Sakin kalmak tabiki mümkün, deprem esnasında yapılması gereken şeylerin eğitimini düzgün bir şekilde alıp uygularsak mümkün olur.
Ama apartmanların yıkılıyor olması ölmek istememek enkaz altında kalmak istememek insanları düşününce biraz korkutabilir bundan dolayıda direk panik anında ne yapacağımızı bilemiyoruz.
Ama eminimki ülkedeki çoğu apartman sağlamlık derecesinde mükemmel olsa her insan sakin kalmayı becerebilir.
Eğitimini alıp, bu eğitimle büyürsen ve mevcut şartlarının depreme ne kadar dayanıklı olduğunu bilirsen evet gayet mümkün. Sudan çıkmış balık gibi yakalanınca pek mümkün olmuyor tabi. Ülkemizde zor.
Ben soğuk kanlıyım ölmek çokta beni korkutan bir durum değil zaten bu hayattaki en gerçek şey ölüm insan sonunda olacak mutlak kaçınılmaz sondan neden korkar ki ben sadece bu durumdan çocukların ölmesi ve çocukların ailelerinin ölüp kimsesiz kalmasından korkarım ki rabbim bu büyğk depremde fark ettiysen çocukları korumuş nerdeyse hiç çocuk ölmedi bir iki tane dışında
Ben Kayseri'de 2 kere beşik gibi sallanmamiza rağmen hiç panik yapmadım çünkü normalde ölüm tehlikesi olmayan bir depremde bile panik ile ölüm tehlikesi ortaya çıkabilir
her defasında farklı tepkiler veren ben genelde sakin iken. son yaşadığım depremde ( İzmir ) kal geldi... bildiğin beton kesildim. ne yapacağımı ne yapmam gerektiğini herşeyi ya.. resmen taş kesildim.. deprem geçti belki bir 30 sn sonra hareket edebildim..