Senin güvenini kazanamak mı, kaybetmek mi daha zor?

#DeliMavi
18 SUBAT 2023
Senin güvenini kazanamak mı, kaybetmek mi daha zor?

#DeliMavi
18 SUBAT 2023
Ah bu şarkıyı çok seviyorum
Ben ne çok hata yapmışım meğer.
Güvenimi kazanmak çok zor, hiç kolay değil hatta, yaşadıkça ve gördükçe edindiğim tecrübelerden yola çıkarak şunu diyorum ki; yüreği başka dili başka, sinsi, korkak ve korkaklığını sinsiliğiyle kamufle etmeye çalışan bir çok zavallı yaratık gördüm. Kardeşime bile güvenmem ben, kendi kusurlarını görmeyip beni günah keçisi ilan eden kardeşime ki aynı evde yaşadık onunla, aynı duyguları belki de ama insanın kardeşi bile düşman olabiliyor. Su hayatta en sevdiğim kişi annem ama ona tam anlamıyla güvenemiyorum, beni oyalamak için türlü türlü yalanlar söylemiş bana ama isterdim güveneceğim bir insan evladı olsun isterdim hayatımda.
Velhasılkelam güvenimi kaybetmek bir lahza kadar kısadır, kötü kötü bakışlar ve benim bu bakışları görmem anında o kişiyi düşürür gözümden, arkamdan konuşulanların kulağıma gelmesi ve bunu hissediyor olmam o kişiyi sıfırlar benim nezdimde ve bir dahası olmaz, önce Yaradan'a sonra da kendime güveniyorum
İnsanlar arasında güveni kazanmak genellikle zaman, çaba ve tutarlılık gerektiren bir süreçtir. Güven, insanların birbirlerine inanmaları, sözlerine ve eylemlerine değer verilmeleri ve sadık kalmaları anlamına gelir. Ancak güveni kaybetmek, bazen sadece bir hata veya yanlış anlama ile bile çok kolay olabilir.
Güven, inşa edilmesi zaman alıcı bir süreç olduğundan, kaybedilmesi de onu yeniden kazanmaktan daha kolay olabilir. Güveni kaybetmek, çoğu zaman insanlar arasında güvensizlik, kuşku ve hatta kırılmış ilişkiler yaratır. Güven tekrar inşa edilse bile, kaybedildiğinde tamamen geri kazanmak zor olabilir.
Bu nedenle, insanlar arasındaki ilişkilerde güveni korumak önemlidir. Güveni korumak, doğru davranışlar sergilemek, dürüst olmak, sözlerini tutmak ve diğer insanlara saygı göstermekle ilgilidir. Bu tutum, güven inşa etmenin en önemli yollarından biridir.
Sonuç olarak, güven kazanmak zaman alıcı ve çaba gerektiren bir süreçtir, ancak güveni kaybetmek daha kolay olabilir. Bu nedenle, ilişkilerde güveni korumak ve inşa etmek, sağlıklı ve mutlu bir ilişki için önemlidir.
Güven yitip gidince insanlara karşı, karşındaki insanın senin güvenini kazanması zor oluyor. Hani ister istemez içinden güvenmek de gelse, yapamıyorsun bunu. Hoş, ben yüzüne yüzüne söylerim “babama bile güvenmem ben”. Herkes her şeyi yapabilir, sadece fırsatı olmamıştır. Bunun en güzel örneği, birinle aranı bilerek dahi olsa kısa süreliğine boz, hemen güvenmememen gerektiğini ispatlar sana. Yani benim döngüm şu; güvenmiyorum o yüzden kaydedebilecekleri bir güven olmuyor.
Cevap
33Cevap
Kazanmak kolay. Hobi olarak insanlara güvenmek gibi bir kötü alışkanlığım var çünkü. Ama kaybetmek de kolay. Aslında benim bütün duygu geçişlerim çok kolay.
Ben zaten güven duymuyorum, sonradan kazanıyor ya da hiç kazanmıyor karşımdaki insan. Keyifli günler.
Benim güvenimi kazanmak daha zordur. çünkü kimseye güvenmiyorum maalesef. yani arkadaşım dediğim bir kişiye bile tam anlamıyla güvenemiyorum bu yüzden de güvenimi kazanmak daha zor.
Aynı şekilde bir başkasının benim güvenimi kazanması daha kolay oluyor çünkü genelde sözümde duruyorum her zaman için bu yüzden sorun olmuyor benim için.
Bir ev inşa etmek gibi düşünüyorum, sende öyle düşün. Önce sağlam bir temele, sonra yanlara ve sonra tepeye ihtiyacımız var. (En üstte güven) . Bir evi yıkmak için sadece küçük bir bomba yeterli. Güven aynıdır, parça parça inşa edilir ama aynı zamanda kırılgandır, bir yalan dahi güveni kırabilir.🤷🏻
Merhaba,
Benim güvenimi kazanmak daha zor. Kolay kolay olmaz o işler. Ama güvenimi kaybederse arkasına bakmadan çıkartırım onu hayatımda. Güven kazanmak bir ömür sürebilirken güven kaybetmek bir kelime ile olabilir
Kazanmak. Hemen herkese güveniyorum. Asla desem de, güvensiz hissetsem de.. Ama kolay kolay güvenimi yitirmem. Güvendiğim kişiyi bizzat ihanetle ya da yalanla yakalamazsam güvenmeye devam ederim ¿
Bence kişiden kişiye değişir fakat güven kazanmak için uzun bir süreç gerek. Benim için güveni kaybetmek daha kolay, bir kere kaybedince daha kazanılmıyor. Ha tabii ki siz karşınızdaki kişiye güvendiğinizi sanıp "güveniyorum" diyebilirsiniz. Bu karşı taraf için de geçerli, ama emin olun ciddi bir konu olunca anlıyorsunuz o kişiye güvenmediğinizi.
Güvenimi kaybetmek karşı tarafa bağlı ne yaptığına bağlı olarak. Kazanmak için zeki şeffaf olmalı o kişi.
Güven kazanmak acı çekmiş bir insanda daha zordur ama çok kolay kaybedebilirsin. Ama masum birinde kolay güven kazanıp zor kaybedersin.
Benim için soruyorsanız, güvenimi kazanmak da kaybetmek de kolay... İnsanlara güvenirim, inanırım ama sonra hayal kırıklığı yaşarım..
Benim için güven çok çok önemli bir duygu ve kesinlikle hemencecik duyulacak bir duygu değil. Güvenimi kazanmak çok zor kaybetmek ise kolay.
Güvenimi kazanmak çok ama çok zordur. Kolay kolay güvenmem. Güvenimi kaybetmek ise kolaydır. Tek bir hatada bile güvenim yok olur...
Kazanmak zor , kaybetmek çok daha kolay.. zor kazanılan bir şey bu kadar kolay kaybedilmemeli.. çünkü bir bin doğruyu sorgulatıyor bana
Guven tesis etmek çok zor kaybetmekten çok kolay kazanılan güven kolay kolay kaybedilmemelidir
Güvenimi kaybetmek daha kolay. Üst, üste birkaç hataya bakar..
Güven kolay kazanılan bir şey değil ama çok çabuk kaybedilir
Benim güvenim çok zor kazanılıyor kolay silinmemesini temenni ediyorum
Güvenimi kazanmak zor, inanıyormuş gibi yaparım. Güvenimi kaybetmek kolaydır
Güvenimi kazanmak zor kaybetmek çok kolay
Güven kazanmak yıllar alıyor , kaybetmek bir saniye
Benim güvenimi bir iki saniyede kazanabilir ama 2 saniyede de güvenimi kaybedebilir
Saf biri için kazanmak kolay, kaybetmek zor oluyor.
Kaybetmek daha kolay çünkü zaten her bir insanla tanıştığında merak ettiğin tek şey güvenebilir miyim kazanması o kadar zor ki üst üste kaybedildiğinde kimseye güvenesi gelmiyor insanın
Hiçbiri kolay değil
Kimseye güvenemem ben. Kişiyle bir alakası yok. Annemin bile bazen yemeklerime ilaç kattığından şüphelendiğim oluyor.
Kazanması zor, kaybetmesi kolay..
Kaybetmek kolay daha sonra kazanmak daha zor
Kaybetmek kolay.. kendimden başka kimseyede güvenmem o yüzden güvenimi kazanması çok zor
Güven kazanmak zor zaman alır. Kaybetmek bir sözle bile olur yani
kazanmak zordur kaybetmek kolaydır
Aynen
Kazanmak zor kaydetmek kolay
Bir kere güvenirim. Kaybetmek kolay
Kaybetmek kolay kazanması zordur bu zamanda
ikisi de kolay değil.
Kimseyi güvenmem sevmem
Kaybetmek maalesef
Kazanmak zor. Kaybetmek kolay.
Kaybetmek kolay
Çabuk sahiplenir çabuk silerim
Kaybetmek kolay
Kaybetmesi daha kolay
Güvenimi kazanmak şimdilerde imkansız gibi
Kaybetmek çok kolay kazanmak çok zor
kaybetmek kolay kazanmak zor.
Güven kaybetmek her şeyden daha kolay
Bir şeyi yıkmak yapmaktan daha zordur her zaman
Kazanması zor, kaybetmesi kolay.
Kaybetmek kolay bir hareketiyle silerim.
Kazanmak zor kaybetmek de zor İWLZŞAÇFĞWÇĞEĞGĞD
Kaybetmek daha kolay.
Kaybetmek çok kolay
kazanmak çok zor
Güvenimi kaybetmek zordur.
İkiside kolay değil..
İkisi de çok kolay aslında
Kaybetmek daha kolay
İnsanlara güvenmek zor.
Kaybetmek kolay
Ne yapıldığına bağlı bu
kazanmak zor ama kaybetmek kolay bence