Hiç arkadaşım yok. Nasıl sosyal bir insan olabilirim?

Yaş 22. Boy 167. Hiç arkadaşım yok. Üniversitede okuyorum. İnsanlar üzerinde iyi bir izlenim bıraktığımı düşünmüyorum. Kimsenin beni bulunduğum ortamda istemediğini düşünüyorum. Kendimi eğlenceli biri olarak görmüyorum. Sıkıcı, gereksiz, anlamsız biri olduğumu düşünüyorum. Yeni insanlarla nasıl tanışılacağını bilmiyorum. Sürekli kafamda insanların benim hakkımda ne düşündüklerini kuruyorum. Evlenmek, çocuk sahibi olmak, meslek edinmek bana imkânsız gibi geliyor. Çevremde bir kahkaha sesi duyarsam bana güldüklerini düşünüyorum. Her zaman küçük bir arkadaş çevrem vardı. Ama şimdi hiç yok. Kendimi garip, çirkin ve aptal buluyorum. Birçok psikiyatra ve psikoloğa gittim. Sosyal fobi, majör depresyon gibi tanılar kondu. Anormal derecede hareketsiz bir günlük hayata sahibim. Her gün üzgün hissediyorum. Enerji eksikliği ve hâlsizlik yaşıyorum. Gelecek umudum yok. Konsantrasyon ve odaklanma sorunu yaşıyorum. Belirgin bir sebep olmadan kendimi gergin hissediyorum. Aslında herkesin benle ilgilendiğini düşünmüyorum. Sadece beni fark ettikleri zaman acıklı ve gülünç gördüklerini düşünüyorum. Sosyal ortamlarda kendimi değersiz veya aşağı hissediyorum. Biri bana hakaret etse veya laf söylese haklı olsam bile kendimi savunamam. Kendimi değerli hissetmiyorum. Sürekli sosyalliğimi düşünüyorum. Başka hiçbir konuyu düşünemiyorum. Annem veya babam ölürse nasıl bir hayat sürdürürüm bilemiyorum.

Hiç arkadaşım yok. Nasıl sosyal bir insan olabilirim?