bu tip insanlara kaba sert yaklaştığımız zaman bize saygı duyuyor ama güler yüzlü nazik yaklaştığımızda ise tam tersi bir tepkiyle karşılaşıyoruz peki ya neden asla bana sert tepkiyle yaklaşan insanlara saygı duymadım bu yüzden anlamıyorum
Neden bazı insanlar güler yüzlü insanları saf yerine koyuyor?
Çünkü kolay lokma gibi görüp hemen üstünlük hevesine kapılıyorlar aslında unutmamak gereken en önemli husus güler yüzlü pozitif ve sessiz insanın tepkisine dikkat etmek gerekir çünkü ters tepkisi hakikaten ağır sonuç oluşturabilir sinirli hır gür yapan kişi zaten belli süre sonra alışıla gelip tepkisi bilinir ama güler yüzlü veya sessiz kişinin tepkisi asla belli olmaz ama gel de hevese kapılanlara anlat
Çünkü iyi insanlar kötü insanlara kaçındıkları şeyi hatırlatır: iyi olmayı, merhametli olmayı. Onlara iyilik yaptığında, güler yüz gösterdiğinde onların içindeki yarayı bir ayna olarak onlara tutarsın. Onlar bu aynaya bakar ama sadece kendi yansımalarını görmek isterler. Çünkü senin gibi olurlarsa herkesin onlar için kötü şeyler söyleyeceğini düşünür, kendilerine yeni çizecekleri imajın, benliğin toplum tarafından onay görmeyeceği yanılsamasına kapılırlar.
Ayrıca kötü insanların içinde "ben yetersizim, degersizim" düşüncesi vardır. Onlara iyilik yaptığında veya güler yüz gösterdiğinde "ben degersizim bana iyilik ettiğine göre, güler yüz gösterdiğine göre bu kişi beni hak etmiyor bana değer vermeyen kişiler beni tam anlamıyla yansıtıyor" düşüncesi vardır bilinçaltlarında. Biz hep bizi aynalayacak insanları buluruz. Kendimizi kurduğumuz benlik üzerinden seçeriz tüm insanları. Bu yüzden değerli hisseden çoğu insan yalnızdır, toplumdaki bu kadar kötülüğü, samimiyetsizliği görüp kendi dünyalarına sığınırlar veya çevrelerinde olabildiğince az ve kaliteli insan bulundururlar.
Öyle yetişmişler bazı insanlar iyilikten anlamaz çünkü iyilik görmemişler kaba sert insan saygı duyulacak biri Güleryüzlüde enayi biri olarak algılarlar çünkü heo o şekil görmüşler
.. İnsan, kendi aleyhinde olana saygı duymaz hatta karşı çıkar Lehinde olanı sever. Guleryuze kabalık nedir, kabaliga Güleryüz nedir,. İnsanlık ayarı nerde?
Bazı insanlar kötülükle besleniyorlar. mutu güler yüzlü insana katlanamiyorlar birşekilde modunu düşürmeye çalışıyorlar. Sert olduğun zamanda biraz çekiniyorlar belkide korkuyorlar bu yüzden saygı duyuyorlar.