"Her şey kendini sevmekle başlar" denir ya. Siz kendinizi sevmeyi başarabildiniz mi?

"Her şey kendini sevmekle başlar" denir ya. Siz kendinizi sevmeyi başarabildiniz mi?

her şey kendini sevmekle başlar evet özellikle insanların sana değer vermesini ancak senin kendine verdiği değeri onlara göstermenle kazanırsın.
Kendini kendinden başka herkesin mutluluğuna adayan bir zavallı gibi gösterirsen insanlarda sana birer tekme daha vurmaktan çekinmez. Benim kendimi sevmem geç başladı. Ama sonunda başardım yüzde yüz olmasa da kendimi yüzde 48 civarı seviyorum 😅
Başarabildim. Kendimi herkesten daha çok severim. Kendi isteklerim, kendi mutluluğum, kendi ideallerim her şeyden önce gelir. Herkes kendini sevse, başkalarından sevgi ve ilgi görmeyi ihtiyaç olarak görmez. Kendine her alanda yetebilir çünkü.
Belki de uzun yıllar boyunca kendimi sevemedim, kendimde çok başkalarını sevip kendime haksızlık ettim. Bunun acısını çok çektim ve kendimi değersizleştirdim , son bir kaç yıldan beri kendimi sevmeye başladım ve kendimle barışık yaşamaya başladım o zaman anladım ki her şey yoluna girdi ve şu an çok mutluyum.
Ben her zaman bu bilir bunu söylerim. Eğer bir insan kendini sevmezse bir başkasının onu sevmesini bekleyemeyiz. Bu yüzden egoist olarak görülüyorum ama evet kendimi seviyorum. İnsan kendini sevince bir başkasının sevgisine muhtaç kalmıyor. Yalnız başına nasıl hayatta kalınır çok güzel öğreniyor.
Cevap
19Cevap
Kendimi sevme işini abarttım ben Tatlım :D direkt aşığım her halime
😬 bilemedim sonra narsist diyorlar
Tamam bakmam 😅♥️
Ben kendimi seviyorum fakat bu aralar kendimden çok özlem ve acı var içimde haliyle kendime sevgi göstermiyorum.
Evet kendimi oldukça çok seviyorum, hatta tek sevdiğim kişi kendim diyebilirim. insan yalnız kaldıkça kendisini sevmeyi daha çok öğreniyor.
Aynen öyle basardim şükür 30senemi alsada basardim 😂 neden böyle söylenir sen kendini sevmezsen değer vermezsen karsidakide bunu anlar seni sevmez değer vermez sen kendini sevicenki ağırlığını koyucan tavrını konusmalarini herşeyin değiştirir bu durum kendine güvenin olur hayatına girip çıkanlar seni yıkamaz kendini seversen...
kendimi seviyorum kendimle mutluyum en güzeli bu :)
Sevmekten öte değer vermeyi öğrendim kendime. Değer verdikçe artan mutluluğu ve huzuru gördüm kendimde. Hayatın her şeye rağmen yaşanmaya değer olduğunu da.
İşte bunu hiç yapamadım.
Sürekli bir çatışma hali, sürekli bir memnuniyetsizlik..
Karakterimi de tipimi de sevmeyi başaramadım karakterimi değiştiricem tipimi de çok yakında duzelticem
Kendimi sevmeyi başardımmı emin değilim ama kendimi güldürmeyi ciddi anlamda delice güldürmeyi çok iyi başardım
Bunu öğrenmek zamanımı aldı ve halen bununla uğraşmaya devam ediyorum.
Eskiden olmasada dank etti kendimi seviyorum artık benden 1 tane daha yok sonuçta bu hayatta benim basrolde
Kendimş sevmeyi başarabilsem ahh biiii o zaman birini sevebilcem onun sevgisine inanıcam belkideeeeee ühühühüüh ☹️
Bazen kendime sinir oluyorum ya. Özellikle fikirlerimin değişme dönemlerinde. Yaş arttıkça olaylara bakış açım değişiyor falan.
Başardım, aynı şekilde de devam edecek. İnsan önce kendisini sevmeli ki bunu hayatına yansıtsın.
Kendime gıcık olduğum anlar olsada seviyorum kendimi 😀Aklima Yildiz Tilbe geldi sjdjgxj
Evet, kendini sevmeyen kimseyi sevemez bu kadar net.
zor oldu ama başardım sanırım ya. kendimi sevmem 30 yıla mal oldu.
Kendini seven değer veren mutlu olur kendime değer veriyorum
Bu yalanı kim atmış bilmiyorum ama kendini sevmekle hiç bir halt olmuyor
ben hep en çok kendimi sevdim ki diğerlerini sevişim bile kendi sevgimin gölgesiydi hep
Az daha çenemi tutmayı bilsem gider var sanki 😂
Kendimle barışık bir insanım ve ilk önceliğim hep kendimim.
kendimi kusurlarimla kabullenmisim, seviyorum da iyi ki ben benim
Bu hayatta sadece kendime yaslanabiliyorum. O yüzden iyi ki varım. Kendimide çok seviyorum..
Ben olmasam sevginin ne anlamı olurdu nede tadı 🙂🙂
Kendini sevmek kabullenmek, özsaygı ile mümkün bence. Bu konuda bir eksiğim yok..
Evet kendimi seviyorum elestirdigim noktalarıma da ağırlık veriyorum kusurlarımi örtmek için
Arada kendime gıcık kapsamda seviyorum...
Başardım ama daha yol var gibi.
Kendimi aşkla seviyorum. Daha ötesi yok.
Kendimi seviyorum, benden hariç, kimseyi sevmem
kendini sevmek icin once kendini tanimak lazimdir. Bu yuzden kendimi daha sevebildigimi dusunmuyorum.
Ayıptır söylemesi çok seviyorum be..
evet kimsenin istediği gibi olmakla uğraşamam sevmeseydim başkalarının fikirlerini övemserdim..
Evet, artık kendimi daha çok seviyorum. ❤️
Başardığımi düşünüyorum
Yavaş yavaş öğreniyorum
Cok seviyom gendimi😂😂♥♥
Kendimi seviyorum oyuzden artık daha az üzülüyorum
Evet seviyorum kendimi
Başaramadım nefret ediyorum kendimden
Evet ne mutlu ki bunu yapabiliyorum
Sevmek için çabalıyorum diyelim
Başaramadım. Tadamadım o duyguyu
Hayatta sevdiğim bir şey yok.
Oho onu başaralı çok oldu.
Aynen çok doğru bir cumle bu.
Başaramadık Albayım.
Çok seviyorum be 🥰
Evet kendimi seviiyorum canım kendim
Bilmiyorum. Kendimi sevip sevmediğimi anlamıyorum. Değişiyor.
Evet 🙌🏼
Aşiğim kendime
Pek değil
doğru bir söz bence
yeni yeni kendimi sevmeye başlıyorum
evet
kendime aşığım
Karışık o durumlar
Hayır
Başardım ☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?