+1 yılBence olgunlaşma sürecimizin çoğu yaşadığımız ortama göre şekilleniyor, çocukluğumuzda çok sıkıntı yaşadıysak erken olgunlaşırız ama rahat ve şımartılmış bir çocukluk geçirirsek daha geç olgunlaşabiliriz. Kadınların olgun olmamaları yönündeki maddeleriniz içinde şunu diyebilirim, kadınların genlerinde annelik içgüdüsü olduğu için daha duygusal canlılarız ve bu çoğu zaman mantığımızın önüne geçebiliyor. Çok bağlanıyoruz ve terk edildiğimiz zaman kin besleyebiliyoruz, aynı şeyleri yaşatmak isteyebiliyoruz, kıskançlık konusunda katılmıyorum, kıskanç erkekte çok ve nasıl dehşet verici şeyler yaptıklarını haberlerde görüyoruz, en azından biz kadınlar daha güzel ya da bakımlı olmaya, kendimizi ön plana çıkarmaya vesaire çalışıyoruz. Dikkat çekme olayında da kadınları obje hâline getiren bir toplumda yaşıyoruz dünya genelinde böyle, kadınlarda bunu maalesef hiç tasvip etmediğim şekilde kullanıyorlar ama toplumunda bunda etkisi var, çünkü ne kadar maymun olsalarda pek çok goril tarafından beğeniliyorlar :'). Şu duygusallığımıza ve merhametimize biraz dem vurabilsek daha olgun olabilir ve kararlar verebiliriz kanımca.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu söylentinin doğruluk payı olsa da genelleme yapılamaz.
Nedeni ise bence kadınların daha detaycı ve duygusal olmasıdır ve bence olgun erkeklerde de bu iki özellik baskınsa olgundur.
Daha çok takılırlar ve daha çok etkilenirler bu süreç de insanı geliştirir ve olgunlaştırır fakat erkeklerin çoğuna bakacak olursak çok detaycı değillerdir, almaları gerekeni alırlar hatta yine çoğu "bu kadar takılacak ne var ki şöyle bak yeterli" gibi cümleler sarf ediyordur.
Mesela küçük yaşlarda bile erkekler maç, dijital oyunlar vs oynarken kızlar daha çok evcilik, yemek, makyaj vs ile ilgilenir. Ve ilerde çoğu erkeğin ilgi alanı yine bu yöndeyken kadınlar artık oynadıkları oyunun gerçeğini yaşıyordur. (Bu ilgi alanı bağlamında bahsediyorum iş vs değil)
Bahsettiklerinize bakarsak evet (genelleme yapmanız dışında) doğru buluyorum. Fakat bu gerçekten olgunluktan mı kaynaklanır bilemiyorum... Çoğu erkekte biraz üşengeçlik, bıkkınlık, umursamazlık seziyorum mesela bunlar olgunluk belirtisi değildir.
Son olarak dikkatimi çeken şey bizler yaşıtlarımızla anlaşamıyoruz biraz o erkeği biz yetiştiriyormuşuz, sorumluluk veriyormuşuz gibi hissediyoruz ve bu yüzden genellikle kendimizden yaşça büyük bir erkeği tercih ediyoruz. Çünkü yaşıtımız henüz olgun değildir fakat onun yaşça büyükleri zihnen daha olgun, daha anlaşılır gelif ki öyle de. Bunu erkekler fark edemeyebilir.
Yine de genelleme yapamıyorum çünkü çevremde daha olgun erkekler tam tersi kadınlar da mevcut.122 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle bence ilk açıklamalarda erkeklerin kadınlara kıyasla asıl olgun olduğu taraflarından birini kanıtlamış oldunuz aslında. Fazla Detaycılığın bir olgunluk belirtisi olduğunu zannetmiyorum aksine bunun bir kusur olduğunu düşünüyorum bir çok kadından daha detaycı bir insan olarak. Erkeklerin alması gerekeni aldığını kendiniz söylemişsiniz daha fazla detaylarda boğulmak zaten bir işe yaramayacak o yüzden onları almaya gerek yok her şeyin detayına inersek asıl önemli şeyleri düşünmeye vaktimiz kalmaz.
Oyun konusundaki örnekleriniz ise tamamen göreceli kavramlar. Oyun oynayıp oyanamamak olgunluk konusunda herhangibi bir belirti göstermez bunun yaşı yoktur, kaldı ki ben olgunluğu yaşa bağlamıyorum ama bağlayacak olursak bunların yine olgunluk ile alakası yok. Oyunlar her yaşta oynanabilir, animasyon her yaşta izlenebilir, Rap her yaşta dinlenebilir, maç her yaşta izlenebilir, hatta bunlara oyuncaklarda dahil. Mesela benim elime bir aksiyon figürü bir oyuncak araba verseniz ben yine seve seve oynarım. Eğlence anlayışı tamamen göreceli bir kavram sana göre çocuksu gelebilir ama bu nesnel olarak doğrudan o şeyi çocuksu yapmaz, o senin fikrindir. Mesela bana göre de makyaj çocuksu gelebilir ama sana göre gelmeyebilir bende buna itiraz edemem kendi fikrin sonuçta. Bunlar olgunluk ile bağdaştırılacak şeyler değil. Hem video oyunları tekneloji çok geliştiği için ultra gerçekçi grafiklere ve oynanışa sahip oyun deneyimleri sunuyor, dolayısıyla yetişkin bireylerinde ilgisini çekmesi çok normal.
Soran+1 yılAyrıca oyunların insana kattığı çok fazla şeyler de var, örneğin stratejik zekayı geliştirir, odak geliştirir, görsel hafızayı dinç tutar ve alzheimer riskini azaltır. Sadece her şeyde olduğu gibi abartıldığı sürece insana zarar verir. Tamam siz çocuksu bulabilirsiniz dediğim gibi, sizin fikrinizdir ama lütfen küçümseyin ve bunu olgunluk ile bağdaştırmayın.
- +1 yıl
Hayır şöyle detaycılık bazen gereksizdir buna katılıyorum fakat zihinsel anlamda bu insanı daha çok düşünmeye, dikkat etmeye iter ben bu açıdan bizdeki detaycılığın gelişime etkisi olduğunu belirtmek istedim. Diğer anlamda elbette detaycılık bazen gereksizleşebiliyor. Erkekler almasını gerekeni alır derken de yüzeysel geçmelerinden bahsediyorum.
Benim düşüncelerim bu yönde. Peki son söylediklerim hakkında ne düşünüyorsunuz? Neden yaşıtlarımızla yapamıyoruz neden yaşça büyüklerimizle daha iyi anlaşabiliyoruz?
Soran+1 yılGenelleme yapmak gibi bir niyetim olmadığından 2. Açıklamada bahsettim okuyabilirsiniz soruya geri dönüp. Üşengeçlik bıkkınlık gibi durumlar ise bulunduğun şartlarda bağlı, mesela çok yorucu bir iş ile uğraşıyorsan bu doğal bir şeydir ama bende vitamin eksikliği olduğu için basit bir işten sonra bile ekstra yoruluyorum mesela. Son olarak olgunluğu başta değil yaşta aramanızın başlı başına hata olduğunu düşünüyorum.
Soran+1 yılSon yorumunuz ben son yorumumu attıktan sonra bana ulaştı o yüzden görmedim. Kısa bir özetle neden yaşıtlarınız ile yapamadığınızı düşündüğümü açıklayayim. Bence bu tamamen önyargı ile alakalı, dediğim gibi olgunluk yaşta değildir.
Soran+1 yılÖrnek verebilir misiniz çoğu yaşıtlarınızda gözlemlediğiniz olgunluktan uzak davranışlardan
- +1 yıl
Mesela aynı şeylere gülemiyordum yaşıtlarımla, ilgilendikleri şeyler sıradandı ve bu beni sıkıyordu, konuşabileceğimiz çok bir şey olmuyordu fakat 25 30 yaşlarında olanlarla konuşunca sıkılmıyorum mesela ki bunu da genellememeliyim çünkü 40 yaşında fakat çocukça davrananlar da var. Demek istediğim çoğunlukla böyledir istisnalar kaideyi bozmaz
Soran+1 yılBu arada benim soruda yazdığım maddelerde belli oranda öznellik içeriyor ama sizin söylediklerinize göre biraz daha nesnel şeyler. Mesela yetişkin bir yaşta bile oyun oynamalarını olgunluktan uzak bir davranış olarak yorumlamışsınız ancak bu kişisel. Ama mesela affetmek bir olgunluktur eleştiri kaldırabilmek, hata kabullenebilmek bir olgunluk göstergesidir. Bunlar biraz daha genel şeyler ve ben maddelerimde bundan bahsettim. 7. Maddede bashettiğim şey göreceli olabilir o konuda bir şey söyleyemem. 3. Maddemde kimsenin inancını yargılamak gibi olmasın bu arada orada insanın kendisini bu inançlara fazla kaptırması sonucu saflaştığını ve gerçek dünyadan uzaklaşıp hayal dünyasında yaşamaya başladığını kastettim, onun bir inanç olduğunu unutup.
Soran+1 yılİyi ama siz hep göreceli şeyler üzerinden değerlendirme yapıyorsunuz, aynı şeylere gülmüyorum demişsin ama buda olgunluk ile alakası olan bir durum değil. İnsanların mizah anlayışı farklı olabilir, sırf sizinkilere uymuyor diye bunu bu şekilde değerlendirmeniz çok mantıksız.
Soran+1 yılBelkide bana göre de sizin güldüğünüz bir şey çok çocuksudur, aksini ispatlayabilir misiniz bana.
Soran+1 yıl? Koyacaktım notayı yanlışlıkla koydum
Soran+1 yılNeden sordunuz?
Soran+1 yıl21 yaşımdayım
Soran+1 yılYani yaşımdan yola çıkıp benim fikirlerim seninkiler ile uyuşmuyor diye benim olgunlaşmamış bir birey olduğunu ima etmeye çalışıyorsun?
Soran+1 yılÇıkardığım anlam bu ama yanlış anladıysam kusura bakmayın, lütfen söylemek istediğinizi açıklayarak düzeltin.
Soran+1 yılOlabilir kendi görüşün bir şey diyemem, bende kendimden büyük kadınlar ile daha iyi anlaşıyorum. Aslında genel olarakta durum böyle sizin bu yaşlardayken kendinizden büyük erkekler ile daha iyi anlaştığınız gibi erkekler de bu yaşlar da kendilerinden büyük kadınlar ile daha iyi anlaşıyor. Aynı şekilde erkekler belli bir yaştan sonrs kendilerinden genç kadınlara kadınlar ise kendilerinden genç erkeklere ilgi duyuyor. Sanırım bunun sebebi erkek ve kadın arasındaki değişim birbirinden zıt oranda oluyor. Yani kadın belli bir yaştan sonra erkeğin düşünce yapısına erkekte belli bir yaştan sonra kadının düşüncr yapısına sahio olmaya başlıyor. Bu da bahsettiğimiz şeylerin ve değişimin olgunluk ile alakası olmadığını bir kez daha doğruluyor.
+1 yılSanırım burası Türkiye olmalı :/ anlattıkların erkeklerde de var. Yani bu konu tamamen karakter ve yetiştirilme tarzıyla alakalı. Bir de kendini geliştirmekle. Her zaman bu tür insanlar olacak. Sen ne ise karşına o çıkar. Kültürsüz insanı seçme uğraşma. Mis basit yani.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklı olabilirsiniz ancak ben sadece kendi çevremde gördüklerimi değilde genel sosyal medyada gördüğüm olsun başka çevrelerden gördüğüm olsun hepsini birleştirerek yazdım bunları genel olarak.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOlgunluk kavramını hayatta yaşanılanlar belirler bunun kızı erkeği yok ama erkekler kadınlara göre daha ılkel varlıklardır mental olarak kadınların beyin işlevleri daha hızlı çalışır bu yüzden erkeklerin daha geç olgunluğa erişmesi yaşadıklarını idrak edip ders çıkarması daha uzun sürer
05 Yorumla
Soran+1 yılAma kadınlar daha ders çıkarma ve doğru karar verme konusunda çoğunluk olarak daha gerideler gördüğüm kadarıyla
- +1 yıl
Bu olgunluk değil ama kadınlar duygusal zekaya daha yatkın ayrıca detaycıdırlar erkek ise bütüne odaklanır bunu olgunluk olarak değerlendirmek pek doğru değil
Soran+1 yılYani evet senin bahsettiğin yapı meselesi daha çok. Olgunluk karakter meselesi, zaten tam olarak bu yüzden kadınların daha erken olgunlaşıyor demesi saçma, bunu yazarken sorduğum soru ile çelişiyor gibi olabilirim ama çoğunluk dediğimiz bir şey var mesela bu maddeledeğim özelliklerin bazıları hatta belkide hiç biri bazı kadınlarda yoktur ama 10 kadının 8'inde vardır. Ya da biri senin için bir şey söyler o özellik sende yoktur ama senin dışındaki 9 erkekten 8'inde vardır mesela.
- +1 yıl
Tabi olabilir ama genelleme yapmak bu özellikleri taşımayan kadınlara haksızlık olur bunu açıklarken benim tanıdığım kadınlarda diye belirtmek ya da istisnaları tenzih ederim demek daha doğru bir anlatım biçimi olabilirdi kadınlarımızı kırmamak gerekir
Soran+1 yılBen sorumun başındaki açıklamamda zaten bütünü kastetmediğimi yani genelleme niyetinde olmadığımı zaten belirttim, o kısım bazılarımızın gözünden kaçmış ya da anlaşılmamış galiba veya benim anlatım şeklim mi yeterince açıklayıcı olmamış bilemedim artık.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü olgun erkek sevdikleri için erkeklerin geç olgunlaştığı yalanını atarlar. ama gördüğüm çoğu 30 yaşında ki kadın çocuk gibi.
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir, mantıklı
+1 yıl1Erkekte tam tersi geçmişi kolay unutur. Ayrıca kinci erkeklerde zannettiğimizin aksine daha çoklar.
2Erkekler hatalarını kabul ederler değil umursamazlar. Çünkü kadın gibi çok düşünen bir beyine sahip değiller.
3Erkekte böyledir kendini kaptırır kadın ona arkadaşça yaklaşırken bunu aşk zannedebilir.
4Erkekler de maalesef ya çok hanımcı ya da maço oluyorlar! Bir ayarı yok!
5Erkeklerde kadınları çok kıskanır. Kadın nefrete dönüştürür erkek ise sosyopatlığa! Gider ve kadını öldürür ya da döver.
6Mantıklı pek erkeklerde düşünemezler. Ona bakan konuşan hatuna aşık olur ve hemen 2 dakika bir şeyler yaşayıp pişman olurlar.
7Mesela sende genelleme yapmamayı öğrenemeyip böyle bir soru sormuşsun !
8- 7. Madde ile bu Madde çelişiyor ;) bu yüzden sizlerden daha olgunuz511 Yorumla- +1 yıl
Hakaret içerikli şeyler yazanlar için üzgünüm.
Soran+1 yılHayır siz hiç bir şey yapmadınız sizin özür dilemenize gerek yok kendileri utansın, yazdıklarınızı henüz okumadım ama eleştirileriniz için şimdiden teşekkür ediyor ve okumaya başlıyorum, katıldığım noktalara katıldığımı belirteceğim katılmadığım noktalarda ise sebebini açıklayacağım bilginize.
- +1 yıl
Teşekkürler
Soran+1 yılTelefonumun şarjı bitti ondan dolayı yanıt biraz gecikti kusura bakmayın.
1. Evet erkeklerde de kin durumu çok fazla ama bu kıskançlık değilde her konuda olabiliyor orada genelde kadınlarda kıskançlıktan gelen bir kin olduğunu ima etmeye çalıştım ben.
2. Erkeklerin hatalarını kabul etme durumunu illa iki kişi arasındaki bir tartışmadan değilde eleştirel konularda da hak verdiklerini kastettim. Mesela erkeklerin çoğu abaza dendiğinde genelleme yapılmadığı sürece başta ben dahil olmak üzere çoğu erkek buna hak veriyor mesela, sırf hemcinsi diye koruma ihtiyacı hissetmiyorlar gerçekçi düşünüyorlar çünkü, ortada bir yanlış varsa bu kabul edilmeli. Ek olarak çok düşünen bir beyne sahip değiller söylemi biraz yanlış oldu detaylı düşünmüyorlar desek daha doğru olur, ama odaklanılması gerken bir konu varsa tabi ki düşünürler yoksa bilim teknoloji vs nasıl bu kadar ilerleyebilirdi ki mucitlerin ve bilim insanlarının çoğu erkek sonuçta.
3. Ben o durumu tam tersi diye düşünüyordum, demek ki bu cinsiyetle alakalı değil hemen hemen herkeste olan bir düşünce.
4. Bu konuda hak veriyorum bir şey diyemeyeceğim, haklısınız.
5. Bu konuda bir fikrimi belirttim istilacıtürinsan adlı kullanıcının görüşünün altında (muhtemelen nicki yanlış yazdım ama anlamışsınızdır hangisi olduğunu) ordan bakabilirsiniz
Soran+1 yıl6. Aşık olmazlar elde etmek isterler arada fark var, yani tahmin edebileceğin üzere amaçları cinselliktir daha açık bir dil ile ifade etmek gerekirse. Yinede ilgiye tav olan erkeklerde çokça mevcut tabi ancak bu durum kadınlardada çok fazla var erkeğe has bir durum değil.
7. Evet böyle bir yorum geleceğini tahmin etmiştim bu yüzden bunu belirttim açıklamada ancak buna rağmen bazı kişilerin dikkatinden kaçıp bunu yazacaklardı illa ki ve öyle de oldu. 2. Açıklamamda ben bütün olarak değerlendirme niyetinde olmadığımı belittim soruya bakıp okuyabilirsiniz, yinede öyle bir algı yarattıysam özür dilerim niyetim genelleme yapmak değildi.
8. 7. Madde ile bu maddenin nasıl bir çelişkisi var anlayamadım, açıklayabilir misiniz?- +1 yıl
Her maddesi doğru ve problem değil anlayabilmenize sevindim 😊
- +1 yıl
Genelleme yapıyorlar demişsin ama sen de yapmışsın bu yüzden çelişmiş
Soran+1 yılTeşekkür ederim bende anlaşabilmemize çok sevindim, zaten benim asıl amacım kadınlar ve erkekler olarak birbirlerimizin hatalarını görmek kabullenmek ve birbirimizi anlamak. Zaten sert yorum yapan erkek üyeleride uyardım bu konuda mavi bölümündeki yorumlarımı okursanız.
Soran+1 yılYani kullandığım cümleler genelleme cümleleri buna itirazım yok ama onları bi yuvarlama gibi düşün konuyu özet geçmek için, böyle bile kelime sınırını doldurmuşum ve site daha fazla yazmama izin vermedi, her cümlemde genelleme yapmadığımı belirtseydim daha konuya bile giremezdim. Ki ben zaten maddelere başlamadan önce bunu belirtmeye çalıştım ikinci açıklamamda.
- +1 yıl
Teşekkürler evet uzlaşmamız çok iyi
Soran+1 yıl:)
+1 yılYalan ya yok öyle bir şey. 18 yaşını doldurmuşlar ama tutturmuşlar "halen 17 yaşındayım" diyorlar. Ne olgunlaşması bu edebiyatı parçalayan karılara bak, daha yumurta kırmayı çorba pişirmeyi bile bilmiyorlar. Muhtemelen çamaşırlarını bile anaları yıkıyor odalarını bile yaşlı anaları topluyordur. Onlarda ellerindd kahve süslü süslü giyinerek makyaj yaparaj starbuckslarda avm lerde gezip "ğadun erkekten daha şabuğğğ olgunlaşiiiyeeaahhhh" diyerek geziyorlar.
Not:Hazımsızın biri bu acı gerçeklerin yazdığı görüşü kaldırabilir, kaldırması bu gerçeği değiştirmez aksine acınası cücük bir dünyasının olduğunun ekstra bir ispatı olur. 😎👍🏻🤣👍🏻02 Yorumla
Soran+1 yılHaklılık payınız var ama çok sert bir dile ifade etmişsiniz. Saygı çerçevesinde yorumunuzu dile getirirseniz kadınlar ve erkekler olarak birbirimizi biraz olsun anlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu şekilde sadece kavga çıkar ve iki tarafta kendi haklılığını savunur ve hiç bir çözüme ulaşamayız.
- +1 yıl
Sıkıldım sürekli aynı lakırdıyı tekrarlamalarından, laf var icraat yok. Hak ettiler.
- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yıl#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Kadın ve erkek birdir, sadece karakterler ve zekâ seviyesi insanlarda, kişiye özgüdür, cinsiyete değil.⭐
#tubasueda 🍀🍀01 Yorumla
Soran+1 yılTabiki asıl olay cinsiyette değil karakterde ama ben çoğunluktan gördüğüm kadarı ile bunları yazdım
+1 yılYarısını okudum ve nerede yaşadığını anlamadım. Şayet aynı özelliklere sahip çok erkek tanıdım. İşin özeti şu ki sanırım bu cinsiyet değil de karakter meselesi.
31 Yorumla
Soran+1 yılTabiki erkeklerde de çokça bulunan özellikler bunlar, karakter meselesi olduğu konusunda da haklısınız ama ben çoğunluğu örnek aldım.
Doğru ama bu kişiden kişiye değişir bence. Kadınların %98'i böyle ona lafım yok. Hatta erkeklere çocuk gibi davranırız ilgi bekleriz erkekler de olgunca karşılar 😅bence erkekler daha çabuk olgunlaşıyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk gibi davranma konusunda biz erkekler daha öndeyiz aslında ama bu çocuk gibi davranmak için değilde bizim ruhumuzda çocukluk var, çocuk ruhluyuz ama çocuk ruhluluk ve olgunluk arasında bir bağ yok bence, olgunluğu bunun üzerinden değerlendirmenin doğru olacağını düşünmüyorum.
Soran+1 yılBu arada görüşün çoğu kadınların aksine 2. Madde de bashettiğim şeyi eliyor, yani sen eleştiri kaldırma ve hata kabullenme olgunluğuna erişmissin bu güzel. Umarım sen bu konuda bir istisna olarak kalmazsın ve bu soruna sahip diğer hemcinslerinde bu sorunu aşar umarım. Hatta bence bu önemli konu, diğer maddeleri at çöpe, olgunluğun en önemli adımı bence bu, eleştiriler ile geliştirirsin çünkü kendini. Bunu aşmış olman çok güzel.
+1 yılkolay vazgeçmek olgunluk değil nankörlüktür 30 yıllık karısı öldükten sonra direk evlenmeye çalışan adam vardı
27 Yorumla- +1 yıl
bu arada o dediğin kıskançlık ve takıntı daha çok erkekte var
Soran+1 yılAma sen bir kişi üzerinden bir değerlendirme yapmışsın, bu doğru bir şey değil, ölüm konusu ayrı bir konu ayrıca, ben ayrılmaktan bahsettim orada. Ayrıldıysan zaten o kişiyi düşünmeye devam etmenin bir manası yok, halen sevsen bile zorla elde edemeyeceğine göre.
- +1 yıl
ayrıldığı için kaç kadın öldürülüyor haberin var mı senin
Soran+1 yılO konuda bir şey diyemem haklısın ama öldüren her türlü öldürüyor, sebep aramaz, psikopat psikopattır.
- +1 yıl
genel olarak kıskançlıkla ilgili cinayetler oluyor ama
Soran+1 yılHaklısınız, kıskançlık durumunun erkeklerde psikopatlık boyutuna ulaştığı çok oluyor. Ben bu durumu şu şekilde yorumluyorum: kadınlar kıskanma konusunda sayı olarak daha fazlalar gibi ama kadınların kıskançlık seviyesi genelde sabit bir oranda oluyor. Erkekler ise bu konuda ikiye ayrılıyor ya umursamıyorlar ya da kıskançlık durumunu aşırı abartıp psikopatlık boyutuna getiriyorlar. Sorumdaki bir maddede bahsettiğim kadınlardaki dengesizlik durumu bu konuda da erkekler için geçerli görünüşe göre.
Soran+1 yılAma tabiki bu iki dengesizlik durumunu bir tutmuyorum yanlış anlama
Bilim insanları kadın beyninin erkeklere göre daha hızlı yaşlandığını buldu.
Genelde bu yüzden 4 yaşındaki kız çocuğu ile 4 yaşındaki erkek çocuğu arasında büyük bir fark oluyor.
Ancak bu her zaman kızların daha olgun ve zeki olduğu anlamına gelmiyor.
Sadece kızlar erkeklere oranla daha hızlı büyüme ve gelişme özelliğine sahip.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet, biyolojik açıdan kadınların daha erken geliştiğinin şüphesiz bir gerçek olduğunu belirttim zaten. Ancak burada bahsedilen konu başka.
- +1 yıl
"Ancak bu her zaman kızların daha olgun ve zeki olduğu anlamına gelmiyor."
Soran+1 yılKatılıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnelerimiz sizi şehzade bizi de cariye gibi yetiştirdiği için. Artı başka seçeneğimiz olmadığı için.
42 Yorumla
Soran+1 yılO durumun aileden aileye ve de kültürden kültüre değişen bir şey olduğunu düşünüyorum daha çok.
Soran+1 yılAma bir kız kardeşim olmadığı için çok bilmiyorum tabi daha fazla yorum yapabileceğimi sanmıyorum o yüzden.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSöylediklerinin yarısı doğru yarısı hem erkek hem kadın için geçerli. Özellikle ülkemizin insanının hali bu. Ve evet kimse olgunlaşamıyor olmasına rağmen sürekli olgunlaştıklarını iddia ediyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bazıları erkek içinde geçerli olan şeyler sanırsam. Erkeklerinde sevmediğim bir bu kadar özellikler var ancak olgunluk konusunda oyun kadınlardan yana kullanıldığını anlamış değildim.
Cevap sahibi+1 yılBazı kadınlar tutturmuş erkeklerin olgunluklarıyla ilgili atıp tutmaya bunu yaparken fal baktırıp astrolojik yorumlara göre sevgili seçiyor, çocuk taklidi yapıp özellikle maddi konularda sorumluluk almaktan kaçıyorlar. Bunun sebebi büyük ihtimal kendi özlerinde kendilerini olgun görmemelerinden kaynaklı bunu da karşı cinse yükleyerek kurtulmaya çalışıyor olabilirler. komplekslerle alakalı bir şey
Az kadın tanıdım 1 tanesi hiç hatasını sorgulamaz şakadan anlamaz herşeyi yanlış anlar. Bende bunun karakter meselesi olduğunu düşünüyorum :)
01 Yorumla
Soran+1 yılTabiki cinsiyetten önce karakterden başlıyor bu durum. Ancak çoğunluğu değerlendirdim ben.
Gizli Üye(18-24)+1 yılsen kızsın öyle giyinme, sen kızsın öyle konuşma sen kızsın düzgün otur ağır ol diye diye erken olgunlaştık ( kafa olarak)
34 Yorumla
Soran+1 yılİlk olarak: Sıraladığım maddeler belli ben kafa olarak çoğunluğunun daha erken olgunlaşmadığını düşünmememin sebeplerini belirttim tek tek. İkinci olarak: bu tür baskılar erkek üzerinde de çok fazla, erkek adam ağlamaz erkek adam şunu yapmaz bunu yapmaz şuraya gitmez buraya gitmez, özellikle de o ağır olma konusundaki baskı bence erkek üzerinde daha fazla.
Cevap sahibi+1 yılkadın üzerinde daha fazla bence çünkü ben öyle bir ailede büyüdüm abilerim ve benim aramdaki fark çok
Soran+1 yılYani o tartışılır hangisinin daha fazla olduğunu bilemeyiz sen bir kadın olarak kendi pencerenden bakıyorsun bende bir erkek olarak kendi penceremden. Ama erkekler üzerindeki baskıları da hafife alma bence, erkekler genelde bu tür şeyleri içinde tutuyor, dışa vurmuyor. Mesela sen şu an kadınlar üzerinde bir baskı olduğunu söylüyorsun ama bir erkek kendi üzerinde baskı olduğunu kolay kolay söyleyemez güçlü görünmek için. Yani biz genelde bahsetmiyoruz bu baskılardan ama bahsetmiyoruz diye lütfen yok sanmayın, kadın olmakta zor farkındayım ama erkek olmakta kolay sanmayın.
Cevap sahibi+1 yılO da sizin açınızdan öyle tabi ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlgunlaşma kavramına inanmıyorum artık. Karekter çeşitleri var sadece bence. Ama yazdığın şeyler çoğu kızda var. Her erkek aynıdır diyemiyorum ama her kız aynıdır diyebiliyorum çok ilginçç
12 Yorumla
Soran+1 yılHer kadın aynıdır demek doğru olmaz
Cevap sahibi+1 yılbana göre aynı, sadece duruma ve tecrübelerine göre davranışları değişiyor, özleri aynı gibi, güvenemem
+1 yılcunku ruhen daha olgun yapidadir kaidnlar erkeklere gore hem fizyolojik hem mental acidan daha erkeniz
00 Yorumla
+1 yılhaklısın bazıları 30 yaşında olmalarına reğmen ergen gibi davranıyorlar
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Manipülasyon yani yine bir kadın yalanıdır bu. Evlenene kadar olgunlaşmaz bunlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkeklere göre hayal düntasından daha erken uyanıyoruz
01 Yorumla
Soran+1 yılBence tam aksi, erkekler gerçekçidir kadınlar ise hayal aleminden çıkamayıp dünyanında kendi kafasında kurdukları gibi işlediğini sanarlar genelde.
+1 yılÇok düşünür çabuk büyürler
01 Yorumla
Soran+1 yılBen öyle olduğunu düşünmüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü erkeklerin kadınlara oranla daha uçarı, aklı havada oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir kadın 50li yaşlarında ya da menopoza girince 25-30 yaşında bir erkeğin olgunluğuna erişebiliyor
00 YorumlaÇünkü bir çok şeyi bir arada düşünüyoruz ama erkeklerin düşünce yapısı bir tane bu doğruysa tamam budur genel olmazlar
00 YorumlaBence o öyle degil yaa
Onun kadını erkeği yok
Yaşamla ilgisi var00 Yorumla
+1 yılSübyancı pisliklerin kılıfı işte
02 Yorumla
Soran+1 yılBu doğru olabilir ama bu genelde kadınlar tarafından söyleniyor
- +1 yıl
Hayır erkekler de fazlasıyla konuşuyor sıkıldım bundan. Yaşı 30 40 olmuş hala ckcjk gibi kalan nice kadın bile var bu ruh meselesi
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiyolojik etki büyük
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKafaya pek bir şey takmıyorlar ya, ondandır.
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında o konuda biz daha öndeyiz
+1 yılParanın önemini erken anlıyorlar knk
10 YorumlaZengin misin
12 Yorumla
Soran+1 yılBunun konuyla alakası nedir?
- +1 yıl
Zengunmis
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri