Psikiyatrimde bir ablam var çok sayıda ölüsü varmış.. arkadaşımın babasının ayakları kesildi. Ağlıyorum üzülüyorum
bu acı nasıl diner?
Psikiyatrimde bir ablam var çok sayıda ölüsü varmış.. arkadaşımın babasının ayakları kesildi. Ağlıyorum üzülüyorum
bu acı nasıl diner?
Tedavi edilebilir zihinsel bir rahatsızlık olan depresyonu, birçok hasta toplum tarafından kendisine zayıflık, kötü bir durum, utanç gibi çeşitli damgalar nedeniyle tedavi ettirmemektedir. Oysa depresyon da diğer rahatsızlıklar gibi tıbbi bir rahatsızlıktır. Depresyon tedavisi ağırlık derecesine göre belirlenmektedir. Hafif ve yeni ortaya çıkmış olan rahatsızlıklarda doktor gözetiminde tedavi uygulanırken, orta dereceli ve ağır depresyonda başka önlemler almak gerekmektedir. Ayrıca tedaviye zaman vermek de gerekmektedir. İlaçla ve psikoterapötik uygulanan tedavinin etkilerini göstermesi çoğunlukla zaman almaktadır. Hissedilebilir bir iyileşme kendini çoğunlukla birkaç hafta sonra ortaya çıkmaktadır. Tedavinin başarısı için psikoloğunuzla uzun süre birlikte çalışmanız gerekmektedir. Tedavinin başarıya ulaşması ve tekrarlamaması için kendi kendinize alacağınız önlemler şöyle sıralanabilir:
Arkadaş ve aile bireylerinizle aktif bir şekilde iletişim kurun
Umutsuzluğa kapılmayın
Uzman doktorunuz veya psikoterapistinizle açık şekilde konuşun
Gerekli olduğu süre boyunca tedavi olun
Uzman psikoterapistinizin tavsiyelerine uyun
Küçük ve erişilebilir hedefler belirleyin
Uyandıktan sonra mümkün olduğunca çabuk kalkın
Bedensel olarak aktif olun
Kişisel haftalık planınızı oluşturun
Üzerinizdeki yükü hafifletin
Yardımlaşma grubuna katılın
Alkolden ve uyuşturucudan uzak durun
Sabırlı olun
Çok üzüldüm ya en korktuğum şey bu şahsen enkaz altında kalacaksam ölmek isterim. Saatlerce orada kalmak ya da çıkınca sakat kalmak en acısı allah düşmanımın başına vermesin.
Cevap
8Cevap
Kolay kolay dinmez, çok büyük bir felaket umarım bundan sonra birçok şey değişir ve rant için insan hayatını hiçe saymazlar ❗️
Amin🙏 Hepimize inşallah.
Kolay kolay dinmez, çok büyük bir felaket umarım bundan sonra birçok şey değişir ve rant için insan hayatını hiçe saymazlar ❗️
elden bir şey gelmiyorsa kendini yıpratma empati kur ve onların bu süreçte yanında ol. onlara duygusal değil mantıksal yaklaş
Allah büyük , Rabbim herkese acil şifalar ve sabır versin...
Daha taze bu acı, dinmesi sürer. Maalesef çok ölüm, ağır yaralı, zor durumda olanlar var.
Psikolog/Psikiyatr olan kişiler okulda bunun eğitimini almıyor mu?
bu acı dinmez bu çok başka bir şey içimiz kan ağlıyor paramparça olduk paramparça
Bu acı uzun bir süre bizimle gidecek maalesef
Zamanla geçer unutulur her deprem de olduğu gibi
Biz de bu müteaahitler oldukça...
Çok zor durum Allah ülkenin yardımcısı olsun
Zamanla diner
Çok büyük sorun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?