Bir insanı dışlamak günah mı?

Arkadaşlar hayatımda ilk kez başıma böyle bir şey geliyo ve ne tepki vereceğimi bilmiyorum işyerinde dışlanıyorum bana söylemeden doğum günü partileri sinemalar.. Odaya Bi geliyorum herkes yemeğe gitmiş dışarı biride dememiş şu kızada söyleyelim.. Kendi aralarında grup kurmuşlar oradan yazışıyolar birde utanmadan tüm bunları yanımda konuşuyolar şöyle eğlendik böyle eğlendik diye.. Ve ben onlara hiçbir şey yapmadım güşeryüz göstermek dışında ne yaptıysam olmadı 5 aydır böyle bu durum.. Herşeyi geçtim erkek arkadaşların gözünde dışlanan kız konumına düşüyorum ve bu durum beni aşırı üzüyo normalde gayet özgğvenli biriydim sayelerinde hergün kendimi sorguluyorum kendimi ezik itici görüyorum.. Yan odalardaki kızlar sizin odadakiler kahve içmeye gitti oraya gitti buraya gitti seni çağıröadılar mı bu lafı duymaktan gına geldi.. Konuştum olmadı geri durdum olmadı.. tamam kimse kimseyi biyere çağırmak zorunda değilde bu normal değilki bunun adı mobbing yani planlı yapılmış bişey.. Çok fazla üzdüler beni ve hiçbirine hakkımı helal etmiyorum hepsinin bin misli çıksın onlardan istiyorum hiçbirinin yanına kar kalmasın istiyorum ilahi adalet tecelli edermi sizce

Bir insanı dışlamak günah mı?