Tanrı'ya (Tanrılara), Dine (Dinlere) Kucak Dolusu Eleştiri! ↗
Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?
Tanrı'ya (Tanrılara), Dine (Dinlere) Kucak Dolusu Eleştiri! ↗
Tanrı'nın sizi terk ettiğini düşünüyor musunuz?

Tanrı zaten içimizde yer edinmiş, biz insanlara kendi ruhundan üflemiş. Ruhumuzun sahibi O olduğuna göre bizi terk etmedi. Bu dünya denen yerde tekamül edip O’na ulaşabilmemiz için kapasitemize göre dereceli imtihanlara tabi tutuluyoruz. Yaşadığımız zorluklar tanrının bizi terk etmesine söz konusu değildir
Allah hep bizimledir
Kulum bana yürüse ben ona koşarm der Allah bizim derecemizi yükseltmek istemiştir bizi sınamıştır buna layık görmüştür isyan etmek derecemizi düşürür
Bu gereksiz hissiyatı insana veren şeytandr şeytansı negatif dusünceleridir
Ne allah bizden ayrıdr ne biz ondan biz onun ruhundan bir parçayz istesek de ne o bizi ne biz onu terk edebiliriz
Bu konu çok derin Bazen beni terk edecek bir tanrı olmadığını düşünüyorum ama böyle düşündüğüm zamanda bu dünyada Haksızlığa adaletsizliğe bir ceza olmayacak mı diye düşünüyorum Tanrı varsa da niye bu dünyada Adalet haksızlık yok diye düşünüyorum kocaman bir kara delik
Herkes bu dünya da cezasını çekseydi cehennem olmazdı herkes Allahın kötü olduğunu düşünüyor (hâşâ) aksine mazlumların öç alacağı gün zalimlerin zulmettiği günden daha korkunç ve şiddetli olacak Allah zaten kuluna zulmedeni daha ağır cezaya çarpmak istiyor ama insanlar Allah beni terk etti diyor hayır böyle diyerek sen Allahı terk ediyorsun aslında bunu bir dinle belki kendine gelirsin
https://youtu.be/7rMrdcwBhNo
Aslında inanıyorum ama bazen Nefsim beni inanmama konusunda çok zorluyor ibadetlerimi yapıyorum tesettürlüyüm ama içten içe bu durum beni yiyip bitiriyor
Umutsuzluk şeytandandır, ümit etmek Allah'tandır...
Puhahahah avuntu sadece
@_BombacıMülayim_ evet sizin gibiler için bir avuntu siz boş hayatınıza devam edin biz hak yolunda devam edicez ama hak günü geldiğinde senin yüzünüde görucez bunu da unutma
@Türkündişikurdu tabi efendim cfdvdfs
@_BombacıMülayim_ evettt
@Türkündişikurdu Yioo öyle şeyler derim hiçbirine cevabın yoktur eminim. Konuşmamamın nedeni görüş sahini onun düşüncesini etkilemek istemem
@_BombacıMülayim_ ben âlim değilim herşeye cevap verebilecek sadece bilgi sahibiyim dinim hakkımda ama biliyormusun dinimiz bize uyarı bile vermişti öyle bir zaman gelecek ki insanlar müslümanlar dinini kötülüyüp dinden çıkacaklar kâfirler akın akın müslüman olacaklar diye kuran her zamanki gibi haklı çıktı 🙂
Dış ülkeler müslümanlığa giriyorlar araştır cahil 🙂
Şuuu savaş zamanı kadınları esir düşerse evli bile olsalar onalarla evlenebilirsiniz denen kafirler mi :d Olabilir Müslümanlar zalimlerin altında eziliyor ondandır. Ezilmediğin için havadan atmak kolay :dddd
@Türkündişikurdu evet hoşgörü dini islami millete cahil diyerek ne kadar güzel ispatlıyorsunuz. kaldı ki yurt dışında müslüman yok bile. bahsettiğiniz kesim oraya göçmüş Arap, afgan gibi doğm büyüme islamla kafası yıkanmış insanlar. aklı başında hiçbir birey müslüman olmuyor, olanlarda çok nadir ki islamcilar bunu propaganda olarak sanki herkes müslüman oluyormuş gibi konuşuyorlar.
oysaki sadece göçmenlerden bazıları müslüman
@_BombacıMülayim_ sen önce o evlilik neden onu araştır bakalım nedenmiş 🙂
Ya kardeşim bir gidin ya git araştır Norveci, Brezilyayı, japonyayı, İngiltere'yi bilmediğin şeyler hakkında konuşma öncelikle artıdan bir de hangi hoşgörüden bahsediyorsun sen? Gelip burada dediklerine avutma diyen kim gelip burnunu sokan gülen kim benmi gelip karıştım ona? Sen önce bir haklıyı ayırt et sırf müslümanım diye böyle tepki veriyorsunuz zaten sanki bilmiyoruz
@Türkündişikurdu Sebebi neymiş başkasıyla evli olan bir kadınla evlenmenin söyle de bilelim :d
@_bombacimulayim_
https://youtu.be/s0CtEb-qSYM
https://youtu.be/V33uWb1Tqvg
Aradıkların uzağın da değil aslında... Sadece nefret ettiğin birşeyi açıp bakmak istemiyorsun o kadar
@_BombacıMülayim_ bak amacım burada kimseye gıcıklık yapmak değil özür dilerim kırdıysam ama lütfen sizde insanların inançlarıyla dalga geçmeyin ya da gülmeyin
@Türkündişikurdu attığın şeyi farklı zannedip izledim bunu zaten biliyorum. Hangi hakla başkasının nikahlı karısıyla evlenebilirsin diyorum? Sen ne söylüyorsun fsfsfs istediğini de zaten umarım da olmaz :d Ne zaman ki Irak da Suriye de olduğu gibi tüm yakınların gözünün önünde öldürüldüp sana da 15-20 kişi tarafından tecavüz edilirse ve sen bu olaylardan sonra Allah a isyan etmezsen işte o zaman saygı duyarım sana. Senden de saygı beklemiyorum zaten
@_BombacıMülayim_ 555 141 70 09 buyur bu numarayı ara sor cevabını alacaksın çünkü burada sana 2 saat anlatamam uzun bir konu... Saygıya gelecek olursak senden özürde diledim ama yaramıyor işte millete insanlık
@Türkündişikurdu gerek yok csfsf
@_BombacıMülayim_ sen bilirsin duymak istemiyorsan ben sana yardımcı oldum
Ben de öyle düşünmüştüm zamanında lakin fark ettim ki o beni değil ben onu terk etmişim.. ona tekrar sığındım tekrar inandım ve artık yalnızlık hissiyatı yok içimde. Kimse yoksa bile yanımda onun olduğunu biliyorum. Beni her zaman duyduğunu biliyorum.
Cevap
6Cevap
Tanrıya inanmıyorum ama saygı duyuyorum
Bazen evet, bazen bazı koşullar manevi boyutta Tanrı ile bağıma pus düşürebiliyor. Şairin de dediği gibi : " İniş değil yokuş değil düz tuzak
Tanrı uzak şeytan uzak biz uzak".
"Rabb'in seni terk etmedi. Unutmadı da.." Duha suresi'ni açıp dinlemen de fayda var ¿
Pek de bir bağım kaldığı söylenemez. Önce aklımdaki sorulara cevap alayım ki bağlanım
Her daim ümitlerimi yeşerten Rabbim varken neden ümitsizliğe düşeyim ki?
ben tanrıyı terk ettim
memnun musunuz?
Duha suresi 3. Ayet
hahahs güzelmiş
👍👍👍
Tanrıyı tanımıyorum
Elî, Elî, lema şevaktani?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?