Adana'da doğduysanız, Adana'da yaşıyorsanız ve aileniz Adana dili edebiyatını mükemmel kullanıyorsa size de bulaşıyor yavaştan sinsice😄 Nasıl daha da güzel konuşabilirim, nasıl kurtulabilirim şu Adanacadan😄
Merhaba, ben olsam aksanını güzel bulduğum kişileri dinlerim ve sık sık tekrar yapardım kendi kendime. Arada tabii ki yöresel dil kullanabilirdim yani siz de kullanabilirsiniz çok normal bir şey ama daha sonradan zamanla oturacağını da unutmam. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Diksiyon kurslarında özellikle ilk haftalar sık sık harfler üzerine çalışmalar yapılır sen de evde bunun üzerinde durarak kısa sürede basit bir şekilde halledebilirsin.
Kurslarda kullanılan çalışma kağıtlarını internette kolaylıkla bulabilirsin. Her harfi çalışırken ses kaydı al hemen arkasından ve üzerinden birkaç saat geçtikten sonra dinle. Yanlış telaffuz ettiğini düşündüğün kelimelerin üzerinde durup tekrar yaparak düzeltebilirsin. Aşama kaydettiğini görebilmek için ses kayıtlarını silmeyip 1 ay sonrasında dinleyebilirsin
Çok fazla dinlemen lazım ve o kadar dinlemiş olmalısın ki başkaları sana fikir danışsın akıl danışsın. Sen onlara uzun uzun anlatmaya başladığında dikkat ederek ilerlersin
O şive hep vardır, lakin fena değildir. Buna kusur olarak bakılmamalı. Sanırım bol bol kulak dolgusu yapmak, kitabı sesli okumak. Veya öğretici diksiyonu düzgün programlar seyretmek.