daha dün deprem bölgesinden bir çocuğu paylaşıp bir sürü şey yazmıştı, ne kadar üzüldüğünü vs.. bugün kafede canlı müzik paylaşmış.
bana hiç samimi gelmiyor böyle
daha dün deprem bölgesinden bir çocuğu paylaşıp bir sürü şey yazmıştı, ne kadar üzüldüğünü vs.. bugün kafede canlı müzik paylaşmış.
bana hiç samimi gelmiyor böyle
Herkesin Hayat kendine bir şey diyemezsin ya benim babam öldü Senin Babanız Ölmeyecek garantisi var mı yok o zaman sıkıntı yok abi ya ölüm Herkesin başına gelecek yani ben gördüm ve yaşadım intiharlar gördüm yani bir gün o değişecek sonuçta bu kafede o bedenini sergileyen kadın ya da erkek fark etmez yani Düşünsene 15 gün öncesine kadar senin Malatya'da da veya Kahramanmaraş'ta da en güzel bir kız veya erkek o bedenini sergiliyordu yani düşün spor salonuna giden bir erkek çocuğun bedenini en iyi şekilde düzeltmeye çalışıyor ama bir kadın düşünün tayt giymiş Yani benim gibi anası babası erkeğin önünden geçiyor ben ona deli gibi muhtaç hissettiğim zaman ya da yani o yokluğu hissediyorum 15 gün sonra cesedi çıkartır fark etmez yani ölüm ona da gelecek Bana da gelecek sana da gelecek rahat ol
Aynı şekilde ben de hiç samimi bulmuyorum. Üstelik bir de ülkemiz böyle zor bir dönemden geçerken bu tarz paylaşımlar da bana batıyor biraz açıkçası. Ne diyebiliriz ki herkesin kendi kararı, tamam hayatını bitir, yas tut ömür boyu demiyorum da bir süre dikkat etmek gerekiyor bence. Paylaşım yapmasa ölmez insan sonuçta.
Elimizden geldiği kadar maddi yardımda bulunup kenara çekildik, arama kurtarma eğitimi almadığımız için afet bölgesine gitsek bile bir halta yaramayız.
Belki de kendini toparlamak için yapıyorlardır yani başka bir niyet aramamak lazım zor zamanlardan geçiyoruz insanların psikolojileri normal değil doğal olarak
Cevap
30Cevap
Samimi değillerdir
Millet gercek duygu istemiyor herkes şekilci. Deprem olmus 4. Gun starbucks netflix neden bize uzuntusunu bildirmedi diye beklentiye giren var. Yaw o firmalar elinden gelse tum turkiyeyi bir kaşık suda boğar. Bizi somurmeye kanimizi emmeye gelmis. orada yalanadan uzulduk diyip siyah sayfa yapsa ne olur? yapmasa ne olur? Boyle sekilci yalandan laflara onem veren millete boyle yapoyorlar iste. Kafe yazmasa bir dert yazinca da ayri dert bu sefer de boyle diyorsunuz.. kotu hissetmeyen bisey yaayacak hisseden yazacak bu isin dogrusu budurm hissetmeyeno de toplanip linclemeyecegiz. Olay boyle cozulur
Yaptigi turk toplumu insanlari icin cok normal herkes onu yapiyor ama yapmasi gereken sey asıl olan şey o depremi görüp ne oldugunu anlaması işte anlamadigi icin iste olan oldu biten bitti üzüldük hayat devam ediyor diyip devam etmesi herkes icin boyle bizler düzelmeyecez asla ondan dolayı başımıza ne gelirse gelsin hakediyoruz oturup aglamaya gerek yok yani niye deprem altinda kaldik niye şu oldu bu oldu her şey bizlere müstehak
Hayat devam ediyor kendimizi kahretmek işe yaramıyor. Kimi hiç umursamıyor kimi gösteriş yapıyor kimi ders alıp acıyı paylaşıp devam ediyor. Ben ilk günler sadece yardım kuruluşları, nasıl napabilirim diye baktım şimdiyse hayat rutinlerime döndüm. Elime maddi bir seyler gecince tekrar yapıcam. Başkalarını boş ver derim
Bir gun 24 saat kimse 24 saat boyunca sadece deprem ve getirdiği magduriyetleri düşünüp 24 saat ağlamıyor. Böyle ufak hesaplar peşine düşüp başka insanların hayatını eleştirmek yerine kendinize bakın mesela deprem öldürmez bina öldürür oy verdiğiniz partilere bakın beyninizi geliş milletin kaç gün üzülüp kaç gün geldiğine bakarak bir b.. kuma yaeamiyorsunuz. Fesatlık bu yazdıkların.
Samimi gelmeyebilir fakat o kişinin belki hiç acısı bile olmadı ve insan ne kadar empat olursa olsun o acıyı hissetmezse o yas duygusuna tam olarak giremez ve bundan ötürü kimsenin eleştirilmemesi gerektiğine inanıyorum. Tabi yine de saygı açısından ilk bir ay bir şey paylaşılmasa kimse de bişey kaybetmez...
Cidden üzücü hemen unutmak veya hayat devam ediyor diyerek eğlenmek... Hala yardım lazım hala bir şeyler yapmak ve o kişilerin acısını en azından paylaşmak lazım bence... Murat Yıldırım da demişti çabuk unutuluyor diye...
Sosyal medyadan bu üzüntüyü dile getiren hiç kimse samimi değildir. Diğer insanlara görünmek istediği kısmı orada sergiler insanlar. Gerçekler her zaman daha tersidir.
Bir gün önce sürü psikolojisi ile hareket etmiş diğer gün kendi psikolojisiyle. Samimiyetsizlik akıyor yani.
Lafla peynir gemisinin yürümediğinin göstergesi. Gerçek anlamda icraat gerek, kendi imkanları çerçevesinde yardım veya bağışla. Öyle “ay çok üzülüyorum” paylaşımı, hemen sonrasında eğlenceli paylaşımlar yapan şahıslar samimiyetsizliğin önde gideni. Hiç haz etmediğim insan tipi, ama yazıkki günümüzde çok fazlaca var
ınsanların ne yasadıgını bılemezsınız uzuntulerını unutmaya çalışıyor ınsanlar hepımız çok uzulduk ama hayat devam edıyor.
çare üzülmek degıl sağlam bınalar yapmak.
Yahu deprem olduğunda işe giti bu millet. Ben dahil. Hayat devam ediyor maalesef. Ben olsam özel ve devlet olsun tüm işyerlerine 3 gün ulusal tatil ilan ederdim.
napabiliriz evden çıkmadıkça daha kötü olan insanlar da var benşm gibi evde kalıp üzüldükçe depresyona giriyorum asosyalleşiyorum illaki normalleşmemiz lazım bi yerden sonra
Bir önceki yorumuma açıklama: Böyle saçma sapan şeylere bakan biri olmamak için sosyal medyayı burayla kısıtlı tutuyorum.
değil tabi. ben 3 gün uyuyamadım ya canım çok pis yandı. bu acının yanında aşk acısı falan halt etmiş
yas tutmanın da adabı vardır elbette fakat hayat bir yerde devam ediyor. İstesek de istemesek de, diğer türlü hayat yaşanmaz hale gelirdi.
Banada gelmiyor böyleleri güya üzülmüş bababak sen insanlar kötü
milletin karalar bağlayıp canlı canlı tabuta girmesini istiyosunuz siz
Hayat bir yerde normale döner. Ama biraz erken olmuş.
Ne yapalım bütün hayatımızı buna üzülerek mi geçirelim?
Ülkece balık hafızaliyiz 10 gün sonra kimse hatırlamaz bile yil dönümü dışında 😪😪😪
Ben bu toplumda kimsenin samimiyetinin olmadığını düşünüyorum
Ne yapalim hayat devam ediyor kimsenin içini de bilemeyiz
Kimsenin içini bilemeyiz ama mantıklı bir şeyler arıyorum ve bulamıyorum o yüzden bilemedim
Bizi başka insanların üzüntüsünün samimiyeti niye ilgilendiriyor?
Sen de işin gücün yok, hem kıskanıp çekemiyorsun hem de takip ediyorsun
kıskandım şu an geldi mi
Samimi olabilir her şey unutulmak zorunda ailen bile öldüğü zaman 2 hafta sonra unutup normal hayatına devam ediyorsun yanlış mıyım
Onun için insanlar unutmak. Ve hayatına bakmak zorunda yoksa yaşanılmaz ve herkes deli olurdu
Ben cok üzüldüm ama pek paylaşmadım. Şov yapmaya gerek yok
İnsanların her gün her saat mutsuz olmasını beklemeyin artık iyileşmek zorundayız!!!
Çoğu ne yapmak istediğini anlayamıyorum rahat olan da var
Kızın biriyle sanal seks yaptık fake hesabiyla. Kendi hesabında depremler ilgili hüzünlü şeyler paylaşıyor
samimi olma ihtimali var
Sırf şov
Yüzsüzlük insan utanır be
Hayat bi şekil devam ediyor maalesef
Samimiyetsiz gosteris olarak paylaşmış
Değil tepki görmemek icin yapiyor
Ne yapacaktı, ömür boyu üzülsemiydi
İki yüzlü birisi için gayet samimi
üzülmedi demesinler diye paylaşıyorlar işte
Samimi
Üzücü.
Sanaldan üzüldüm pozu vermeye çalışmış!