Sürekli gelecekle ilgili planlar yapıyoruz ama hayat sürprizlerle dolu aslında. Neyimize güveniyoruz da vaktimizi boşa harcıyoruz anlamam. Ben ne kendimi ne türümü anlayamadım, oldukça garibiz.
Biz planlar yaparken kader gülümsemiyor mu sizce de?
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Kadere inanmıyorum ben. çünkü hayatımda hiç bir zaman istediğim bir şey olmadı. ve bunun nedeni aslında şanssız olmak ve bu ülkede doğmuş olmak aslında evet bu benim seçimim değil buna kader diyebilirsiniz ama şu an için benim yaşadığım şeyler önceden belirlenmiş şeyler değildir. yani hayatımda sürekli her şey kötü gidiyor. bu yüzden de genel olarak ben şans inanırım ya da o an karar vermeye inanırım. yani tabi ki isteyen kadere de inanabilir. ama ben inanmıyorum. nasip diye bir şey de yok benim için.
Bunun en büyük örneğini ben yaşadım. 1 ay önce planladığım bir şey vardı. Arkadaşım gelecekti alacaktı beni hava şartları kötü alamam dedi. Birçok plan yaptım, taksi ayarladım, akrabaların arabalarını ayarladım. Bu defa telefona mesaj geldi, kar yağışı yoğun yola çıkmayın diye. Ne olursa olsun yapacağım bunu dedim yola çıkacağım dedim. Otobüs biletini bile aynı gün 3 tane aldım garanti olsun diye. Tam her şeyi ayarladım artık planım bozulmaz derken bu defa da deprem oldu. Allah ile inatlaşanın sonu böyle olur. :) İbret almasını bilene.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nasip diye bir şey var gerçekten. Bazen olmayınca olmuyor.
Her daim söylüyorum şimdi ki gençlerimiz hayata çok geç kalıyorlar. Hayat planlar yapılarak yaşanmıyor maalesef. Bir an da tüm planlar yerle bir olabiliyor.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Genel planların olacak elbette ama spontane yaşayacaksın. Boş geçirmeyeceksin vaktini.
Hayatın sürprizlerle dolu olmaması için yapılması gereken şey plandır zaten.
Mesela deprem. Eğer o bölgedeki fay hatlarının varlığı bilinerek, zemin etütleri yapılarak, çalmadan - çırpmadan binalar yapılmış olsaydı, bu yaşadığımız deprem de daha önce yaşadıklarımız da bizim için kötü birer sürpriz olmayacak, şu an hayatımıza büyük ölçüde planladığımız şekilde devam ediyor olacaktık...
Düşün ki yola çıktın ama trafik kazası oldu. Kazanın sebebi araştırıldığında ya sürücüden ya da mekanik sebeplerle bir şeylerin olduğu ortaya çıkacaktır. Ama eğer iyi bir şoförlük eğitimi almış olsa, yola çıkmadan önce dinlenmiş olsa, kullandığı arabaya ve trafik kurallarına hakim olsa, arabanın bakımları düzgün yapılmış olsa vs. vs. acaba o kaza olacak mıydı? ( Farkındaysan bu ayrıntıların her biri ayrı birer plandır ve yapılmalıdır. )
Verebileceğin hemen hemen tüm örnekler için bu türden plansızlık temalı açıklama yapabilirim.
Geleceği tahmin etmenin en doğru yolu, iyi bir plan yapmaktır. Plan yoksa, işte o zaman sürprizler vardır. Genelde de kötü olanlarından...