Bende çok düşünüyordum kuran kadına değer vermiyor diye ama artık kafam yavaş yavaş oturuyor yerine... bunu izleyin fazla mantıklı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNisa 34 ü istedikleri kadar yuvarlasınlar, açıklayamazlar. İstedikleri kadar kendilerini yırtsınlar onun anlamı o değil diye, boşa hepsi. Sanırsam Maksat 114 de kabul ediyor dövün ifadesi geçtiğini ama şunu diyor "hafifçe vurun" aslşkfjaslfas ya tanrı aşkına o cümlede gelsin bana hafif kelimesini bir çıkarsın merak ediyorum hangi kelime hafif demek asşldkjaslkdas
Ayrıca sadece kuranı baz alırsanız belki kadına değer konusunda paçayı bir nebze de olsa sıyırabilirsiniz, ama iş hadislere gelirse, kadın eşyadan öteye gidemez, Net.
Tartışmayacağım, zira baya bir bilgililerle, müftü ve imamlara kadar tartıştım, mort ettim, yeterince.
011 Yorumla- +1 yıl
Evet onun dövmek anlamı olsaydı haklısınız açıklanamazdı🙂
- +1 yıl
Anlamı dövmek... git kelimenin kuranda kaç yerde geçtiğine kadar bak. Kurtaramazlar :d
- +1 yıl
Sadece kurana bakarsan onun manası dövmek, işin içine nerededn geldiği belirsiz hadisleri sokarsan, hafifçe dövmek oluyor LKSJHDKJAFA
- +1 yıl
Değil diyanet yanlış çevirdi 🙂
- +1 yıl
İstediğine inanmakta özgürsün. Senin bu savunmanı görünce, benim de 1-2 sene önce yorumlarda ateist deistlerle olan körü körüne inanç tartışmalarım geldi :d Ne yaparlarsa yapsınlar kabul etmiyordum da işte, gün geliyor, mantığın dur diyor :d
- +1 yıl
Bunu dinledim bu kuranın çevirisinden alıp burada açıklama yapıyor o kelimenin anlamı dövmek değil
- +1 yıl
Yahu videoda açık açık dövmek diyor sen daha neyi tartışıyorsun benimle. Sadece ufak ufak yuvarlıyor, hadislerden örnek verip kafanı bulandırıyor sonra da bak bu böyle olmalı diyor. Klasik dinci tatkikleri ya, anla asşdlkasşda
- +1 yıl
Video da diyorum kuran mealine göre anlatıyor kuran meali yanlış çevrildi diyorum sen ne anlıyorsun?
- +1 yıl
Tartışma bitmiştir. Körü körüne inanan birisi ile daha çok konuşamam. Dengim değilsin.
- +1 yıl
Evet dengin değilim sen cahilsin ben değilim
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Bu videoyu ilk defa seyrettim. Pek kıymetli bilgiler içeriyor.
Bu videoda yer alan konularla alâkalı burada bir kız ile ayrışmaya girdim. Bu videonun bire bir aynısı sanki. Bu kadar denk gelemez.
O kadar çok soruda yazıştık ki günler sürdü. Sonra o kızın hesabı bir anda kapandı. Ne hikmetse kiminle bir konu hakkında yazışsam onlisinin hesabı kapanıyor. 🤔🤔🤔
İslâm mantık dinidir ama ne yazık ki bize doğru aktarılmıyor.
Burada şunu da ekleyeyim. Bugün 14 asır önce kadınlara özgürlük ve eşitlik tanımıştır.
Hani İslam'da 4 evlilik vardır. Bu zamanı ve şartlara göre değişir. İsmi aklımda değil ama ikinci Dünya Savaşı'nda Alman bir profesör islam'da yer alan 4 kişi ile ilgili evlilik hakkında o kadar mantıklı yazılar yazmış ki buna destek olmuştur.
Merak edenler için yine o yazıyı bulur paylaşalım.
Şimdi 4 kadın ile evlilikle ilgili durum neden hasıl olmuştur onu bilelim.
Kur'an-ı Kerim'de zaten Nisa suresinde de belirtir her zaman tek evliliği tavsiye eder dinimiz. Ama o dönemin şartlarında buna eşlerin rızası ile ayrıcalık tanınmıştır.
Eğer siz islamı yobaz deyip 4 kişiyle evliliği halen cahillik gibi görüyorsanız o zaman karşıt görüşe destek çıkıyorsunuz demektir. Yani bir taraf hatalıdır bir tarafta doğrudur.
Dinimiz en fazla şartlara göre M4 kadınla evlenebilirsin buyuruyor. Peki o dönemde bu ayet inmeden önce mekke'deki düzen nasıldı.
Mekke'nin ileri gelenleri ve dahi diğerleri 20 ve hatta 30'un üzerinde kadın ile evlilik ilişkisi kuruyorlardı. Peki bu müşrikler 20-30 kadar kadınla evlilik hayatları sürerken siz buna olun mu bakıyorsunuz demektir. Dinimiz ayet geldikten sonra en fazla 4 demiştir siz buna karşı çıkıyorsunuz.
Peki bu din gelmeseydi Allah muhafaza o zaman ne olacaktı haliniz hala bu insanları destekliyor mu olacaktınız.
Amerika'ya Özgürlük ne zaman gelmiştir belli Avrupa'ya napolyon'dan sonra milliyetçilik akımı ile birlikte monarşilik Krallık gibi üst tabakalar zarar görmüştür. Daha 20 Asrın başına kadar kadın hakları diye bir şey yoktu.
Yani medeniyet daha yeni yeni onlara gelmişti.
Yine soruyorum dinimize laf edenlere dinimiz mücbir sebepler halinde en fazla 4 evliliğe müsaade ediyor ama burada detaylar var rızalar var kafanıza göre hareket edemezsiniz. Dini kafanıza göre yorumlayamazsınız. Ama maalesef günümüzde de hala sözüm ona sakal bırakan ahir zaman şeyhleri bu dini yanlış anlatmaktadır.
İslam bakışında 4 kadını evliliğe karşı çıkanlar o zaman müşriklerin 20 ve 30 üzerindeki kadını evlenmelerine destek oluyor demektir. Ama bunu sorgulamıyorsunuz ya o dönemde bunlar vardı İslam geldi ve 4 kişiyle sınırlandırdı ama şartlar dahilinde diyemiyorsunuz. Bu kadar bencil ve düşüncesizsiniz. Sevmeseniz de bunu söylemek zorundasınız
05 Yorumla- +1 yıl
Allah sizden razı olsun 🤲 biliyorum islam kadınla her zaman değer vermiştir
- +1 yıl
Allah sizlerden de razı olsun inşallah.
Şu anda bilmiyorum ki Kur'an'da Allah hiçbir zaman ey erkekler ya da ey kadınlar diye bahsetmez.
İyiyim mü'minler ey inananlar diye bizlere hitap eder Allah-û Teâla. O yüzden Kadın ticaret de yapabilir adın isterse çalışabilir de. Hz Hatice (r. a) nasıl ticaret ile uğraşmış ise mü'min kadınlarda Ticaret yapabilir. Ama hem erkek hem kadın için elbette ki ortam şartları vardır. Detaylara girmeye gerek yok. - +1 yıl
Evet çok haklsınız güzel paylaşımınız için teşekkürler 🙏🏻🤗
aynen dostum kesin, kesin.
sen git dört kadın nikâhla (muhammedin 11 eşi vardı), kocalarını, abilerini öldürdüğün kadınları savaş esiri olarak alıp cariye yap, köleni karısıyla ayır ona da nikâh kıy, kadınları toplumdan çıkar...
ya da kısaca afganistana bak. eğer dersen o gerçek islam değil, o zaman gerçek islam nedir, suudi arabistan mı neresi? uygulanamayan distopya...
04 Yorumla- +1 yıl
Sen önce islamın mantığını anlada gel
- +1 yıl
Ne yazık, ne yazık! Bir insanın denileni tersen anlamasını nasıl açıklayabiliriz?
+1 yılKız çocuklarınn diri diri gömüldüğü zamanlarda kızını omuzlarında gezdiren peygamberin nesliyiz , islamın kadının verdiği değerin üstünde değer yok.
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum 👍🏻 ama hâlâ peygamber şöyle yaptı peygamber böyle yaptı diyip duruyorlar öyle bir şey olsaydı ilk başta ümmeti ona itimat etmezdi
- +1 yıl
İslamiyet dışında kadın her zaman mal muamelesi görmüştür, kendi pisliklerini kapatmak isteyenler islamiyeti ve müslümanlığı kullanarak kapatmaya çalışmış cahil dindar kesimde buna alet olmuştur
- +1 yıl
Maalesef ☹️
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet kuranda kadınlara değer verilmiyor. çünkü yazarken genel olarak erkeklerin baskın olması şekilde yazılmış.
01 Yorumla- +1 yıl
Sadece yüzünden mealine bakmışsın ben dini derinden araştıran birisiyim onun için biliyorum kadına verilen değeri 🙂 zaten kadına değer verilmediğini görseydim o dinde olmazdım
+1 yılDinler insan ürünüdür. İnandığı şeyi savunan yine bir insan ürününü savunuyor. El adamın ne dediğine bakmam. Ben araştırdım ve benim için olan bir şey belli
01 Yorumla- +1 yıl
Evet evet 1400 yıl önce bilimle ilgili şeyleri dahi bilen bir insan değil İlahtan bahsediyoruz
Acıp okumaktan ziyade bilinçsiz insanlar dan gorduklerini yorumlayan insanlar yuzunden boyle olusum oluyor. Hep okumaktan erinmekten diyip noktayi koyayım.
01 Yorumla- +1 yıl
😄😄
+1 yılKadima değer veren erkek kadını mahremi görür korur
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani bu arada şu an bildirimlere bakıyorum sana cevap vericem
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu videoda adam özgürlük yokmu demiş demişse halt etmiş kuranı kerimi anlayan anlar daha akşam baktım bu kişiler zayıf ayetlerimizi ararlar diye şimdide önüme çıktı
00 Yorumla
+1 yılHayır kuranda herkese adaletli bir şekilde değer verilir yerine göre kadın yerine göre erkeğe
10 Yorumla
+1 yılNet olarak değer verilmiyor. Tek değer verildiği konum anne olduğu zaman anne olarak kadın olarak değil
09 Yorumla- +1 yıl
Bal gibi de veriliyor🍯🕋📿
- +1 yıl
Ondan mı her yeri kapatılıyor?
Ondan mı evden çıkması bile yasaklanmak istiyor?
Ondan mı mirastan yarım pay alıyor?
Ondan mı 2 kadının şahitliği 1 erkekle denk tutuluyor?
Ondan mı erkekler 4 kadınla evlenebilirsen kadın sadece 1 erkekle evlenebiliyor?
Ondan mı erkeklere sınırsız cariye hakkı varken kadınlara hiç yok?
Ondan mı erkeklere kadınları dövme hakkı varken kadınlara yok? - +1 yıl
1- kapanma olayı önce sana bir sorum var.. orası burası açık kadınmı dikkat çeker erkeğin gözünde yoksa kapalı kadın mı?
2- evden çıkması bile yasak diye bir olay tamamen uydurmadır
3-miras olayına gelirsek erkeğe miras veriliyorsa kadınada mehir veriliyor o mirasın yerine ve kadının maaşını kadın eve vermek zorunda değildir ayriyeten erkek kadının maaşı olsada kadına bakmak zorundadır İslam, kadın maaşını ticarete de harcıyabilir demiştir ( Hz. Hatice de bir ticaret kadınıydı)
4- erkek= bir olay karşısında aklını kullanır (çünkü duyguları erkeğe ağır basmaz) kadın da ise duygu ağır basar ve kadınlar bir olay karşısında heyecanlı, narin, ve merhametlidir buda kadınlar birbirlerine destek olsunlar heyecanlanmasınlar diye 2 kadın şahit istemiştir
5- peki sence Allah 4 sınırını koymasa zaten o devirde 30'dan fazla kadınla evleniyordu erkekler zaten İslam aslında 1 taneyle evlenin demiştir çünkü ayrıyeten şunuda eklemiştir ne yaparsanız yapın kadınlar arasında eşitliği sağlayamazsınız demiştir
6- ayrıca cariye yapılan kadınlar o zamanda cariye değil köle konumundaydı onlar topluma kazandırmak için aşama aşama bir sisteme topluma kazandırıldı evlilik yapmaları artık mehir verilmesi kadınlara gibi gibi çünkü birden bire yasaklayan toplumların halini araştır insanlar ne yapacağını bilemiyorlardı İslam sayesinde kölelik aşama aşama ortadan kalktı
7- ayrıca Kur'an'ı Kerim'in mealini yanlış çevrilmiştir araştır istiyorsan dövmek kelimesi yanlışca çevrildi araştır
youtube.com/shorts/dHzNZE72fAc?feature=share - +1 yıl
1 eğer cinselliği erkeğin kadını kullanması olarak gören yobaz bir zihniyet varsa ki arapların zihniyeti budur onun için de kadının tüm kadınlık bastını elinden almak amaclı kapatmışlardır
2 cübbeli ahmedi dinle bakalım kadının okula gitmesi bile haram sayılır onun için de arabistandan pakistana kuzey afrikaya kadar tüm islam ülkelerinde kadınlar okula bilr gönderilmez
3 kadın aciz mi ki mahire ihtiyacı olsun? Haa sen kadını kapatır her türlü hakkını elinden alır aciz hale getirirsen o zaman menide muhtaç hale getirirsin. Bu otobüsteki birinin cüzdanını ve tum parasını çalıp sonra muavin ondan para isteyince " onun bilet parasını ben ödeyecem" demek gibi bir şeydir.
4 bu tipik bir arap safsatasıdır insan nasıl yetiştirilirse öyle davranır. Sen 30 yaşından sonra bir kadina araba kullanmayi öğretirsen şimdi yollarda gördüğüm gibi kadın şoför imajı ortaya çıkar ama 15 inde öğretirsen çatır çatır yollarda kayarak gider. Sen 3 yasinda jimnastiğe gönderirsen ayşe begüm onbaşı olur arabalarda taklalar atar. Sen 3 yaşında dövüş sanatlarına gönderirsen onlarca erkeği kavgada yere serer. Arap dini kadına bir rol biçmiştir onun dışına çıkamaz çıkamadığı için de duygusal ve aciz bir yaratığa dönüşür ya da daha doğrusu dönüştürülür.
- +1 yıl
4 bir kere o kitabı yazan yüce tanrı değil bizzat muhammedin kendisidir. Ve o zamanki arap adetleri kimseyi ilgilendirmez ve dünyanın hicbiryerinde de öyle adetler hiç olmamıştır onun için de kesinlikle bir kriter değildir. Zsten 1 kişiye 1 kişi evlilik harici her sey dogal dengeyi bozar kadınlara 1 kişiye yanında ortakcilikla kölelik yaptırırken fakir erkeklere de ömür boyu kadından uzak yaşama zorunluluğunu getirir ki bu zsten adalete en uzak şeydir
6 bu dansöz müslümanların klasik yalanlarındandır. Guya ickiyi bir gecede kaldiran yüce tanrı köleliği mi kaldırmaktan acizdir? Cariyelik insanlik suçudur kadinlarin mal gibi alinip satilmasi demektir ki muhammedin isine oyle geldini icin de kurana oyle yazmıştır.
7 1400 senedir bütün meal ve tefsirlerde dövmek olarak çevrilmiş ve islami hayatta da uygulanmıştır da bu dansözler mi biliyor bir tek gerçek anlamını?
Geçin bunları geçin bir de utanmadan nickini türkün dişi kurdu koymuşsun nickini. Türklerin dini tektir o da gol tengri dinidir. Arap dini gibi yobazlik ve adaletsizlik içermez zorbalik içermez. Eğer türksen arpa zirvaliklarini bir an önce bırakmanı dilerim. - +1 yıl
…Bu, muhakkak ki Allah’ın, göklerde ne var, yerde ne varsa bildiğini ve şüphesiz Allah’ın, her şeyi hakkıyla bilici olduğunu (sizin de) bilmeniz içindir.” (Maide, 5/97)
1- Evrenin genişlemesi
Rus fizikçi Alexander Friedmann ve Belçikalı evren bilimci Georges Lemaitre 20. yüzyılın başlarında evrenin sürekli hareket hâlinde olduğunu ve genişlediğini teorik olarak hesapladılar. Bu gerçek 1929 yılında gözlemsel olarak da ispatlandı. Amerikalı astronom Edwin Hubble kullandığı dev teleskopla gökyüzünü incelerken, yıldızların ve galaksilerin sürekli olarak birbirlerinden uzaklaştıklarını keşfetti.
" Biz göğü Kudretimizle bina ettik! Ve şüphesiz biz onu genişletiyoruz.." - +1 yıl
7Evet bununla beraber 21 bilim Kuran'da 1400 yıl önceden haber edilmiştir (istersenin güncellemde yazarım çünkü alan yok yazacak) ayrıca bunun yanında:
Kuran'da "gün" kelimesi 365 kere, "ay" kelimesi 12 kere, "cennet " kelimesi 77 ve "cehennem" kelimesi de 77 kere geçmektedir sizce bu bir tesadüf mü?
Ve en önemlilerinden bir tanesi:
Kuran da "kadın" kelimesi 23 ve "erkek" kelimesi de 23 kere geçmistir ve erkek ve kadının kromozmu bilime göre toplamı 46 kromozom dur - +1 yıl
2-EVRENDE Kİ YÖRÜNGE BİÇİMİ
Çıplak gözle gökyüzüne bakıldığı zaman hareketsiz bir evrenin var olduğunu zannederiz. Evrendeki devasa faaliyetler ancak teleskobun keşfedilmesiyle fark edilmeye başlanmıştır.
Tarihin çok uzun bir döneminde insanlar Dünya’yı sabit, Güneş’i ise Dünya’nın etrafında dönüyor zannettiler. Sonra Kopernik, Kepler, Galileo ile başlayan süreçte insanlar Güneş’in sabit bir şekilde ortada durduğunu, Dünya’nın ise sabit bir Güneş’in etrafında döndüğünü keş-
fettiler. Bilimde devrim sayılan bu keşif çok önemliydi ancak henüz Güneş’in kendi yörüngesinde hareket ettiği keşfedilmemişti.
Daha sonra ise gelişmiş teleskopların ve astronomi biliminin gelişi-mi sayesinde Güneş’in de hareket ettiği ve Dünya’nın hareket eden bir Güneş’in etrafında döndüğü anlaşıldı. Güneş, etrafında bulunan geze-
genleri ile beraber, saatte 720.000 km’den daha büyük bir hızla Solar Apex adı verilen bir yörünge boyunca Vega Yıldızı’na doğru hareket etmekteydiler.
“Güneş de bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu, aziz ve âlim olan Allah’ın takdiridir.” (Yasin 38)
“Ne güneş aya yetişip çarpar ne de gece gündüzü geçebilir, onların her biri kendi yörüngesinde yüzerler.” (Yasin 40)
“Geceyi, gündüzü, Güneş’i ve Ay’ı yaratan O’dur. Her biri bir yörüngede yüzüp giderler.” (Enbiya 33)
“Görmedin mi ki Allah geceyi gündüze sokuyor, gündüzü geceye sokuyor. Güneş ile Ay’ı da emrine boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir süreye kadar akıp gidiyorlar.” (Lokman 29) - +1 yıl
Aynen aynen Hz. Muhammed bunları uydurup yazmıştır kesinnn... Diğer dediklerine cevap yazmıycam çünkü zaten cevabını verdim... Kur'an'ın sadece meailini okuyup gelip burada artislik taslama Allah kudretimii görmek isteyen kuranı araştırsın kuranı okusun buyurmuştur ben islamı derinden araştıran biriyim islamın kadına değer vermediğini görseydim eğer s*lak değilim bu dinde kalacak
Evet ayrıca Türküm ve müslümanım Elhamdülillah
- Kişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılTebrik ediyorum.
10 Yorumla
+1 yılİslam kadına erkekle aynı değeri veriyo.
10 Yorumlaplay tuşuna basıp, youtube geçmişimi yobazlarla dolduramam
09 Yorumla- +1 yıl
Duyacağın gerçeklere yobazlık demen 😄 hazmedemiyorsun
- +1 yıl
Değilim batının yamacına girmediğim için yobaz değilim hakkı savunduğum için haklıyım🙂
- +1 yıl
Benim mi suçum? değil
- +1 yıl
seni suçun değil ama protesto edip kullanmayabilirsin mesela, hatta bu sitede yabancı siteden örnek alınarak yapıldı, hatta sitenin sunucularıda büyük ihitmalle avrupa merkezli. Hatta izlediğin youtube, kullandığın instagram bile batıya ait bence hiçbirini kullanmamalısın allah günah yazar
- +1 yıl
Batının örnek alacağımız tek şeyi ilmidir, ahlakı vs başka şeyi değil
- +1 yıl
Fark edoyorsanız kuran mı diyor? Bunları yapın diye sen niye insanların yaptığnın faturasını dine kesiyorsunuz?
Bir Türk kızının bu düşüncesi hmm
01 Yorumla- +1 yıl
Evet? Bir türk kızı
+1 yılEvet islam kadına değer vermiyor canım
016 Yorumla- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Vermiyor ayetleri tek tek veririm bilim düşmanı sözler köşkü ile mi savunucan 😂
- +1 yıl
Seninle daha fazla tartışmıycam cahili yenme gibi bir özelliğim yok maalesef
- +1 yıl
Hahahahaj kasını cariye yapam bir din kadına değer veriyormuş bizde yedik 😂🥲
- +1 yıl
Beyin yoksunu gitte araştır İslam kadını cariyeliğini yavaş yavaş aileye çeviriyor zaten İslam'dan sonra kadınlar aile olma yetkileri veriyor 🙂
- +1 yıl
İslam aşama aşama yok etti köleliği ve cariyeliği birden o özelliği kaldıran yoplumların halini araştır bakalım 🙂
- +1 yıl
Toplumların
- +1 yıl
ebu said (radiyallahu anh) şöyle cevap verdi: -biz mustalik oğulları savaşında rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ile beraber yola çıktık. neticede arap esirlerden birçok kadın esir elde ettik. kadınlara karşı arzumuz artmış bekarlık bize çok şiddetli olmuştu.
kadınlara yaklaşmak, bununla beraber azil hoşumuza gidiyor azil yapmak istiyorduk.
ancak rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) aramızda iken, ona sormadan nasıl azil yaparız dedik ve bu meseleyi rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’e sorduk.
rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem): -‘bu fiili yapmamanız üzerinize gerekli değildir! yahut bunu yapmanızda üzerine bir beis yoktur. kıyamet gününe kadar meydana gelecek her can muhakkak dünyaya gelecektir!’
buyurdu.” buhari 3868, müslim 1438/125, ebu davud 2172, said bin mensur 2220, begavi 2370 (121 - +1 yıl
Yeterli mi sana bunlar
- +1 yıl
Bunun kaynağı nerde? Eğer peygamber böyle bir şey yapmış olsaydı o toplumun neden peygambere hâlâ itimadı vardı?
- +1 yıl
Hadisler yeterli mi peygamberin cariyeye tecavüze onay veriyor işte övündüğün Arab’ın dini bu
- +1 yıl
Bu-nun kay-na-ğı ne-re-de? İnan burada bende peygamber hadisiymiş gibi konuşmalar yapsam ona da herkes inanır sen bu kaynağı nerden aldın?
- +1 yıl
Buhari Müslim yeter mi
- +1 yıl
Anladık onu sen bu yazıyı internetten mı aldın?
- +1 yıl
Kaynağını atıyım bekle
- +1 yıl
At
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri