Zayıflıklarını anlamsızca saklamaktansa hiç kasmayıp saklamayan kişidir. Bunca mükemmel "olmaya çalışan" insanın arasında mükemmel olmayan kişidir. Sadece gösterdiği asıl olan kendi değil, olmak istediği kişidir. "Bak herkesle aram iyi" kafası..

Zayıflıklarını anlamsızca saklamaktansa hiç kasmayıp saklamayan kişidir. Bunca mükemmel "olmaya çalışan" insanın arasında mükemmel olmayan kişidir. Sadece gösterdiği asıl olan kendi değil, olmak istediği kişidir. "Bak herkesle aram iyi" kafası..

elbette ki iki ayağı üzerinde yürüyen acıkan uyuyan konuşan kızan üzülen beş duyusu olan ve bunları doğru kullanan yanı sıra kişilere eşit mesafede kalan acıma duygusu olan adaletli olan sevgiyi ön planda tutan paylaşan insan sevgisini sevdiklerine hissettiren acımasız olmayan ırk dil din ayrıt etmeyen insanların duygu ve düşüncelerine saygılı olan zayıflara yardımcı olan firavunların başını ezen imkanları neticesinde alım gücü az olan insanlara destek sağlayan ve içinde Allah korkusu taşıyan herkes Has Gerçek İnsandır
Yer mekan ayırt etmeksizin kendisi olabilen , kimseden kendisi gibi olduğu için çekinmeyen insan bana göre gerçektir. Zaten böyle olunca bence samimi de olunuyor herkes anlamasa da anlayanlar çıkıyor arada, samimi olunca devamı da geliyor. Karşısındakini ezmiyor, aşağılar gibi tavırlar sergilemiyor, her ne kadar insanın niyeti önemli olsa da bence karşı tarafa yansıttığı tavırları, mimikleri, bakışları, konuşma tarzı çok önemli. Gerçek insan sayısı o kadar az ki. Onlara denk geliriz hep umarım ve umarım gerçek insanlar hiç çizgilerini bozmazlar.
Buz dağı gibi de görünse kalbinde merhamet taşıyan, insanları ve hayvanları dış görünüş, mezhep, yaşam tarzı, inanç, dil, ırk vs gibi faktörlere göre yorumlamayan ve ayırmayan kişiye insan derim. Keyifli günler..
Teşekkürler yavru 💋❤️
Zayıflıklarını güçlendiren, iyi bir gaye uğruna harcayan kişidir.
Teşekkürler mübarek fjdk
Cevap
15Cevap
Kendini her koşulda olduğu gibi göstermekten kaçmayan, olumlu ve olumsuz yönlerini bilen ve bunlarla barışmış kişidir gerçek insan. Sahteliklerden arınmış çıkarları için bukalemun gibi renk değiştirmektense kaybetmeyi kendi olmak için göze almış kişi demektir. Umarım bir gün ben de böyle olabilirim. Birileri için bir kalıpta kalmaktansa
Bana göre gerçek insan tanımı şu şekilde olabilir. genelde güçlü olurlar zihin olarak, acılara rağmen ayakta durmaya ya da hayata devam etmeye çalışırlar. sürekli olumlu ve pozitif düşünebilirler ama hayatın gerçeklerini de göz ardı etmezler. genelde kendilerini bir şekilde var etmeye çalışırlar başkalarını taklit etmezler ya da başkalarının hayatlarına karışmazlar.
Kısaca hayatlarına odaklanırlar, hedef belirlerler hayal kurarlar. ve seçtikleri yolda kararlı bir şekilde ilerlerler.
Selam, varlığını her zaman hissettiren yanındaki açken tok olmayan üzüntüsünü mutluluğunu hep paylaşan merhametli dürüst sevgi dolu ya da bu üçünden birine sahip olan çirkin bile olsa gönlü güzel olan, anlatılmayan ama yaşanıldıgı zaman anlam veren yarımı bütünleyen İnsana ben insan diyorum
Hatta soner kabadayı seveni arıyorum der şarkısında
kendini seven, sevmeyi bilen gösterebilen, merhameti olan , bunu göstermekten çekinmeyen , güçsüz hallerini bile kabul edebilen Kendi ile barışık, kendini eleştirebilen yeri geldiğinde kendi ile dalga geçebilen , olanı veya olmayanı kabul edebilen samimi insan benim için gerçek insan tanımıdır
Gerçek bir insan, başka biri olmaya çalışmayan kişidir. 'Havalı' veya 'ateşli' veya her neyse, yolundan çıkmayan biri. Nihai çete olarak algıladığı belirli gruplarda sosyal olarak kabul edilmek için ölmeyen biri. Bireysellikten payına düşeni masaya getiren kişi.
İnsanlar arasından bir insan olmaktır mesele.
Kendini övmekten uzak, ön taraflarda kendini göstermek uzak, yaptığı ile böbürlenmeyen.
Yapılanı Allah bilsin gayrısı bilmesin diyen. Benim neyim var ki, bana ait olan da Allah' a ait değil mi? Zeten ben bir Hiç' im o vakit ne diye bana ait olmayanlarla gösteriş yapayım diyen kişidir GERÇEK İNSAN...
Kendisini sevip güvenen, başkasına karşı sınır koyan, sadece ben değil, ilk önce ben diyebilen insandır gerçek insan. Özellikle “hayır” kelimesini cesurca kullanabilendir
olduğu gibi olan insan işte
neyse o sahteliklere rol kesmelere gerek duymayan
Gerçek kişiliğini koyan, neyse ben oyum diyen. Saklamayan, oynamayan. Her haliyle mükemmel olmayan. Kendini ortaya koyan ruh halini saklamayan ben buyum böyleyim cesareti taşıyan kişi.
Başına kötü bir olay geldiğinde gösterdiği tavır gerçek insan tanımı benim için çünkü o sırada ne kadar çirkinleşebileceğini ya da hoşgörü gösterebileceğini saf olarak gösterebiliyor.
Mutevazi insan seviyorum ben ya. Bana gore de mutevazi insan vercek insan. Ovunmeyen boburlenmeyen haddini bilen asagilamayan ve kabullenen insan o gibime geliyor.
Hepimiz gerçek insanlarız, aksini söylemek ruhlara haksızlık olur. Herkes kendi tecrübesini yaşamakta özgürdür.
Merhameti özünde barındırıyorsa. Sevgi ve şefkat duyguları varsa. Kin, böbürlenme yoksa. Mevlana gibi 72 milleti bir gören birisi ise insandır.
İnsanlar çeşit çeşit ve hiçbiri aynı değil. Böyle kabul etmek lazım.
Gerçek bi insan merhamet duygusu var olan anlayışlı güzel sözlü insandır 😊
gerçek kötü adamlardır. saklamayan ve bunu her zaman dile getiren.
Gerçek insan içi dışı bir olandır deli olandır deliden zarar gelmez
Bütün karakteriyle net olan
Doğal olan, olduğu gibi görünen, yapmacık olmayan, bu çağa ayak uydurmayan..
bana göre gerçek insandır. kendi çizgisini bozmayan ve önemlisi karakterini ayaklar altına almayan.
Gerçek insan kendisiyle uğraşan insandır
En yakın olduğum insandır
Saygı duyan ve medeniyet seviyesi yüksek insanlar.
Dürüst ve güvenilir olmalı
Yalansız kaypak olmayan kişidir gerçek insan
Benim o 😂
Kesinlikle 😎
Insanlik kalbi ruhu vizdani yerinde olan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?