--Kimi insan pazardan alışveriş yapar mutlu olur. Kimisi marka takıntılı olur istediğini alırsa mutlu olur. Cinsiyet ayrımı yok kadınlarda ve erkeklerde de var bu durum.
--İnsanların hobileri de farklı kimisi evde oturup film izlerken mutludur. Kimisi dışarıda akşam yemeği sonra bir cluba girer alkol vs. yani ikinci seçenekde ki insanı para mutlu eder.
Gelelim kadın erkek ilişkisine bir kadınla bir erkek makul ekonomik gelirle mutlu olabiliyorsa bu iki insanında mutluluk anlayışı aynı olmalı aksi takdirde zaten krizden dolayı tartışmalar başlar ve boşanmalar vs olur.
Benim kişisel görüşüm para bir araçtır mutluluk kaynağı değildir. Para insanları mutlu etmeye tek başına yetmez, Kimisi hayalperestsin diyebilir. Saygı duyarım.
Olur, mutluluğu dümdüz yemyeşil uçsuz bucaksız bir ovada bulunduğun zamanda hissedebilirsin, o an cebinde beş para olmamasına rağmen, para sadece yaşam kalitesini yükseltir, insana mutluluğu sunmaz.
Realist olmak gerek.. Parasız mutluluk söz konusu dahi olamaz.. Bir süre idare edilebilir ancak uzun vadeli düşünüldüğü zaman böyle bir olasılıktan söz edilemez..
Zaruri ihtiyaçlarını karşılayamıyorsan olmaz. Başkalarına muhtaç yaşayıpta mutlu olabilen birini görmedim. Fakat ihtiyaçlarını karşılayacak kadar paran varsa/kazanıyorsan fazlasına göz dikmeden de mutlu olabilirsin. Para sanıldığı gibi mutluluk getirmez, fazla paradan ihtiyaç üzerindeki miktardan bahsediyorum. Ne kadar paran varsa o kadar derdin vardır.