Geçmişten süregelen, hâlâ devam eden bir geleneğiniz..

Geçmişten süregelen, hâlâ devam eden bir geleneğiniz..

Mesela çocukluğumdan beri her iki bayramda da birinci günün akşamı mutlaka anneannemlere gidip orada yemek yeriz yerdik kalabalık bir sofra ile bayramı karşılıyorduk Allah rahmet eylesin anneannem olmadan üçüncü bayramı yaşıyor olacağız Ramazan Bayramında o iki bayram gerçekten zor olmuştu Ama yine de bizim birlikte olup yemek yememizi istediği için bu geleneği bozmak istemiyoruz
Büyüklerimin yanında bacak bacak üstüne atmıyorum.
Eşimle toplumda fazla samimi davranışlar sergilemiyorum.
Yaşlılara yer veriyorum.
Ailece bayramlarda ve özel günlerde yemek yiyoruz. Ailece büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Mezarlık ziyaretlerimizi yapıyoruz.
Eig için teşekkür ederim
Rica ederim..
Aile büyüklerinin yanında kanepede uzanmak ayak ayak üstüne atmak baba uyanınca seninde uyanman baba lokma almadıktan sonra başlamak standart giyinmek kumanda her zaman baba da o ne izlerse biz o blablabla neymiş onlarda babalarından öyle görmüş
Afedersin ama sıçay** böyle adetlere bu ne 🤣🤣🤣🤣🤣
El öpmek, büyükler yanımıza gelince toparlanıp oturuş şeklimizi düzeltmek, evin büyüğü sofradan kalkmadan sofradan kalkmamal gibi birçok geleneği sürdürüyoruz
Teşekkürler
Rica ederim..
Cevap
8Cevap
Geleneklerim yok
Bayramları ailecek geçirmek, ekmeği ve genel olarak çoğu şeyi evde kendimiz yapmamız.. Sahura oruç tutan tutmayan herkesin katılması..
Aile büyüklerinden biriyle karşılaştığımız ya da gördüğümüz an el öperiz. Bizim bütün aile böyledir. Büyüklere saygı duyarız mutlaka.
İçeriye büyük girince ayağa kalkıyoruz hâlâ
Kendimden büyük birisi varsa bacak bacak üstüne atmıyorum.
El öpmeye devam ediyorum büyüklerimin.
Aile büyüklerinin yanında bacak bacak üstüne atmamak ve bayramları akrabalarla geçirmek diyebilirim.
Sigaraya başladığım günden bu yana benzinli çakmak kullanıyor olmam.
Babadan haladan gördük olayı bende hiç yok
aile Ziyaretleri , saygı konusundan insanların yanında oturma üslubu gibi durumlar hâlâ var bende
Genelde alisknaliklarim yenilenir yenilenmeyen seyler olur
Ben de yok ama ailemin hala devam eder. yeri gelince uyuyorum ben de
Var tabiii.. mesela delikanli tavrimiz falan :D
Ben gittikçe gelenklerden uzaklaşmışım şimdi fark ettim.
Şu anki hayatın şartları düzenine göre yaşıyorum eskiden kalma bir geleneğim yok
Bayram sabahı aile ile yapılan kahvaltı merasimi.. 😃
Büyükler oturmadan oturmamak
Gelenek falan umrumda değil sjsks
Hayatım onlarla dolu 😂😂
İnsanlara haddinden fazla değer veriyorum
iş makinalarını izlemek
Fotoğraf hoşmuş komik en arkadaki kişi 😂
Çoğundan uzak duruyorum.
Evlenmeden yapmamak
Aynen devam
Gerdeğe girerken tekme tokat girilmesi
Geleneklerimiz yok oluyor.