Ben bir şeyi merak etsem de hemen çözmeyi sevmiyorum. Biriyle tanışıyorsam hemen merak ettiğim şeyleri sormam mesela, her şeyi söylemem de. Sürece yaymak daha güzel, gizemli geliyor. Ya da bir şeyden şüphe ediyorsam onu süreç içinde önce kendim çözmeye çalışırım, çoğu zaman çözerim de. Ben merak etmeyi seviyorum galiba 😂
Evet kesinlikle senin gibi tutum izliyorum. Çünkü herşeyi karşımdakinden duyma çabası içerisine girersem yalanlar veya tutarsızlıklar da fazlaca barındırabilme ihtimali aklıma geliyor. Kendim belki bazen laf oyunları belki de bazın çapraz soru sor cevapla mantık yürüt gibi yöntemlerle keşfetmeyi seviyorum.
Beni ve ilgi alanımdakiler ilgilendirmeyen hiçbir şeyi merak etmem.. kim ne demiş, ne yapmış, nereye gitmiş, kiminle beraber olmuş, pek takıldığım şeyler değil.. Bu anlamıyla merak, zaaftır.. İnsanı güçsüz ve savunmasız kılıyor.. Bunun yanında, bilgi anlamında meraklıyımdır.. Aklıma takıldıysa mutlaka araştırır öğrenmeye çalışırım ve öğrenirim..
Aşırı meraklı birisiyimdir. "olumlu" Hoşuma giden her konuyu öğrenek ve onu deneyimlemek isterim. öğrenme, kabiliyet ve yetenek konusu bana göre kendimce bir Püf noktasını keşfetmek gibi gelir. örneğin bir yabancı dil öğrenen bir insan için farklı benzerlikte ki diğer dilleri öğrenmesinin ilkine göre daha kolay gelmesi gibi
Çok meraklı bir insan değilim açıkçası. Birkaç sene önce bir keresinde bir arkadaşa soru sormuştum, sormaz olaydım, pişman etmişti.. daha da kimseye bir şey sormam..
Teşekkürler ama gerçekten ben de genel yazdım sırf size değildi soru)) çünkü burada olan çoğunluk ancak bu düşüncelerde bu yüzden onların fikirlerini almak için sordum. Benim sorduğum sorular linçlemek ya da yargı dağıtmak amaçlı değil merak ediyorum, belki benim önyargılı baktığım birşeye onlar daha iyi açıklama yapabilir
Meraklı değilim. Ama bir insanı tanımak için hani açık açık sormam. Süreçte yayarım. Ve zamanla tanırım. Ve genelde de nokta atışı karakter analizi ederim. Tüh halini bile bilirim o kişinin. Ve bilemem ama hiç yanıldığım olmadı.
Aşırı merak bence o kadar iyi bir şey değil. Konu kendimi geliştirebilecek bir şeyde sonuna kadar meraklı olurum. Kendim dışındaki meseleler umrumda olmaz.
O halde ikimizde çok meraklıyız :) Anne veya baban ya da her ikisi birden Türk millyetçiliğe önem veriyordur muhtemelen bundan dolayı olabilir. Bu durumda o dönem mhpli olduklarını varsayabiliriz ve hatta biraz daha ileri giderek bşr tespit yapacak olursak şu an da zafer partili olma ihtimalleri bile var. ;)