Hiç birşeyden zevk almıyorum. Sizde öyle misiniz?

Ne bekliyorsun ki? Bazen düşünüyorum hani Samanyolu galaksisi tek başına en az 17 milyar gezegen içeriyor, Samanyolu galaksisi gibi de 225 milyar galaksi olduğu tahmin ediliyor.
Düşün yani dünya bu büyüklüğün karşısında bir kum tanesi bile değil, insanlar da dünya içinde öyle. Yaşıyoruz, zevk alacağız, alamayacağız, güleceğiz, gülemeyeceğiz, ölüp gideceğiz.
Hayatta bir amacın olmalı, onun için çaba göstermelisin, yoksa bu durum böyle devam eder.
Cevap
4Cevap
Anlatmak her zaman iyidir, insanlar kaçınsa da bazen:)
Tabi bu silinen yorumdaki görüşe dairdi:)
En basitinden anlatmam gerekirse diyelim ki ben bir kadın olarak gece dışarı çıkmak istesem arkadaşlarımla ama aile izin vermez diyelimki ailem izin verdi bu sefer çevre laf eder gece gece kız başına nereye çıktı nerde bu kız derler. İster evli ol ister bekar. Evli olsan kız arkadaşlarınla diyelim bi kaç günlük tatile gideceksiniz yine çevre tepki verir ve ister istemez huzursuzluk olur anlatabildim derdimi :)
Soru sahibi silmiş olabilir:) anlatabildin fakat ekonomik özgürlük ele alındığında bu durum yine aynı mıdır?
Aksine olması gereken bu bir kadın için:)
Ahaha bu yönden girersek ulkece sorunumuz bu 😅
Ama yine de farkındalığın yüksek bu çevreye göre bu da iyi bir şeydir:)
Baya dertliyiz galiba bu konuda
Evet ama aynı zamanda değil de, çünkü çevre kaynaklı değil de kendi seçimlerim kaynaklı istediğim gibi yasayamadigim zamanlar oldu:)
Cinsiyetlestirmek değil bence ülkede kadın erkek bakış açısına baktığımızda, sonuç dediğin gibi çünkü ne yazık ki:) ve evet çünkü yanlış seçimler de vardı içlerinde hatalı olanlar da
Özgürce yaşıyor olsan yapmak istediğin ilk beş şey ne peki, bu her alana dair olabilir:)
Çok genel oldu bu ama:)
Güzel bir istek:)
Hiç mi umut yok...
Bu üzücü:/
Çevren muhafazakar mi, eğer böyle ise daha da bunaltıcı olabiliyor:/
Hissediliyor çünkü:)
Asma suratını desem de özgürlüğünün olmadığı bir alanda yaşıyorsun. Peki ya şöyle deniz kenarı bir yerde bir yanda ağaçların olduğu bir yerde oturmak ne hissettirirdi:)
Bir de denize karşı bir ateş yakılır tabi hava kararmaya yakın:)
Sahilde kumların üzerinde uykuya dalınir bir uyku tulumu içerisinde:)
Bazen hayaller bile huzur verebiliyor:)
Ama bunları yazarken eşlik ettin, bir hayal dünyan var oysa ki:)
Bu da kötü ama huzur veren bir yerden kaçıyorsun:)
Bazen gerceklesmesi önemli değildir sadece hayal etmesi güzeldir:)
Seversin seversin😅 bilmiyorum valla sen sorunca düşündüm de bir anda düştüm gibi bir şey oldu:d
İnsanlarla iletişim kurmayı seviyorum, bazen yardım etmeyi de, insanları dinlemeyi de, sebep buydu aslında:)
Biraz da işte burada insanlar özgür hissettiği için istediği gibi davranabiliyor bunu gözlemlemek de keyifli:)
Öyle:)
2 senedir bu haldeyim çözüm bulamadım. antidepresan kullanıyorum yine de çare yok
zevk yazınca cinselliğe kaydırmış. depresyondasın sanırım
Bende ayın durumdayım :/
Başa çıkmak için bir şeyler yapıyor musun? İşe yarayacak bi sey var mı?
Al bendende o kadar
Ayağımıza taş bağlayıp atsınlar köp aşağııya
Aynen suyun yüzüne çıkamayız. ya da birbirimize bağlasınlar bizi
Tmmmı?
Bende seni. denedim zaten. Hayat her şeyiyle çok güzel
Sende seviyorsun hayatı seni üzmüşler kırmışlar çok
Sen doyumsuzmusun? Daha fazlası olsun gibisinden
Ne mesela farklılık?
Paramı Aşkmı
Her istediğinn her zaman olmaz. Her şeyin bir zamanı var. Daha yaşın kaç
Olur hayatta ölüm dahi her şey sürpriz. Yeterki ayakların yere sağlam bassın
Enerjini hiçbir zaman kaybetme