Kişilik & Karakter konusunda 205,4b cevap paylaştı.
Ben meraklı birisi değilim ayni benim için aslında merak ettiğim konular çok az ama ben sadece merak ettiğim konuları düşünürüm yani sevdiğim konuları merak ederdim. mesela ben uzay ve bilim konularına meraklıyım ya da filmler konularına meraklıyım bu yüzden de bunları düşünmek veya araştırmayı seviyorum ama hiç bir zaman için beni ilgilendirmeyen konuları merak etmem çünkü benim için sadece ve sadece beni ilgilendiren konular önemlidir diğer konuları hiç bir şekilde düşünmem ayda beni ilgilendirmeyen kişilere veya konulara meraklı olmam.
Ama sevdiğim konuları her zaman araştırabilirim öğrenmeyi seviyorum çünkü. benim için bilgi birikimi önemlidir.
Merak duygusu her insanda var. Ama haddi aşacak düzeyde kendimi ve çevremi ilgilendirmeyen her konuya merak duymam. O duygum baskın değildir. Çok meraklı insanlardan da hoşlanmam. Herkes yakını ya da sevdiği biri ile ilgili şeyleri merak edebilir ama herkesin herşeyini merak eden insan da iyi niyetli gelmiyor
Fazla meraklıydım bir zamlar hatta öyleki bir gün bir hocam birşeyleri merak edip üstüne gitmen keşfetmen iyi hoş ama birgün başına iş açacaksın demişti ki öylede oldu🤦 öyle öyle zamanla daha düzene girdi fazla meraklı olmanın da iyi olmadığını öğrenmiş oldum..😜
Meraklı değilim ama bir konuyuda dinlememek için ısrar etmem, zaten bulunduğum bir ortamda herhangi bir konunun konuşulmasını duymak istemesemde duymak zorunda kalıyorum. Ama gelip birisi bana zorla ya da illaki birşeyler anlatmak isterse umrumda değil, beni ilgilendirmiyor vs laflar kullanırım. Aynı şekilde bir olay olduğunda gidip inatla dinlemek ya da inatla anlatmak istemem hatta gidip olayın döndüğü ortama bile bakmam gidip izlemem.
Öğrenmeye, araştırmaya, hobilerim hakkında bilgi edinmeye vs meraklıyımdır.
Dedikodu ya da başka insanların, hayatlarıyla ilgili hiç bir şeyi merak etmem. 7 senelik bir arkadaşım var. Kolunun biri dirseğinden yok. Bir gün olsun sebebini sormadım. Sen ne tuhaf adamsın, üzülmeyim diye mi sormadın hiç demişti.
Kimsenin hayatı üzerine bir merakım asla yoktur önce onu belirteyim. Kim ne yapmış, ne haltlar yemiş, ona ne söylemiş, o ne olmuş umrumda değildir. Merakım ancak kendimle ilgili olan, biten veya benle alakalı yaşanan bir durum varsa oluşur. Onun haricinde fazla meraklı biri değilimdir..
Meraklı biriyim ama bu merakım insanların hayatlarını yaşadıklarını irdeleyen biri değilim. Merak ettiğim şeyleri araştırırım okurum bu konuda acayip meraklıyımdır
doğru zmanda doğru yerde olduğumu hissedersem meraklı olurum. fazlasıyla. Gereksiz tiplerin gereksiz konularını çokda dikkate almamam. sonu burun ve b*k ilişkisine döner