Selâmlar!!
Siz bir insanı tanımak için gözlem yapar mısınız...✔

#Acid_Qeenn.🌺
Selâmlar!!
Siz bir insanı tanımak için gözlem yapar mısınız...✔

#Acid_Qeenn.🌺
Elbette öncelikle dinlerim insanlari sonrasında da gözlemlerim. Sözleri ve eylemleri uymuyorsa verdiğim değer parça parça azalır. İnsanı değerli kılan dürüstlüğü ve güvenilirliğidir. Bunlar yoksa ona verilen değer er ya da geç son bulacaktır.
Evet insanları çoğu zaman gözlemliyorum genelde pek fazla konuşmadığım için iyi bir dinleyici ve gözlemleyiciyim. böylelikle nasıl bir karakterde olduklarını az çok anlıyorum ya da öğrenebiliyorum. ve yeri geldiği zaman onların davranışlarına göre davranıyorum.
Çünkü bazen bir insan mesela bir konu hakkında hassas oluyor o konu hakkında bahsedip onu kırmamak için gözlem yaparım ya da diğer insanlara olan davranışlarını inceler böylelikle iyi mi kötü mü olduğu hakkında fikir edinmeyi deneyebilirim.
Bunları yapmak gerekir. Bazen Mevlam karşısına öyle bir denk getirir ki ayna misali sana kendi gibi birini çıkarır nasip eder.
Bu da kişinin kalbinin ne kadar temiz olduğuyla alakalıdır. Artık günümüzde insanların hayatımıza alacaksak bunları da göz ardı etmememiz gerekir
Gözlem yaparım yoksa onun nasıl biri olduğunu anlayamam. Fakat öyle insanlar var ki asıl karakterlerini gizleyebiliyor. Hani onu fark ettirmiyor. Öyle bir anda çıkıyor ki ortaya ya ben bunu nasıl göremedim diyebiliyor insan. Bu da onun kamuflajı gibi bir şey.
Cevap
20Cevap
Evet çocukluğumdan beri bu huyum hep vardır
O yüzden çocukken yaşadığım bazı şeyleri net hatırlarım zamanına kadar
İnsanların hareketleri davranışları bunları gözlemliyorum özellikle özgüvenini
İnsanların geneli özenti, taklitçi, kopyala yapıştır olduğu için gerek görmüyorum belli bir ideoloji üzerinde devam eden insan sayısı çok az hepsi aynı tornadan çıkmış gibi o yüzden çok merak etmiyorum bu yüzden gerek görmüyorum. Çok sığ oldukları için bir bakışta anlaşılıyor zaten gözleme gerek görmüyorum
Her zaman olmasada evet.
Farklı şehirler farklı beldelere giderim.
İşten arta kalan zamanlarda özellikle.
Çoğu kez kendi semtimde bir cafede ya da bir mekanda konuşulanlara tanık olmak.
Hep aynı konular isyan nedeni sıkıntılar ama değiştirmek için yapilanlar sadece sıfır.
Bunu hep yaparım. Konuşmalarını, hâl ve tavırlarını mutlaka gözlemler ona göre belirlerim yaklaşımımı.
Evet, insanları çok fazla gözlemlerim. Kimin ne olduğunu daha iyi anlarım böylelikle
Ben pek gözlemlemem benim için kendisini anlatması önemlidir çünkü tüm bakış açıları farklı onun duvara astığı tablo ya baktığımda ben benim ruh halimim yansıttığını görürüm onun ne düşünerek astığını değil
Evet, mutlaka gözlerim.. Yoksa tanıyamam zaten.. Söylenenleri dinleyerek insan tanınmaz çünkü..
Evet, küçüklüğüm böyle geçti. Çoğu zaman bir köşeye geçip insanları izledim, kim neyi neden yapıyor ya da yaptıklarının sonuçları neler vs hep gözlemledim ¢
Bir insanı tanımadan ya da güvenmeden önce zamana bırakır ve gözlemlerim. Beden dilinden , tavırlarından , bir olay karşısında verdiği tepkilerden , sürekli olarak ilgilendiği alanlardan , arkadaş çevresinden "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" diye boşuna dememişler kesinlikle katıldığım bir söz.
( Bu platformda birini tanımak istiyorsanız da görüşlerini ve sorularını okumanız yeterli olur..)
Çok iyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum konuşmasından tutunda oturmasına kalkmasına yemek yemesine kadar herşeyi gözlemlerim ve kısa sürede nasil bir kişiliğe sahip olduğunu analiz ederim
Evet insanları analiz ederim, gözlemlerim. Bu konuda master yaptım diyebilirim biri hakkında düşüncelerim ilk başlarda çoğu zaman doğru çıkıyor. Ön sezilerim beni nadiren yanıltıyor
Evet bir gözlem olayım var, bu mesajlaşırken yazdiklarina göre edindigim fikir olsun , konusurken olsun , yüz yüzeyken olsun her koşulda gözlem devreye otomatik olarak girer.
Ewt gozlemlerim. Ne paylaşmış ne yazmış. Neleri takip ediyor. Ne izliyor. Nasıl konuşuyor. Konuşurken seçtiği kelimeler bile ipucu verir.
iyi gözlemlerim hislerimde de yanılma payım. az oluyor.. az olan kismida yanıldigim kısmı bile bile lades diyorum galiba..
Evet bunu istemsiz bir şekilde yapıyorum. Uzun zamandır tanıdığım insanların kaşını kaldırmasından ne istediğini bile anlarım
en iyi gözlemleme şeklim dinlerim, bakarım boşmu konuşuyor dolumu, laf ebeliğimi yapıyor gerçeklerimi anlatıyor, zevkleri nelerdir
Ben insanları gözlemlerim kim nasıl konuşuyor nasıl bakıyor neye dikkat ediyor nerde nasıl davranıyor diye
Elbette ister istemez gözlemlerim davranışlarını, hareketlerini, konuşma tarzını vs.
Tanımak için yapıyorum.
Psikoloji yala söylemez.
Gözlem yaparım da ama yanıldıklarım da oluyo
Her ortamda her yerde gözlem yeteneğime güvenirim... Çok da yanıldıgim görülmez...
Gözlemci bir insanım. Mutlaka gözlem yaparım.
Ben çocukluğumdan beri insanları gözlemlerim. Bir insanı bakışlarından tanıyacak kadar hemde.
Gözlemlemem. Çünkü o zaman bi iğrenme duygusu geliyor.
Çevremi gözlemlerken içine insanlar da girer.
evet çok dikkatli olmasada ben gözlemlerim.
Evet gözlem yapmayı seviyorum 👀
evet ve bu çok can acıtıcı
Evet iyi gözlemlerim
Millet benim şeyimde bile değil
analizim iyidir
En çok yaptığım bu zaten. İnsanları gözlemlemek
Yapmaya çalışırım
Her saniye en yakinimi bile hatta sanırım en kötü huyum budur
Her insanı değil ama gözlemlediğim insanlar olmuştur
Gözlemlemeye değer bir insan olunca tabiki
Gözlemlerim Terazi var tartı var... 🥂
evet bazen tek kelimeyle bile kişilik çözülebilir