sohpet, eylenceli, yakşamlar, saten, herkes...
de da ekini ayıramayanlar, virgül nereye gelir nasıl kullanılır bilmeyenler...
Sinir tutulması
sohpet, eylenceli, yakşamlar, saten, herkes...
de da ekini ayıramayanlar, virgül nereye gelir nasıl kullanılır bilmeyenler...
Sinir tutulması
Çok önemli bir soru sorup soru sormasını beceremeyenler sinirimi bozuyor. Cümle kavramı yok. Noktalama işareti icat edilmemiş daha. Yanlış da yazsa anlayabiliyorsunuz. Ama bir grup düzgün yazılmış kelime anlamlı bir bütün oluşturmuyor
yani burası forum olduğu için mesela ben cümleye büyük harfle başlamıyorum ama normalde dikkat ederim.
bi de de'yi ayrı yazmayanlar var ben en çok ona sinir oluyorum.
Cevap
11Cevap
Almanya'da dogdum büyüdüm, Türkce okul yok, Türkce ögretilmiyor, sadece ailemden ögrenebildigim Türkce bukadar, yani simdi sen sinir oluyorsun diye, burada yazmayayim mi? Hani dedigin Türkce yazilan bir sitede, Türklerin Türkceye ingilizce kelimeler katip, nicklerine kadar ingilizce kullanan, böyle oluncada kendilerine modern, cagdas , entel görünüyorum zanedden sonradan görmelerden bahsetsen anlarim. Ama Türkce okulue degil, herkes tam bilmek zorunda degil, burasi paylasim, anlasiliyorsan yeterli..
Diksiyon eğitimi verdiğim dönem oldu. Sonra saldım. Diksiyonu her gittiğim yerde kullanmıyorum. İnsanı yabancılaştırıyor.
-de ekine gelene kadar aşkolar kuşkolar müq'ler güno demeler...
Bunlar bence imla bilmemekten çok daha sinir bozucu
çoğul eki kesme ile ayrılmaz bu arada,
onlarda problem yokta eylenceli de yazmasın yaa
Yokta denmez Yok da diye kullanılır
püh allah kahretsin
Ben de gıcık oluyorum; herkes, miğde, bağlaç olan dA'nın yanlış kullanımı ve hakkaten şeklinde yazanlardan uzaklaşmak istiyorum.
Güzel kullanılsa daha iyi tabi ama bu bildiğin katliam
Ben de virgül kuralını pek iyi bilmiyorum yani bazen cümlenin ortaların da falan da kullanıyorlar. Ben onu yapamıyorum nereye koyulur bilmiyorum pek kusura bakmayın.🥲
Otomatik olarak ben soğuyorum. Yanlış belki de ama cidden beni rahatsız ediyor.
İyi de "herkes" yanlış değil ki?
z olacaktı, klavye düzeltmiş.
Anladım.
Hemde nasıl anlatamam sana
hem de ayrı yazılır ama
valla doğru diyorsun da şu an öyle bir kafam güzel ki anlatamam
Pu sohpet cog eylençeli,,,
Tamam o zaman.
Evet çok gıcık oluyorum
Yapacak bir şey yok böyle bir ülkede yaşıyorsun.
Cumleye buyuk harfle baslamayanlar...
Site de bu kadar kasmaya gerek yok.
TDK mısın
evet
Yapacak bir şey yok
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?