Neye inanıyorsun? Kendine, Allah'a ya da başka şeylere?
Ben resme katılıyorum ve orada yazan destana katılıyorum. Yine bir tık doldum herhalde

28 Ocak 2023 // 22.22
Neye inanıyorsun? Kendine, Allah'a ya da başka şeylere?
Ben resme katılıyorum ve orada yazan destana katılıyorum. Yine bir tık doldum herhalde

28 Ocak 2023 // 22.22
Güneşin doğuşu misali sevgi ve aşkın kalbimi dolduracagina inanıyorum...
Ways güzel yazdın hee
Düşündüm o kadar yani bu arada teşekkürlerimi sunuyorum eig için...
1 Tanesinden bahsedeyim, 1 dersten kaldığıma inanıyorum.
Hangi ders? Belki geçersin yahu sınav bitmedi nasılsa
Aga be çok mu zor acep, ben de bu kod işlerine bulaşmayı düşünüyorum ama zorsa biraz erteleyeyim
Şarkı açsam dahi mi sıkıcı olur? Yavaştan yolumu değiştireyim ben en iyisi cfcfgc
Aga be ama biliydim ben böyle olacağını. Olumsuz düşünürsen olumsuz olur çünkü
Olsun be diğer sınavlarda geçersin artık
Cevap
12Cevap
Vicdana inanıyorum ve karmaya. Herkes ettiğini muhakkak bulacak
Allah'a inancım sonsuz...
İnancım yok ateistim.
Sadece din için sormadım
Biliyorum ama tanrıdan bahsettiğiniz için din olarak bahsetmek istedim bende.
İslam'a. Ve mutlaka her iyiliğin ya da kötülüğün bu dünyada ya da ahirette bulacağına.
Allaha inancimiz neticesiyle her şeyin hayirlisi olacagini biliyorum...
Uçan makarna canavarını da Allahın yarattığına inanıyorum.
fhdghdgfh öyle bir şey var mı ki
Olmaz mı, tarikat bunlar 😂
yalan yalan yalaaaaaaaaaaan
Ne yalan yahu?
dünyada ölümden başkası :D
Hee orası öyle de inanmak da güzel be unicorna da inanıyorum mesela insanı ayakta tutuyor bir nebze
ben Allaha meleklere kitaplara peygamberlere kadere öldükten sonra dirilmeye inanıyorum
Allaha inanıyorum ama din konusunda emin değilim
İnşAllah netleşir bu düşünceler
Bir şeylerin düzeleceğine
Allah'a inanıyorum
O ki bize kuranı nasip etti
Allah'a inanıyorum.
Ben sadece kendime inanıyorum.
Kahinatı yaradana inanıyorum
Kesinlikle
Allah'a.
bendeee
Dinlere inanmıyorum
Neden?
Çünkü dinler toplumları kontrol altına almak için uydurulmuş şeyler
Bakış açısı
Gerçekler
Herkesin gerçeği "bakış açısına" göre değişir
Kur'an'da geçen bazı olayların daha önce ki medeniyetlerden kalma yazıtlarda olmasına ne diyeceksin.
Kaynak? diyeceğim ve sen de saçma bahaneler sunacaksın
Kur'an'nın kaynağı ne söyle bakalım
Çok basit sorular soracağım ve senden de basit cevaplar bekliyorum
Soruya soruyla cevap vermek söyleyecek sözü olmayanların kullandığı basit bir yöntem
Kimin basit olduğunu görelim bakalım
Andolsun ki, insanı süzülmüş çamurdan yarattık. (23/Mü'minûn 12)
► İnsanı sudan yaratan ve ona nesep/soy ve sıhriyet/nikâh yolu ile (akrabalık bağları) veren O’dur. Senin Rabbin her şeye güç yetirendir. (25/Furkân 54)
► O (Allah) ki; yarattığı her şeyi en güzel ve en sağlam yapan, insanı yaratmaya çamurdan başlayandır. (32/Secde 7)
Şimdi insanı çamurdan mı sudan mı yarattı
İnsanı en güzel şekilde ve sağlam mi yaratmış
Madem öyle bedensel ve zihinsel engelli insanlar nasıl doğuyor
İnsanın tek bir maddeden oluştuğunu mu sanıyorsun? Bir kere çamurdan değil topraktan geldik. Ama içimizde su da var hatta vücudumuzun %60'ı sudan oluşuyor. Peki sana bir soru: Su ve toprak birleşirse ne olur?
Adem ve Havva'nın çocukları nasıl çoğaldı
Bunları 5 yaşındaki çocuk bile biliyor.
O halde neden cevaplamak yerine, bir sürü soru sordunuz?
Ben sana sordum, ordaki farflıklar neden var, yaratıcı daha önce ne dediğini hatırlamıyor mu ki farklı bir şey söylüyor
Estağfirullah o nasıl söz yahu? Bir ön yargın var sanırım ama bunu yıkmaya çalışacağım. Senden istediğim saygı çerçevesinde merak ettiklerini sorman. Yukarıdaki sorularına cevap vereceğim önce. Ve Kuran'da birbiriyle çelişen ifadeler yok. Bunun açıklamasını da yapmıştım. Tekrarlayayım yine de. Su da toprak da bulunuyor bedenimizde. Ve ikisi karıştığı zaman da çamur oluyor. Ki Kuran'da bu çamur olarak değil toprak olarak geçer. Sadece arapça da çoğu sözün başka anlamları da var
Öncelikle evet insanı en güzel şekilde ve sağlam yarattı. Ama dediğin bedensel ve zihinsel engeller insanların sınavı. Çünkü her insan aynı kaşa göze tipe bedene ve kadere sahip olamaz. Öyle olsaydı Allah bir yaratıcı değil fabrikatör olurdu çünkü fabrikadan çıkma birbirinin aynısı bir sürü insan olduğu için haşa ki öyle değil. Bu da Allah'ın sonsuz kudretini gösteriyor.
Neden bir yerde süzme çamur derken başka yerde yapış yapış diyor ve neden başka bir yerde de sudan yarattık diyor
İlk insan olan Hz. Adem ve Hz. Havva'nın çocukları doğduğunda başka insan olmadığı için evlilik yapmaları gerekti çünkü insanlığın çoğalması gerekiyor. Ama bu da kardeşler arasında olmaması için birlikte doğan kardeşler değil sonraki kardeşler evlendi. Yani a ve b kardeşleri ikiz. Onlardan sonra doğan c ve d kardeşleri de ikiz. Ama ikizler de biri kız, biri erkek. Bu yüzden a ve c, b ve d evleniyor ve çocuk sahibi oluyor.
Her şeyimizi belirleyen ve ne yapacağımızı da bilen bir yaratıcı neden sınava tabii tutar. Demek ki bizimle eğleniyor acı çekmemize göz yumuyor
Ama cevabını verdim ki bunun. Çünkü bizim yaratılmamız da her şey gibi adım adım. Kuran'da da bundan bahsediliyor. İlk önce su yazıldı çünkü önce sudan ibarettik. Sonrasında toprak da katıldı bedenimize. Ve çamur oluştu. Çamur da herkesin bildiği gibi yapı yapış olan bir şey.
Burada sen de hataya düşüyorsun. Çünkü kader ve kaza farklı kavramlar. Allah her şeyi biliyor ama müdahale etmiyor. Çünkü bizim de irademiz var ve kendi irademizle islamiyeti seçip doğru yolda ilerlememiz gerekiyor. Karşımıza çıkan sınavlardan geçip her şeye rağmen O'na şükretmemiz ve sınavımıza da sabretmemiz gerekiyor. Öyle düşünme çünkü öyle değil
Her şeyi yoktan var edebilen bir yaratıcı neden başka insanlar yaratmadı da ensest evliliğe izin verdi bu onun sapık olduğunu göstermez mi ya da ilk insanı yarattıktan sonra yaratacak gücü mü kalmadı mı?
Adım adım anlatmıyor het biri farklı surelerde ve farklı zamanlarda sözde indirilmiş
Ben hataya düşlüyorum onun bunu bilerek yaptığını düşünüyorum çünkü o şekilde sınav olmaz, şöyle bir örnek vereyim okulda hoca sana vereceği notu söylüyor ve sen yine de sınavda soruları cevapla diyor. Bu çelişki değil mi.
Çünkü zaten dünya üzerinde var olan insanlar var. Ve hayır bu ensestlik değil. Çünkü aynı anda doğanlar kardeş olarak değişiyor. Göstermez çünkü insanların tek bir soyu var şu an. Dediğin gibi olsaydı insanlık ikiye ayrılırdı. Ve eğer sürekli saçma sorularla Allah'ın kudretini sorgulayacaksan sana yardımcı olamam. Çünkü bu sorular amacından şaşmaya ve haddini aşmaya başladı. Tek istediğim saygılı olmandı ama anladığım kadarıyla sende o yok
Bunu kim söylüyor, aynı baba ve anneden olanlar nasıl oluyorda kardeş olmuyorlar, bunlar sapıklığı gizlemek için uydurulmuş şeyler
Anlamak istemeyene ne desem boş. Cevap vermeyeceğim daha fazla
Anlamak istemiyor değilim soru soruyorum ve cevabını veremiyorlar ondan sonra da suçlanan ben oluyorum
Yaradana, yani Allah’a inaniyorum
Resimdekilere?
hiçbir şeye
Vicdanima
Agnostiğim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar