Benim kendime edindiğim amaç bütün hisleri tecrübe etmek, her şeyi doruklarında yaşayıp insanı insan yapan özelliklerin dibine vurmak
Bu da bu gecenin şarkısı olsun
https://open.spotify.com/track/37iUDyRVQUfcVJJCa14ASQ?si=r5YQBUeyQj2ng4N8GMInTA
Benim kendime edindiğim amaç bütün hisleri tecrübe etmek, her şeyi doruklarında yaşayıp insanı insan yapan özelliklerin dibine vurmak
Bu da bu gecenin şarkısı olsun
https://open.spotify.com/track/37iUDyRVQUfcVJJCa14ASQ?si=r5YQBUeyQj2ng4N8GMInTA
Ara ara neden var olduğunu sorgulamak kalan zamanlarda da pek sorgulamadan dolu dolu yaşamak diye düşünüyorum ben. Yaşamak bir ağaç gibi hür ve bir orman kardeşçesine.
Varoluşsal sancılar belli bir dönemde atlatılıp devam edilmeli bence. Koca koca insanlar "yaşamak anlamsız hüü" diye ağlayınva absürt duruyor. Anlamsızsa anlamsız yani ne olmuş?
Bu arada alfred adler "ne için yaşıyoruz" kitabında yaşamanın temel 3 sebebi olduğunu söylüyor, toplum iş ve cinsellik. Gayet haklı bence. Bu 3üne sahip olsan bariz bir amacın olmasa bile boşlukta hissetmezsin
Hayat basit bir şey zaten, zor olan onu basit yaşamak
Tam olarak bu. Maşallah
Teşekkür ederim, yaşamdan keyif almaya çalışıyorum, bu yolda da bir şeyler öğreniyor insan
Elimden geldiğince bu tecrübe ile öğrenme yolunu başkalarının tecrübelerini öğrenerek kısaltmaya çalışıyorum. Gerçi hayat düşüncesi öğrenimi sonu olan bir şey değil ama bu şekilde doğruya daha çok yaklaşıyorum. Siz de bu yönde bana bir şey katacakmışsınız gibime geldi
Bence de öyle net bir doğrusu yok ama her arayışın öğrettiği yeni şeyler var sonuçta. Elimden gelirse, memnuniyet duyarım
Son soruma bakar mısınız 👉👈🥵🥵
YA A Q SONDAKİ EMOJİLER YANLIŞ OLDU ALLAH KAHRETSİN YEMİN EDİYORUM BİLEREK YAPMADIM
:D sorun değil. Bakarım
Cevap
6Cevap
Bence var oluş amacı yok. insan kendi amacını kendisi bulur ve yaşar
Allah teala tarafından sınav edilip sonunda cennete ya da cehenneme gönderilmeleri
Aynen knk
Yaşarik
Buyuruk
Kendimizden biseyler katmak arkamizda birsey birakmak isteriz sonra good bye dunya
İnsanı insan yapan diğerlerinden ayıran kısım düşüne bilmesidir
Beslenmek, barınmak ve üremek
Allah bilir onu
Gezegeni geliştirmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?