Evet arkadaşlar bu ilaç hakkında bilgisi olan var mı bişey sorucaktım?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aynı etken maddeli başka bir ilaç kullanıyorum. Sorabilirsin. (Aynı etken maddeli ilaçlarda farklı yan madde yüzünden farklı etki aldıklarını düşünenler, tahmin edenler var, orasını bilemem (arasında doktorlar da var))
Hangi ilacı kullanıyorsun peki kardeşim?
Secita
Hah yaşa kardeşim bende secita kullanıyorum ama bu ilacın asıl markası cipralex oldugu için soru başlığında öyle yazdım
Şimdi benim şöyle bir takıntım oldu kafama takılan, ben ilk bir ay 5 mg kullandım şimdi 10 dayım, ve 10 mg kullandığım günden beri iyiye gidiyorum tek sıkıntım acaba 10mg iyi gelir mi tam anlamıyla düzelebilirmiyim
👍
15mg gerek var mı acaba ya? Bilemedim
Seninki de amma takıntıymış bilemeyiz ki 😄
Ben 5 kullandım 10 kullandım sonra bıraktım sonra tekrar başladım10 la başladım 20 kullanıyorum üzerine bir de rileptid kullanıyorum
Yani bunu bilemeyiz. Hala iyi olduğumu söyleyemem.
Ama sen iyileşebilirsin eğer iyiye gidiyorsan, doktor bıraktırabilir yani ileride 10 u 5 e düşürüp
Benim takıntım şu kanka, tam anlamıyla anksiyetemin düzelmesine yeter mi 10 mg?
Yetebilir
Sağol kardeşim, yardımın için
Sen de sağ ol
Senin tanın neydi kardeşim
Anksiyete var resmi olarak benim görebildiğim tanıların hepsi görünmüyor galiba
Tanın neydi kardeşim, paylaşabilir misin
Rileptid niye yazıldı ki antipsikotik o ilaç?
Psikoz yani
Çok düşünüyordum her şeyi
Ben bipolarım ayriyeten duygu durum dengeleyici kullanıyorum, lithuril, peki kardeşim şey dicem, doktor rileptidi yazarken şu sebepten dolayı diye bişey dedi mi
Kusura bakma çok soru soruyorum😄
Demedi de ben sürekli bir şeyler düşünüyorum beynim durmuyor dedim
O da bunu özellikle sordu
Neler düşünüyorsun dedi ben de her şeyi dedim
Ve sürekli bağımlı oluyorum dedim
Madde bağımlılığı gibi mi?
Hayır sigara alkol madde yok bende
O da bağımlılıklarını azaltmana yardımcı olacak ilaç olarak söyledi bunu
Hee şey düşünce bağımlılığı gibi herhalde
Rileptid kaç mg kullanıyorsun kardeşim
Bişey sorabilirmiyim kardeşm
0,5 mg
Kardeşim merhaba, ilacı ilk başlarda 10içtin ve bıraktığın için doktor daha önce 10mg kulanmış oldugun için etki etmez diyemi 20mg yazdı, bunu merak ettim
3 ay kadar kullandım etkisi olmadı diye
ben kullandım da çok bişi hatırlamıyorum ama baya işe yaradı
Kaç mg kullandın peki
10 sonra 20 bırakmadan önce yine 10
Peki tanın neydi ve 10mg iyi gelmişiydi?
Agorafobi. 5 yıl önce 10mg kullandım iyi geldi 2 yıl sonra bıraktım. Bırakınca tekrar başladı bu sefer 10la başlayıp 20ye çıkardık. Sonra onu da bırakınca sorunum az çok tekrar başladı ama eskisinden daha iyi. Tekrar başlasam mı bilmiyorum şimdilik idare ediyorum
Benim doktorum şöyle yaptı arkadaşım, ilk bir ay 5 mg kullandım şimdi 10mg kullanıyorum, 10 mg kullandığım günden beri iyiye gidiyorum, benim sıkıntım şu acaba 10 mg etkili bir dozmudur, iyi olurmuyum tam anlamıyla
valla 10 bende baya işe yaradı hatta inanamadım
15mg gerek var mı ya acaba, 10mg iyi geliyor ama hani dedim tam anlamıyla düzelmeme yeter mi
iyi gelirse arttırmazlar yani yeterli demektir tabi düzenli kullanman gerek uzun süre
En az 6 ay dimi?
evet sonra da kendin bırakma tabi doktorla görüş eğer bırakmaya hazırsan bıraktırır ama değilsen devam ettirir
Bişey sorabilirmiyim arkadaşım
olur sor
Size doktor ilk kullandığınız zaman 10 mg yazmış ya, kullanıp bıraktıktan sonra 20ye geçmişsin, şu yüzden mi hani nasıl olsa 10mg kullanmışın bünye alışmış ise yaramaz diye mi 20mg yazdı, biraz karışık oldu ama mazur gör
*işe yaramaz
Cevap vericekmisin
Hastalığım geri geldiği ve daha kötü olduğu için 20ye çıkaralım dedi
O zaman şöyle bir mantık düşünebilirmiyiz arkadaşım: ilk kullandığın zaman 10mg iyi gelmişti epey bi ama ilacı belli bir süre sonra bıraktın ve tekrar başladın, fakat bu seferde ilacı daha önce 10mg kullandığın için tesir etmedi çünkü 10mg tolerans etmiştin bu yüzden de doktorun ilaçtan etki görmen için20mg yazdı, doğrumudur?
O tolera ettiğimden mi yoksa öncekinden daha ağır durumda olduğum için mi bilmiyorum ama önce 10la başladım yine 1 ay sonra arttırdık çünkü eskisi gibi iyi gelmedi ve sınav haftası geliyodu akşam dışarı çıkabilmem gerekiyodu öyle de olunca dozu arttırdık
Hımm anladım arkadaşım, ben şöyle anladım şimdi sen ilk başta 10 içtin ve iyi geldi fakat bırakınca ilk baştaki gibi 10mg etki etmedi ve 20 mg çıkıldı yani sonuç olarak yine aradaki 10 mg sebebinyle yine mantıken 10mg içiyorsun, doğrumu anladım, yanlışım varsa düzelt
yok o yine 20 mg içiliyo olur yani sırf önceki dozu arttırdın diye onu çıkarmazsın
başta dediğin doğru evet o şekilde oldu
Benim demek istediğim ne biliyormusun, ben şunu demeye çalışıyorum bak ben mesela ilk hayatımda antidepresan kullandığımda efexor xr başlamıştım, doktor ilk başta 37,5 mg yazdı bunu 1-2 hafta kullan ardından 75mg geçeriz dedi, ben naptım ilacı bıraktım birkaç ay sonra ondan sonra 150mg çıktık, epey bi süre onuda kullandım ama gel gelelim yine bıraktım ben iyiyim diye, tabi bu arada doktor epey bi kızdı bana tedavin iyiye giderken neden pat diye ilacı kesiyorsun diye, en son ise 225 son doz kullandım, biraz uzun oldu toparlayayım yani demek istediğim herhangi bir dozu kullanıp bıraktıktan sonra tekrardan eski etkiyi görmek için Bi tık üstü doz yazılıyor aynı etkiyi görebilmek için yani ben eğer hiç ilaç bırakmamış olup doktor kontrolünde dozuma sadık kalıp devam etseydim ne doz artırmaya gerek kalırdı nede başka şeye, son olarak şunu söyleyim hiç ilaç bırakmadan 37,5 ve 75 içmek ile 75 bırakıp 150 ile devam etmek aynı şey bence yine her ikisinde de 75 içiyorsun?
hmmmmm olabilir ondan emin değilim belki haklısın ama bi keresinde erkek arkadaşım bi ilacı adını unuttum anti anksiyete ilacını bıraktıktan sonra aynı dozda tekrar kullandı ve aynı şekilde iyi geldi ondan dedim değişiyo olabilir ilaca ve dozuna göre