Etrafımızda bir sürü insan var ve gün içinde onlarca yeni insanla tanışıyoruz ancak bazı insanlar vardır sinsidir amacını belli etmeden çıkarı için sizle arkadaşlık kurar bu sinsi insanları nasıl anlarsınız ve ne yaparsınız?

Etrafımızda bir sürü insan var ve gün içinde onlarca yeni insanla tanışıyoruz ancak bazı insanlar vardır sinsidir amacını belli etmeden çıkarı için sizle arkadaşlık kurar bu sinsi insanları nasıl anlarsınız ve ne yaparsınız?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İllaki bi yerde menfaatini dile getirecek orada noktayı koymak gerek
Konuyu maddiyata getirip borç istemeye getirse
Yok kardeşim.
Kolay kolay nasıl hayır diyebiliyorsun peki bunun bir taktiği var mı? Ben genelde belki yanlış anlar, kalbi kırılmasın diye lafı ağzımda eveler güvelerim onlarda bu özelliğimi fark ettikçe daha da üzerime gelirler
Valla kimse kusura bakmasın verip peşinde koşmaktan ise yok derim kafam rahat olur
En iyisi hocam valla sonradan kendini kullanılmış gibi hissedip pişman olmaktansa en baştan yok dersin kim yanlış anlarsa anlasın en azından kafan rahat olur
Kesinlikle öyle
Çıkarcı insanlarin çoğunu hayatimdan çıkardım bir arkadaşım vardı dışarı çıkıyorduk ben para getirmedim hadi sen öde diyordu bende canım gibi ödüyordum iyi ki çıkardım ama hayatımdan
İşte sonra keşke en baştan çıkarsaydım diye pişman oluyormusun sonuçta geçmiş geçmişte kalmış derler ama ben keşke en başta yok deseydim ya da en baştan hayatımdan çıkarsaydım diye düşünüyorum kendi kendimi bitiriyorum benim gibi biri bulsam dertleşecem rahatlayacam valla içimde birike birike dağ gibi oldu
Evet çok pişmanım keşke daha erken cikarsaydim hayatımdan bu kadar kullanmasına izin vermeseydim
Ve birde benim ona yedirdim para benim kendimin değildi babamındi en çok buna vijdan azabı çekiyorum
Aynı pişmanlık bende de var ama işte pişman ol ol nereye kadar ha bire kendimizi bitiriyoruz bundan kurtulmamızın başka yolu yok mu
İşte o daha kötü benimde aynı şekil babamın kredi kartını kullanarak çok fazla gereksize yardım ettim bende çok pişmanım ya deli gibi pişmanım hemde
Başka yolu valla ben kendimi şu şekilde avutuyorum sadakam olsun diye sadaka gibi düşünüyorum yoksa başka yolu yok yani
Ya tabi farklı bir bakış açısından bakarsan doğru. Bir de şöyle bir şey var o sadakayı vermesen belkide dost sandığın kişiye her şeyini anlatacaktın bence bu daha kötü ve belki de gün gelecek o anlattığın şeyleri sana koz olarak kullanacaktı. Bir söz vardır atalarımız “Az sadaka çok belayı defeder” demiş. Çok şükür karakterimiz, kişiliğimizden ödün vermeyelim biz o kişilerde kendilerini bir sorguya çeksinler sırf para için karakterlerinden, kişiliklerinden ödün veriyorlar.
Aynen bencede kendilerine yapıyorlar kendi karaktersizlikleri
İşin kötü tarafı kendi karaktersizliklerini görmüyorlar kaç defa tartışmaya girdim her defasında susan ben oldum. "Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum zanneder." Yani ne yaparsak yapalım insanın özü, neyse kendide o bizim özümüzde saflık var ve ne yaparsak yapalım degişmeyecek sadece insan seçimini iyi yapmamız gerekiyor. Herkesi hayatımıza kolay kolay dahil etmememiz gerekiyor. İyi günler dilerim.
Kesinlikle herkesi çok kolay almamalıyız hayatımıza bu yaşadıklarımızda bize bir ders iyi günler.