Hayatımda duyduğum en saçma şey, para her kapının anahtarıdır mutluluğun bile.

Hayatımda duyduğum en saçma şey, para her kapının anahtarıdır mutluluğun bile.

Parasız mutlu olunmaz. her şey para ile çünkü. en basitinden tatil yapmak isterseniz para ile sevgili bulmak isterseniz para ile sağlık bile para ile. yani parasız hiç bir şekilde insan mutlu olamaz ya da sevinemez
hey konuş be en doğrusunu söyledin.
Teşekkürler
Hayatı akıcı hâle getirecek bir tutku , meslek derecesinde olacak bir hobi para getirmezse bile mutlu edebilir ki tutkulu yapılan bir iş büyük ihtimalle para getirir. Ayrıca aşk da aynı etkiyi yapıyormuş şahsen ben tatmadım bir de aşkın meyvesi olan bir çocuk yaparsanız dünyada yaşamak ve mutlu olmak için sebep olur diyorlar :)
'Ayrıca unutmamak lazım Diyojen de bir fıçıda yaşıyordu ama dünyadaki tüm krallardan daha mutluydu '( sanırım Çehov'un bir kitabında okumuştum)
Diyojen bazı zevkleri tadamamış ve kendisi ile yetinmiş olmasın? tamam aşk ile bir çocuk yapmak güzeldir, peki ya o çocuğa bakmak? bunun maması bezi bilmem nesi, yani sonuç yine paraya çıkıyor, kolay gelsin. d
Diyojen yalnızlığın zevkini iliklerine kadar tatmış adam. Kendisiyle yetinmiş ifadesi yanlış, kendisi kendisine yetmiştir ama tabii diyojenin çok mutlu bir hayat sürdüğü söylenemez bence , sadece bir alıntı yaptım ki diyaloğun devamında da bu görüşü eleştiriyordu, stoa felsefesinin bi bka yaramadığını söylüyordu. Bebek konusuna gelince büyükler öyle söylüyor dedim ama ben de katılmıyorum büyüklere bırak bebeğin maması bezini zartu zurtunu önden öncesi daha zor , evliliğe dünyanın parası gidiyor düğün yaparsan. Fakat hobi konusunda kararlıyım ,(hobileri gerçekleştirmek için de paraya ihtiyaç olduğunun farkında değilmişiz gibi davran). Şu klişe sözü yazayım bari : para bir amaç değil , mutluluğa giden yolda bir araçtır.
Mutluluğun para ile direkt bağlantısı yoktur. Para bu hayatta neredeyse bütün sorunları çözer. Hayatı kolaylaştırır. Mutluluk ve huzur ise insanın hayatta ki varoluş amacına uygun yaşamasıyla elde edilir.
ikisi birbirini tamamlayan şeyler ama para olmadan olmuyor bra
Senin mutluluk ve huzur tanımınla benimkisi aynı değil. Yoksa esasen benzer şeyler söylüyoruz paranın önemi konusunda.
Cevap
2Cevap
Kendilerini kandırıyorlar tamam maneviyat da önemli elbette ama parasız da olmaz yani zor ikisi birbirini tamamlıyor
+1 katılıyorum
Her şey değil emin ol. kazandığın şeyler, kaybettiğin şeylere değerse o zaman mutlu olursun.
Sağlığın yoksa para hiçbir halta yaramaz ama çevreni mutlu edersin buda sana mutluluk veririmi bilemedim bana veriridi.
Dediğin zaten doğru Sağlık yoksa hiç bir şey yok zaten
Bence de parasız mutlu olmak mümkün değil
Kesinlikle saçmalıyorlar
+1
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?