Tanrı'ya (Tanrılara), Dine (Dinlere) Kucak Dolusu Eleştiri! ↗
Hangi Hristiyan mezhebine daha yakın hissediyorsunuz?
Tanrı'ya (Tanrılara), Dine (Dinlere) Kucak Dolusu Eleştiri! ↗

Yakın hissetmiyorum zaten mezhepler hakkında çok fazla fikrim yok maalesef. ama genel olarak kendimi yakın hissettiğim din varsa oda hristyanlıktır. şu an ise dinsizim
Cevap
6Cevap
seçecek olsaydım protestan derdim
Hristiyanların aydınlamasını yaşatan o mezhep
Protestanlık dedim. Yehova'nın Şahitleri ve Mormonlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Protestanlık dedim çünkü daha çağdaş ve açık görüşlü
yehova'nın şahitleri ve mormonlar sapkındır diyebilirim. en temel itikatlardan biri olan teslisi kabul etmezler ikisi de. onların ki geçmişteki ariusçuluk denen akıma yakın, fakat ikisi de daha genç oluşumlu (1900lerden sonra) iki farklı mezhep. islamdaki ehl-i bi'dad mezheplere benziyorlar, yani dinden genel olarak kopmuş, adeta yeni din yaratmış ya da dinde kafirliğe düşmüş mezhepler.
yehova'nın şahitleri kendi taraflı kutsal kitap çevirisine inanırlar, ki değişiklik yapmışlardır, binyılcıdırlar ve dediğim teslis yoktur. mormonlarda pek farklı değil.
Hristiyanlıkta doğru kabul edilen üç ana mezhep vardır, katolik ortodoks protestan
bunların arasında protestanlık alt başlıklara ayrılır: lûtercilik, anglikanizm, kalvinizm, presbiteryenlik...
neyse toparlamak gerekirse yehova'nın şahitleri ve mormonlar dinden sapmıştır denilebilir çünkü en temel itikatlari kabul etmiyorlar. (teslis) ortaçağda olsak yakabilirler o derece xD
Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz.. Örnek... Andrea Santoro.
Türk ve Müslümanım diğerleri olsa olsa yere paspas olur
evet tebrikler, müslümanların hoşgörüsünü güzelce yansıtıyorsunuz
Hiç bir din , mezhep mantıklı gelmiyor bana
Hz isa yi tanrı görmeyen
Hiçbiri hakkında fikrim yok
Protestan
Hiçbiri
Hiçbiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?