa da nadir sanırım
- +1 yıl
Varsa da size denk gelmez.
Soran+1 yıl@Kawasaki_Ninja öyle mi olmuş
- +1 yıl
Öyle biriyle nerden nasıl tanıstın abla ya bizede tavsiye ver nolurrr
- +1 yıl
Abla defalarca okudum, gözlerim yasardi. masAllah umarim tez vakitte bende böyle birine rastlarim. Ayni sebepten dolayi benimde nisanim atildi ve ailem “senin sucun yürütemedin“ diye söyleniyor. Üc bes anlatiyorum nisanlimin nasil oldugunu, inanmakta zorlaniyorlar. Artik kimseyi bulamam zamnediyoddum.. Valla umudumu yeşerttin cok sagol
- +1 yıl
Çok güzel açıklamışsınız. Benim çevremde öyle erkekler vardı bir zamanlar ve aynen şunu söylüyorlar "kanka evlenince televizyon başına geçerim işten gelince, karımda bana hizmet eder, yedirir beni" diyordu. Klasik tembel, anne kuzusu bir erkek modeli
Anakuzusunun erkeği kadını olmamalı. Herkes anasının kuzusudur. Herkes babasının aslanıdır. Bu söylem bana göre iğrenç bir feministlikten başka bir şey değil. Halbuki gurur verici bir şeydir. Bir kadına saygı göstermek, hürmet etmek. Bu sadece anne değil aynı zamanda sevgili, eş veya eş adayları içinde olması gereken ahlaki kuraldır. Bir erkek veya kadın nasıl büyüklerine hürmet ederse çocuklarından da onu görür.
01 Yorumla
Soran+1 yılana kuzusu halk dilinde olan gayet mantıklı bir benzetme. yanlış feministlikle kafayı bozmuşsunuz. Birinin annesi gerek olmadığı halde düzenli olarak yemeğini temizliğini yapıyorsa bu ana kuzuluğudur
+1 yılBu konuda istatistik yapmak bir yüzde söylemek zor... Evlendiğinde eşinin ev işlerine yardım etmek güzel bir davranıştır. Ama bazı erkekler bunu kılıbıklık sayar veya çevresi eleştirir diye yapmaz. Bazen de eşi onun yaptığı işleri beğenmez ve "Elinin hamuruyla kadın işlerine karışma!" der.
Özellikle çalışan kadınların kocaları mutfakta eşine yardım etmelidir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
89Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılGenelde çok azı veya çok olabilir. Bazıları ana kuzusu.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl8 yaşında kardeşim var. Annem paşa oplum diye yetiştirmek istiyor. Her seferinde kızıyorum. Oyuncaklarını toplamasın ben toplarım diyor. Çocukta sorumluluk duygusu gelişmez ki böyle. Abim var, gömleğini bile ütülemiyor diye üzülüyor annem. Aslında üzülmeyi haketti. Çocuğu nasıl yetiştirdiğini görüyorum. Kardeşime her zaman temizlik, yemek bilmesi gerektiğini bunların hayatta kalabilmek için gerekli şeyler olduğunu 15-16 yaşından sonra kimsenin ona bakmak zorunda olmadığını söylüyorum. Alışmalı...
36 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİleride kendisine hizmetçi değil, hayat arkadaşı alacağını anlatıyorum ona. Umarım işe yarar.
- +1 yıl
Ev isi yapan hizmetci mi oluyor? Tamam bazi dediklerin dogru da kadin calismiyorsa ev isi yapmak zorunda cunku erkek calisacak evine ekmek getircek kadinda pisircek calismayan kadinlar bile simdilerde ev isine hizmetcilik olarak bakiyor
Cevap sahibi+1 yıl@Jxjxjdjsjwjhwhwwjpg erkekler öyle görüyor. Sanki eve hizmetçi almış gibi davranıyorsunuz. Arkanızın toparlanmasını bekliyorsunuz. Bir yeri siz mi dağıttınız, toplayacaksınız. Çok görüyorum böyle, ben çalışıyorum zaten kadın arkamı toplasın diyeni. Erkek dışarıda çalışıyorsa kadın da evde çalışıyor. Dışarıda ki işte sabit bir tane iş oluyor ama evde orayı mı toplasam burayı mı silsem ikilemi oluyor. Evde çalışmak daha ağır. Erkek çalışıyorsa da evde en azından uyandığında yatağını toplayabilir, kıyafetlerini kendisi ütüleyebilir. Kahvaltısını da yapabilir. Kahvaltı hazırlamak zor bir şey değil sonuçta. Bazı dediklerim değil hepsi gayet doğru.
- +1 yıl
Yav anlattigin seyler dogru da her erkej oyle degil siz boylelerini seciyorsunuz biraz sorun sizde ben kendi yaptigim seylerin bedelini karima odetmem bi kere nerde mal bakimsiz ilgisiz kaba karakteri bozuk varsa onla cikiyorsunuz sonra erkekler hep boyle diyerek agliyorsunuz yazik..
Cevap sahibi+1 yıl@Jxjxjdjsjwjhwhwwjpg benim sevgilim şu anda öyle değil. Umarım evlenince değişmez.
- +1 yıl
Degismez dogru biriyse ya siz degisiyorsunuz ya da karsi taraf dogru biri degil hep rol yapani seciyorsunuz bakalim ilerde gorursun
+1 yılÜniversite arkadaşımın eşi yabancı arkadaşım evde yemek, temizlik yapınca eşi çok şaşırmış sen her gün yemek mi yapıcaksın diye teşekkür olarak hediye almış. Yani bizim toplumumuz bu konuda çok adaletsiz yurt dışında öyle bir şey yok herkes kendi işini yemeğini kendi yapar çünkü olması gereken bu zaten. Erkekler suçlu olduğu için soruyu Başka yerlere çekmiş. Hiç şaşırmadım
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 452 cevap paylaştı. Ben yeni nesil Türk erkeklerinin pek ana kuzusu olduğunu düşünmüyorum. (Çevremden gözlemlediğim kadarıyla)
Eskiden öyle olanlar daha çokmuş ama şimdikiler eşlerinin sözünden çıkmıyor hatta kayınvalideler bile şikayetçi niye hiç gelmiyorsunuz arayıp sormuyorsunuz gibisinden12 Yorumla- +1 yıl
Yeni nesil türk erkekleri feminen ve kadınsı eskileri ataerkil
Soran+1 yıl@Yapraksarmasi00 peki harun abi
+1 yılHapishanelerdeki koğuş anaları gibisin bebeğim, bu kafayla kimse seni istemez. Bunu ev işleri konusundaki görüşün için demiyorum zaten birey olmuş her erkek bunları yapıyor fakat böyle bir erkeğin yaninda fazlaca şımarık küçük kız imajı çiziyorsun, böyle bir insan seni tercih etmez.
07 Yorumla
Soran+1 yılbebeğimli konuşan biri şımarıklıktan bahsetmesin lütfen. ne istediğimi biliyorum pıstıysan anladım
- +1 yıl
O istediğin de ne istediğini biliyor, kavşakta karşılaşacaĝınızı hiç sanmıyorum
Soran+1 yılsanki bana müneccim. bu senin yorumun, soruma yorum yazmak için biraz daha zorlasaydın kendini keşke. ki kendinden üçünçü kişi olarak bahsediyorsan ve bu senin ön diyaloğunsa zaten hiç tercihim değil ilgilenmiyorum.
- +1 yıl
Öncelikle şunu netlestireyim çünkü rüyadan birilerinin uyandırması gerek, her karşı cinsin konuşması yürüme anlamina gelmez bebis yani benle kurduğun hayal bulutunu savursan iyi olur. Sorundaki tiplemeye uyan biri olup çevremde de bu tür arkadaşlarım var ve bakis acilarina hakimim, senin tarz onu istiyorum, öldür onu istiyorum, istiyorum, istiyorummm... panayırda babasindan poligon oyununda hedefi vurarak ayicik isteyen kız tarzı birini istemedigimizi de biliyorum o yuzden yalnız kalmak istemiyorsan kendi dengin insanların hayalini kursan iyi olur diyerek görüşümü ozetledigime göre daha fazla sorunla vakit kaybetmek adına izninle baska soruya geçiyorum, byes
Soran+1 yılihtimalleri saydım. hayal bulutu diye teşhis yapman için yeterli malzemen yok. bir şeyi daha hatırlatayım yaptığın benzetmelerle hayal kuran sensin. İnsanların karşısında şöyle insan istiyorum diye sipariş vermedim. Bu gerçekleşti mi hayır, acilen sosyal medyayla günlük yaşam davranışlarının farklı olduğu ayrımını algılaman lazım. Bir de bana arkadaşının hesabını söylüyorsun, şaka. Senin yaptığın gözlemde eksiklikler vardır eminim. Evdeki bulgurdan olurum psikolojimi falan bozarsınız. (!)
- +1 yıl
Ahahha akillı ve konuşmayı bilen kızlara bayılıyorum. Beni tanımadığın için bilemezsin tabiki fakat konuşurken oyun ortamı kurarak sınırlari zorlarım ki ne tarz bir insan oldugunu göreyim 😄 Umarım kelimelerle sığdıramadığın olgunluktaki prensinle karsilasir ve mutlu olursun, kendine iyi bak
Soran+1 yıltartışmacı kişilik, senin de gönlüne göre iyi tarafından biri gelsin çıksın aklın falan uçsun sana müstehak
anne kuzusu olan erkeklerin kişiliği oturmamıştır. o yüzden kendine hayrı olmayan bir insanın sana da hayrı olmaz.
ornegin babamda annemle evlenmeden once tek başına yaşamış, hala kendi ütüsünü kendi yapar yeri gelir annen cok yoruluyor bugun de ben yemek yapayım arada sende annene yardımcı ol kızım der. bir kere rica ettim ben evi süpürdüm arkasından o sildi. yani bu zamanında tek yaşadığı için mi oluyor emin değilim bence tamamen karakter meselesi
10 YorumlaAna kuzusu tam ne anlamda bilmiyorum. Ama ben turklerde anneye olan saygiyi goruyorum. Belkide her kes için gecerli değil ama annem şey diyor kizim baksana onlarin erkekleri annelerine çok değer veriyor. Anneyi hep değerli tutmalari aslinda güzel bir şey. Bana çok hoş geliyor annelerine aşiri değer veriyorlar. Ama yinede tabiiki ilişkiye aileleri karişdirmamalidirlar. Ve bence öylesi çok daha doğru.
11 Yorumla- +1 yıl
Hayat zaten zordur öyle uzakdan bakinca kolaymi geliyor. bir erkek çalisicak akşam eve gelince sen tabiikide evde oturuyorsan ona yemekde yapicaksin, evleride temizlemelisin canim bu evlilik ortak paylaşimdir. Ama mesela o hem çalişsin hem eve baksin öyle olmazki. Ben mesela kariyer kadiniyim. Her gün 9 saat çalisiyorum ve çalismanin nasil olduğunu biliyorum. Yinede eve geliyorum kendime yemek yapiyorum, odami temizliyorum öyle yan yatmak yok ki bu hayatda. Öyle iş falan seni şimdiden korkutuyorsa bence evlenib kendini stresse sokma.
Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. Yüzdeyi bilmem de ana kuzusu olayı kadın ve erkek için de olmamalı. Alınacak her karar daima iki kişi arasında olmalı ve yaşanacak tüm olaylarda ailelere anlatılmamalı. Anam çok iyi bilir yapar anlar kafasında olan kadın ve erkek kendi başına karar alamadığını göstermekte.
10 YorumlaAslında annesine bağlı olması kötü değil ama evlendikten sonra bu durum sıkıntı oluyor her şeyini gidip annesine yetiştirmesi anne sözü dinlemesi. Erkeklere bu konuda çok sorumluluk düşüyor. Anne kuzusu olan bir erkeğin maalesef evlilik ilişkisi çok sıkıntılı geçiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
bu varya her iki tarafı dengelemeyenlerden kaynaklı bence
+1 yılHiç yoksa %20 si. Bağımlılar resmen ağzının içine bakıyorlar. İki kişiyle evlenmek isteyen böyle adamla evlensin
20 Yorumla
+1 yılkızlar garip varlıklar erkek çocuklarını gözünden ayırmak istemez kendisine bağlı olmasını ister
ama eş ararken de erkeklerin ana kuzusu olması istemez
kızlardan nefret etmek için bir sebep daha.
01 Yorumla
Soran+1 yılilk saydığın kişilerin duygusal olarak baya sıkıntısı vardır
- Kişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılTürk erkeklerinin yüzde kaçı ana kuzusu bilmem ama bir erkeğin anneci olmasına sallayan kadınların hepsi anne olduğu zaman da aynı şekilde kendilerini seçmelerini istiyorlar. Bu kadınlardaki yanar-dönerliği anlamıyorum bir türlü :)
05 Yorumla
Soran+1 yılben kendimden sorumluyum bir kişiye odaklanırsan sorun yaşamazsın genelleme yapma hiç
- +1 yıl
sende oğlundan aynı şeyi bekleyeceksin. kimse emzirip büyütüp giydirdiği çocuğunu elin kızına kaptırmak istemez.
- +1 yıl
işte bunu gelde anlat anlamazlar anlamak istemezler :D
- +1 yıl
Elin kızı kaptırmak kelimeleri nasıl bir zihniyetin oldugunu gösteriyor zaten. Dünyanın ve hayatın bir döngüsü var oğlu ruh hastası deli falan değilse elbet bir gün evlenecek onun da ailesi olacak diye bilir her insan.
- +1 yıl
@entelkadiiin Zihniyetimde ne varmış annemi sevmek mi zihniyet? Bazen var ya sırf konuşmak için konuşuyorsunuz arkadaşlar, bak mesela senin yorumuna gerçekten gerek yok, yazsan ne yazmasaydın ne yani gereği var mı burada boş yere bir şeyler yazmışsın vaktinden gitmiş.
Offff ! Türk aile yapısı gereği , bir erkek hep ailesine yani anne ve babasının sözüne bağlı kalarak yaşıyor !
Bence 18 yaşından sonra bir erkek , kendi ayakları üstünde durmalı ve kararları yanlış ya da doğru ise kendi vermeli !10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAilesinden ayrı yaşama deneyimi olan birini bulmalısın. Kendi yemeğini yapabilen, evini çekip çevirebilen biri olursa evlendiğinde de aynı işleri yapmanda yardımcı olur, paylaşır. İçeceği suyu bile annesinden isteyen kazık kadar adamlar var.
10 Yorumla
+1 yılParayı zaten ben kazanabiliyorsam zaten gerek yok ki çalışmasına. Zamanımız kalsın ki güzel şeyler yaşayalım. Karım kendi işinin patronu olursa güzel olur. Onun dışında izin vermem çalışmasına. Elin i t i karıma emir veremez.
00 YorumlaBence ne istediğini tam olarak bilmiyorsun. Annemi seviyorum dese adam "sen ana kuzususun" deyip yafta yapıştıracak biri gibi duruyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılkuru iftira :D
Anakuzuluğu sadece erkeklerde olmuyor. Halamın kızı da baya aşırı anakuzusuydu. Ve evlendiğinde ana kuzuluğu yüzünden evliliği yıkıldı ve boşandı. 2. kes evlendi yine yürütmesi ve boşandı.. Annemizi sevmeyelim atalım bir kenara demiyoruz. Qma yetişkin olarak, biz artık yetişkin bir insanız demeliyiz ve hayatımıza, kim olursa olsun, buna anne baba da dahil, müdahale etmelerini izin vermemeliyiz. Onlara saygılı ve sevgili olup ama hayatımıza karışma izini vermemeliyiz.
12 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
Çoğu ana kuzusu. Daha doğrusu baba kuzusu. Babaları nasıl öğretirse onu yapıyor ve uyguluyorlar. Ve genelde babaları nobran ve çağ dışı oluyor. (sevgilim hariç)
00 Yorumla
+1 yılAnnem öleli 6 yıl babam öleli 16 yıl oldu. Ama hiç bir zaman aramadım. Ama annemi çok özledim... Hatalar yaptım. Erkeklerle ilişki yaşadım. Annem olsa evlenirdim
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılYüzde 90. Diğer azınlık da sana denk gelirse ne âlâ...
20 Yorumla Bilmiyorum ama tek bildiğim ana kuzusu erkekle hiç bir şey yapılmaz
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u +1 yıl99 /yüzde kaçı acaba sevgilisinin isteklerine annesi kardeşi kadar duyarlı?
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok erkekle konuştum hiçbiri öyle çıkmadı. Şükürler olsun Rabbime. Öyle olanı da 1 saniye yanımda taşımam. Ana kuzusu değil benim kuzum olanı seviyorum.
20 Yorumla
+1 yılHepsi değil annesiz büyüyen çok erkek var onlar daha adam oluyor ben öyle gördüm
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 791 cevap paylaştı.
+1 yılKuzey anadolu fay hattının uzandığı boyu ve anadolunun çepe çevresini de genel olarak ele alırsak çoğusu🫣 ege bölgesi tercihiniz olsun efendim ✌🏻
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen ana kuzusu demezdim
Annesine değer veren önemseyen derdim.02 Yorumla
Soran+1 yılyorumunla yazdığımın arasındaki bağlantıyı arıyorum...
- +1 yıl
Biraz düşünmeyi deneyebilirsin diye seni düşündürecek bir şey yazmak istedim hepsi bu yani bir anlamı yok.
Düşünebiliyor olmana sevindim
+1 yılBilmiyorum, inşallah benim ilerdeki oğlum ana kuzusu olur ndjdnd
10 Yorumla
+1 yılAnneler öyle paşam diye sever sayarsa onları çok daha ali kıran baş kesen görürüz biz
10 YorumlaAna kuzusu olmayan dilimde olduğumdan % veremeyeceğim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHepsi. Cunku en basitinden kadın her şeyini bırakıp dünyanın diğer ucuna onun olduğu yere gidiyor erkek ailesinden vazgeçemediği içinde kadın mecbur ailesine anne baba diyor :D
00 Yorumla%87 erkekler neden bilmiyorum ama annelerine çok düşkünler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim kocam da ana kuzusu ama yanlış anlaşılmasın annesine bakıyor diye değil her kavgamızı annesine anlatıyor bir karar vereceği zaman annesine danışıyor o kadar saçma bir durum ki artık onu kavga edecek kadar bile ciddiye almıyorum
11 Yorumla100/90 🤣 büyüyünce türkler evlenemem herkesin yaptığı hataları yapmıyacam
00 Yorumla
+1 yılDünyanın en güzel kadını bile sorumsuzca hareket etmez.
00 YorumlaBenim annem yok ev işlerini ben yapıyorum gel kaçalım beraber :D
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Sanırım o yüzdenin içine giriyor olabilirim ama gel gör ki evlilik enayiliktir...
00 Yorumla
+1 yılİleride bir gün sende anne olursun belki. Oğlun evleneceği zaman senin aradığın ilk kriter de bu olur gibi.
02 Yorumla
Soran+1 yılne olur anlamadım
- +1 yıl
Gelininde ilk arayacağın özelliklerden biri olur diyorum.
Annemizi seviyoruz yani yeri ayri biz erkekler icin bu neden kadinlari rahatsiz ediyor ilerde erkek cocugunuz oldugunda sie benimle bu kadar samimi muhatap olma mi diyeceksiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılannen çalışıyorsa bir zahmet yemeğini suyunu kendin koy kirlilerini kendin yıka
Kişilik & Karakter konusunda 792 cevap paylaştı. Evi saçma sapan boş eşyalarla doldurmadıkça evin demizligi kolay olur 😉
00 Yorumla
+1 yılAna kuzusu olan erkekler narsist gibi geliyor bana 🤷🏻♀️
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen hanım kuzusu oldum da ne oldu aldatıldım o meşhur atasözü deveyi diken insanı Yaranır
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen ana kuzuyum hatta anlattığından bile hala annem bezliyor beni
00 Yorumlazor zamanlar atlatmissa sorumluluk alabilir ana kuzusu olmaz ama cok fazla simartildiysa gram cekilmez.
00 Yorumla
+1 yılEvleneceği erkeği ararken "ana kuzusu olmasın" diyen, evlenip erkek çocuk sahibi olunca oğlu ana kuzusu olsun isteyen kişiye "kadın" denir :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle istiyorum böyle istiyorum demenle gelmez öyle erkek. Ne bu ergen rüyası mı m*k
00 Yorumla
+1 yılYüzde 70 üf hic çekilmezler ana kuzusu ile evlenme hem. anasıyla hem kendisi ile. uğraşılmıyor simarik oluyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakmayın da bu zihniyette olmayan kadin sayısı yüzde kaçtır peki? İstiyorsunuz ki evlenince erkek ailesini çöpe atsın. İhtiyaçları varsa tabi ki el uzatacak yardımcı olacak. Bu kadar kötü olmayın ki Allah ta gönlünüze göre versin
02 Yorumla
Soran+1 yılyanlış soru oldu sanırım çünkü yorumunuzun benim yazdıklarımla uzaktan yakından alakası yok kendiniz yazıp kendiniz oynamışsınız
Cevap sahibi+1 yılPeki tamam
Gizli Üye(18-24)+1 yılHepsi anakuzusundur ayrıca anama bakmaktan erinen eş'te benden uzak dursun
01 Yorumla
Soran+1 yılh? bu kadar yanlış anlaşılabilirdi. A1 Türkçe
bence çoğu ana kuzusu eski sevgililerim hep öyleydi bazılarıda saklıyor ana kuzusu olduğunu
00 Yorumla
+1 yılTürk erkeklerinin yüzde bin beşyüzü ama kuzusu
00 Yorumla
+1 yılBen bulsam ayrı eve çıkacağım ana bulamıyorum
00 YorumlaBenim annem zorla beninana kuzusu yapmaya çalışıyor
00 Yorumla
+1 yılTürkleri boş ver yabancılardan devam et ben öyle yapıyorum
00 Yorumla
+1 yılSen ana kuzusu değil hizmetçi arayan erkek diyorsun
00 YorumlaAnna kuzusu ne alaka anneme yardim edince ana kuzusumu oluyoz boşsun ya
01 Yorumla
Soran+1 yılyorumunla yazdığımın arasındaki bağlantıyı kurmaya çalışıyorum...
Gizli Üye(25-29)+1 yıl%90 kızlarda bir garip ana kuzusu adam istemezler oğlumuz ana kuzusu olsun derler ne ayranım dökülsün ne de...
00 Yorumla
+1 yılUyandırma shaming taktikle maksadına ulaşmassın Bunun ana kuzuluğuyla bi alakası yok Saçmalamıssın Solipsizm boyle birsey Yangelip yatıp her işine koşan bi köle bekleme ortaya birsey koymayana verilecek birseyde yoktur. Net
15 Yorumla
Soran+1 yılkavram çatışması yaşıyorsun. ana kuzusunun bana ne ifade ettiğini yazdım. okuduğunu anlamak da bir marifet
- +1 yıl
Bende sana kavram çatışması yaşadığını söylüyorum. Bunun senin anladığın şeyle bi alakası yok
Soran+1 yılgerek olmadığı halde yedirilip içirilmek temizliğinin başkasının sağlaması tabi ki de ana kuzuluğu başka ne olacaktı
- +1 yıl
Gereklilikle ne alakası var. herkesin bir vazifesi sorumluluğu var. Adam çalışıp eve ekmek getiriyorsa sende onu yedirip içireceksin bu kadar basit Sen her ikisinide o yapsın istiyorsan bu hem bencilliktir hem tembelliktir keyfine düşkünlüktür. Dam canım yokluk çeken erkeklerden başkası seni kabul etmez Bunu bil Biz kendi vazifemizden gocunmuyoruzda size ne oluyorda yemek yapmak temizlik yapmak sizi gocunduruyor. Ana kuzuluğuymuş Asıl bu ana kuzuluğu Ne yapcan gelip adam toto nuda bezlesin ağzınada emzik versin istersen ya Bırak Allahını seversen ya Tembelliği kılıf arama
Soran+1 yılYorumunla yazdığımin arasındaki bağlantıyı arıyorum yok bazı insanların sahiden algısı kapalı ben ne yazmışım anlayana kadar oku ben zaten çalışıyorum Allah ıslah etsin sizi
+1 yılHepsi
11 Yorumla
Soran+1 yılbana da öyle gelmeye başladı :c
Kişilik & Karakter konusunda 839 cevap paylaştı. Feminizm ile erkegi çökertmeye devam yemek yapma çocuk doğurma eve para getirme düğün masrafı erkekten araba ev olucak kadınların da erkeklerinde evde görevi vardır
02 Yorumla
Soran+1 yılbu rol play bana uygun değil ben başka rollere bakıcam pas geçtim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlgun isteyene olgun düşmüyor nerde laubali ciddiyetsiz insanlar var onlar düşüyor kadın veya erkek çoğu çiftlerden gözlediğim bu
00 Yorumla- Devamını Gör (111)
Devamını Gör(156)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem