Kadınların neden daha erken olgunlaştıkları söylenir?

Biyolojik olarak bu inkar edilemez bir gerçek ama kafa yapısı olarak ben bunun doğru olduğu kanaatinde değilim. Bana katılmadığınız noktalar olabilir, lütfen hakaret etmek yerine beni yapıcı bir şekilde eleştirin.

Son olarak bütünü değil çoğunluğu kastettiğim parantezini açarak maddeler halinde sıralamaya başlamak istiyorum.

1. Geçmişi geçmişte bırakmayı bilmezler.
Mesela bir erkek ilişki bittiğinde o ilişkide olanı o ilişkide bırakıp yoluna devam eder ancak kadınlar olmuş bitmiş bir ilişki için halen intikam peşinde olurlar, devamlı eski sevgililerini kıskandırmaya, pişman etmeye çalışırlar vs vs

2. Genelde bir erkek hatasını kabullenebilirken kadınlar kabullemez, bu yüzden çoğu zaman eleştiride kaldıramazlar.

3. Çoğu kadın hayatın gerçekleriyle yüzleşemeyip devamlı güzel şeyler duyup umut arama peşindelerdir, batıl inançlara kendilerini fazla kaptırır bunun üzerinden onların ceplerink sömürmekte çok kolaydır.

4. Affetmeyi bilmezler, ya da fazla saf olurlar çok kolay affederler, bazen küçücük bir hatayı affedemezken devasa bir hatayı affedebilirler. Affedecekleri yeri bilemiyorlar diyelim.

5. Ya çok özgüvensiz oluyorlar ya da özgüvenin dozunu fazla kaçırıp ego ve kibir sahibi oluyorlar. Bu dengeyi kuramıyorlar.

6. Kıskançlık duygularına yenik düşerler ve bu kıskançlığı nefrete dönüştürürler ve devamlı birbirleri ile yarış halindelerdir.

7. Dikkat çekip 3 kuruş kazanmak uğruna sosyal medyada kendilerini maymun ederler (elbette bunun örneği erkeklerde de çok ama kadınlar kadar değil)

8. Mantıklı düşünemezler, bu yüzden sürekli yanlış kararlar alıp yanlış seçimler yaparlar.

9. Genelleme yapmamayı bir türlü öğrenemezler, misal bir erkek kalbini kırmışsa yanlış bir erkek seçimi yaptığını kabullenemeyip kuyruk acıları yüzünden o erkek kendisine her napmışsa bunu tanıdıkları tanımadıkları tüm erkeklere mal ederler.

10. Devamlı kadınların erken olgunlaşıp erkeklerin geç olgunlaştığına dair söylemde bulunmaları olgunlaşmadıklarının asıl göstergedisir zaten.
Güncellemeler
+1 yıl
Devam edecektim daha ama harf sınırını aştığım için devam etmeme izin vermedi.
Güncellemeler
+1 yıl
Yapıcı eleştirilere açık olduğumu ve hakaret içeren yorumlar yazmamanızı rica etmeme rağmen yazdığımı anlamayıp alakasız şeyler yazandan tut bana iftira atandan hakaretler yardırandan yanıtlarımı kaldıranlara kadar seviyesiz insanlar ile dolmuş yorumlar. Ben saygı ortamanın bozulmaması açısından bu yorumları kaldırdım, bundan sonrada gelirse direkt kaldıracağım bilginize, yazdıklarım bazılarının neden bu kadar zoruna gitti anlamadım, ben eleştiri yaptım sadece.
Kadınların neden daha erken olgunlaştıkları söylenir?