Birincisi Kur'an birçok ayetinde öğüt verir, bu yüzden aynı ayetlerin tekrarlanması bir sorun değil.
İkincisi sende çelişki uyandıran ayetin cevabı 200 sayfa sonra olabilir.
Bir şeyi araştırırken rasyonel davranmak ve doğru analiz etmek gerekiyor.
Neden bu ayetin çevirisi böyle?
Neden bu kelimeler kullanılmış?
Bu kelimeler Kuran'da başka yerlerde geçiyor mu?
Geçiyorsa hangi anlamlarda ve durumlarda kullanılmış?
.
.
.
Binbir tane soru çıkıyor bu sadece Kur'an için geçerli değil.
Tek bir kaynaktan bakma, yüzlerce kaynaktan tatmin olana kadar araştır...
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu yaparım yapmasına da konu tek bir ayet değil. neyi okusam sürekli olarak şunu söylüyor:Sonsuza kadar yanacaksınız. şimdi şöyle düşün sonsuz merhamet sahibi olan Allah 8 milyar insanın 1.5 milyarı müslüman sadece. geriye kalan 6.5 milyar insanı sonsuza kadar yakacak. ama sonsuz merhamet? hadi kafirleri geçtim bazı müslümanlar bile sonsuza kadar yanacak inanmalarına rağmen faiz yiyenler mesela. 500 milyon müslüman cennete gitse 250 milyonu sonsuz cehenneme gitse 750 milyonu önce cehenneme gidip sonra cennete gitse? düşün yani Sonsuz merhamet ama yanmadan ateşi geçebilen çok az kişi var..
En İyi Cevaplar
+1 yılhoş geldin
214 Yorumla
Soran+1 yılÇok farklı hissediyorum anlatılır bir his değil..
- +1 yıl
ben ateistim , anlıyorum ama anlamıyorum da bi yandan. ben 2. siniftayken bile tam inanmiyodum o yuzden bana cok surpriz olmadi okuyunca
Soran+1 yılKuranı okumadan mı dinden çıktın okuduktan sonra mı? ben türkçe mealini ve tefsirini okuyordum 600 sayfalık kitap daha çeyreğine gelmeden düştüğüm duruma bak..
- +1 yıl
okuduktan sonra ama , ben zaten islamdan önce tanrı fikrini reddettim , semavi dinlerdeki seklinden bahsediyorum
Soran+1 yılAnladım. bende şu an kafam bayağı karışık ne düşüneceğimi tam bilemiyorum işte..
- +1 yıl
arastirmaya devam et. tıkandığın yerde korkma , bazen bisi sacma geliyorsa o sey dumduz sacmadir. bunu unutma
Soran+1 yılEvet başta korkuyordum kafir olurum yapmayayım diyordum. ama sırf müslüman doğup büyütüldüm diye müslüman olacağım diye bir şey yok. yani zaten öyle müslümanlığın ne anlamı var ki? Kuran'ı bir kere okumamış anlamını bilmeyen insanlar akıl veriyor birde.. bu cahil ülkede ne yapacağım cidden bilmiyorum. inancım sağlamlaşsın diye okudum araştırdım ve inancın son hali bu..
- +1 yıl
ben inanmayi biraktigim anda dedikleri gibi bosluga falan dusmedim. aksine özgür hissettim. cunku artik gereksiz korkular yoktu. sorumluluk vardi , kendi vicdanimdan daha buyuk bi yargilayici yoktu ve sırf istedigim şeyleri yaptım diye (baskasina zarari olmayan) beni yakacak biri yoktu
Soran+1 yılSeni anlıyorum tabii ki. din zaten bir sürü kısıtlama getiriyor. Şimdi ben bu durumu aileme nasıl açıklayacağım oda var yani düşünceleri pek umurumda değil ben zaten kafama estiği şeyleri yapan biriyim ama cahil yerine koyacaklar beni durduk yere dinden çıktım keyfi davrandım sanacaklar.
- +1 yıl
ailem eskiden cok karsiydi ve katıydı. ama yıllarca fikrimin degismedigini gördüler ve aslinda anliyolardi ben soylemesem de inanmadığımı. bi gun kavga esnasinda söyledim. sonra iste dalga geçtiler, hala geciyolar ama bence de onlarınki komik ne diyeyim
- +1 yıl
takma
Soran+1 yılCidden dalga geçecek kadar cahil insanlar var.. ve bu insanlar genelde Kuran'ı 1 kere bile anlayarak okumamış kişiler :D neyse dediğin gibi takmaya gerek yok olan şey belli zaten.
- +1 yıl
fark edeceksin ki , sen inandigini soyleyen insanlara göre dine daha hassas yaklasiyorsun. şefkatli olmasini bekliyodun , vicdanlı, affedici. onlar da öyle oldugunu soyluyolar ama oyle degil. sen diyorsun ki tanri boyle olamaz. sen tanriyi daha kutsal goruyosun aslinda. onlardan daha hassas yaklasiyosun. ve evet , tanrı böyle olamaz. senin kadar hassiyet göstermeyenleri ciddiye alma
Soran+1 yılDuygularıma tercüman oldun resmen.. dediğin gibi Tanrı bundan çok daha üstün olmalı ama bu kitapta anlatılan.. Evet insanlar ciddiye alınamayacak kadar cahil.
+1 yılBir de tevsirini oku aklına takılan yerlerin açıklamasını gör istersen yine çık ona karışmam zaten benim din görüşüm de hiçbir dinle doğrudan uyuşmuyor
23 Yorumla
Soran+1 yılZaten okuduğum kitap tefsirli türkçe meal. yani hem türkçesi altında da tefsiri var. ama okuduğum ayetlerin çoğunun tefsiri yok ve hepsi birbirini tekrar ediyor gibi.
- +1 yıl
Anladim bitir öyle çık dinden ama çıksan da girecek din yok ki hepsi birbirinin tekrarı ve çarpitilmisi bence din vicdandır hepsi bu kadar
Soran+1 yılBen daha bitirmeden daha çeyreğine gelmeden kafama yatmayan o kadar çok şey buldum ki.. kim bilir bitirince neler hissederim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende düşünceliyim ama tam çıkmadım allah birdir halen :/
17 Yorumla
Soran+1 yılKuran'ın türkçe mealini okumaya başla dostum araştırmaktan çekinme hangisi kafana yatarsa.
Cevap sahibi+1 yılYatmıyo kanka zaten mesela şeyi anlamıyorum tarih öncesinde insanlar yıllarca putlara vs tapmış bereket tanrısı falan onlara nşye kimse dur dememiş onlar bizden daha mı az önemli tam tersi atalarımız. burada biz kendimizi daha öenmlş ya da zeki görüyorz gibi bi saçmalık var
Soran+1 yılKanka o kadar saçma şeyler varki ne düşüneceğini bilemiyor insan..
Cevap sahibi+1 yılYalnız yok olma düşünceside berbat 😞
Soran+1 yılHayır yani madem yok olup gideceğiz neden dünyada kendimizi kısıtlayarak yaşayalım ki?
Cevap sahibi+1 yılAynen işte o çok sıkıntı ben dindar biriydim bide arkadaşlarım 10 yıldır içer ben ağzıma sürmezdim
Soran+1 yılKonu sadece alkol değil ateistlerde içmez sağlık açısından veya kültür açısından yani onu çok takmasak ta İslam her şeyi kısıtlıyor.. ve bu kadar çelişkili bir din.. ne yapacağız biz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılOfff bende uzun bi süre Türkçe mealini araştırdım kafam o kadar karıştı ki düşünmemeye çalışıyorum düşünürsem dinden çıkıcam sanırım
35 Yorumla
Soran+1 yılBende başta böyleydim ama sonra kendime şunu sordum. "Ya hristiyanlar ya da diğerleri haklıysa? ya boşu boşuna cehenneme gidersem?" sırf müslüman bir ailede doğdum diye müslüman olacaksam dinin ne anlamı var? inanarak müslüman olayım istedim ve okumaya başladım ama çok birbirini tekrar eden ayetler buldum.. tam anlatamıyorum benimde kafam karışık ama şunu düşünüyorum. Bu Tanrının yazdığı kitap olamaz.
Cevap sahibi+1 yılO konulara gireceksek bence bütün dinler çelişkilerle dolu
Soran+1 yılO zaman hiç bir din doğru değil ateist olalım? Yani dinler çelişkiliyse bunları Tanrı yollamış olamaz.
Cevap sahibi+1 yılAteist hem dinlere hem de tanrıya inanmamak demektir. Ben bir yaratıcının olduğuna inanmak istiyorum
Soran+1 yılBu bazı insanlar için bir ihtiyaç olabilir tabii. ama eğer bir yaratıcı varsa mümkün olabilir boşu boşuna doğar doğmaz müslümanım diye müslüman ölürsem ne anlamı kalacakki? mesela senin dinin ne?
Gizli Üye(36-45)+1 yılArastirmaya devam edersen tüm dini inanclara karsi soguma yasayacaksin. Herseyin sümerlerden basladigina kadar gidebilirsin. Her dini inanc doneminin siyasi partileri gibiymiş diyebilirsin. Birlestirici bir unsur icin ortaya cikmis baglayici araclar oldugunu goreceksin. Arastirmaya devam et bence. Kendi ogrendiklerinle kendi yolunu bulacaksin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
yalan değilll ama
cehennem Allah'a şirk koşanlar içindir.. bak olüm hak tır
son din islam dır.04 Yorumla
Soran+1 yılCehennem sadece şirk koşanlar için değil tüm kafirler için yani 6.5 milyar insan sonsuza kadar yanacak. geriye kalan 1.5 milyar ya cennete gidecek ya da bazıları yanacak. Bu sonsuz merhamet değil.
Soran+1 yılİnananlarda cehenneme gidiyor bazıları. bu Sonsuz merhamet değil.
- +1 yıl
oyleeee celal dir O!!!
inanmak inadetin genelidir
çalmasam cehenneme gitmem
namazımı kılmam da lazım..
ama hem Allah'a inanma
hem Allah'a söylenme olmaz..
bnde alim değilim, ama namazımdayım, müslüman ım, keşke her insan düzgün imanı bulsa huşu ile iman etse.. bak ölüm hak tır.. olumden korkmayan insan imanı bütündür..
Allah merhamet sahibi ama hic inanamayanlar veya surekli pislik yapanlar yanmasinmj
13 Yorumla
Soran+1 yılKonu o değil bak şimdi pislik yapan yansın sorun yok tamam da her ayette arka arkaya "Yanacaksınız azap çekeceksiniz acınız dinmeyecek" Yazınca düşündüm neden sürekli kendini tekrar ediyor? Sadece kafirler değil mesela her şeyi en iyi olan müslüman bile eğer faiz yerse sonsuza kadar cehennemde kalacak. yani böyle yazıyor bu Sonsuz merhamet mi? Sonsuz merhameti olan Allah neden 8 milyar insanın 6.5 milyarını sonsuz cehennemle tehdit ediyor? sadece 1.5 milyar müslüman var 6.5 milyar diğer dinler ve hepsi kendi dininden emin yani hristiyanlara göre de biz yanacağız? ve sadece müslüman ailede doğduk diye müslümanız? onlar hristiyan ülkede doğdu diye hristiyan ve onlarda kendinden emin. Ben Dinimde daha inançlı olayım diye Kuranı Türkçe tefsirli okumaya başladım ama o kadar çok çelişki birbirini tekrar eden ayet var ki.. artık ne düşünebilirim yani?
- +1 yıl
Öncelikle dininini arastirman guzel ama keske dinden cikmasaydin soyle anlatayim sen birine inkaz verirken daha cok soylersinki inandirici olsun1 kere soylersen insanlar pek anlamaz unutur okuduk ca akillarina geliyo allah yapma diye kac kere uyarmis diyosun anlatabildimmi bilmiyorum ama surekli yazsinki korksun yapmasin insanlar
Soran+1 yılŞimdi şöyle bir şey var sanki aptala anlatır gibi anlatıyor yani "Anladık yanacağız da eee" diyorum okurken.. bu sonsuz merhamet değil merhamet farklı bir şey sen şöyle düşün yolda bir köpek geldi seni ısırdı sen onu bir yere bağlayıp sonsuza kadar işkence edip sonra ben sonsuz merhamet sahibiyim der misin? yani köpek seni ısırdı çünkü zekası seninle aynı seviyede değil bilmiyordu ayrıca bilse bile bu canice değil mi? ve bizim de Tanrıyla zekamız aynı seviyede değil. yani bu sonsuz merhamet değil.
+1 yılDüşün dostum o kadar kötü insan var. Yaptıkları yanlarına kar mı kalacak?
12 Yorumla- +1 yıl
Heyyy deli çoban sen buralarda mısın?
Soran+1 yılHayır konu o değil ateist olmadım sadece İslam kafama yatmadı. yani ya hristiyanlık doğruysa? dünyada 2.5 milyar hristiyan 1.5 milyar müslüman var ve iki tarafta kendi dininden emin.. ben şu an Kuranı okuyorum o bitince incilide okuyacağım ikiside anlamsız gelirse deist olup diğer dinleri araştıracağım. ama şunu biliyorum Kuran Tanrı tarafından yazılmış olamaz yani ben böyle düşünüyorum eğer yanılıyorsam Allah beni inandırsın tekrar.
+1 yılO kötü ve zalim insanlar için gerekli yapılan yanına kar lalmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır konu o değil bak şöyle. Her ayet birbirini tekrarlıyor hepsinde üst üste "yanacaksınız, azap çekeceksiniz" yani insanlar inansın diye tehdit ediyor sadecesonra Allah sonsuz merhamet sahibidir diyor sonsuz merhamet sahibi olan Allah 6.5 milyar insanı sonsuza kadar yakacak yani? geriye kalan 1.5 milyar müslümanıda bir kısmını yakar bir kısmını cennete atar bir kısmını yakıp öyle cennete atar.. bu sonsuz merhamet mi?
+1 yılKuranı kerim mealini okuyupta etkilenmeyen tek insansın. Sakin ol dinden çıkmadın. O anlamadığın ayetlerin tefsirine bak. Araştır. Ve her çeviri doğru değil. sakin ol
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır melini de okudum tefsirinide hepsi saçma geldi insanlar inansın diye sürekli cehennemle tehdit ediliyor tüm ayetler aynı Allah sonsuz merhamet sahibi deyip herkes yanacak yazıyor sadece müslümanların ufak bir kısmı yanmayacak.. Bu Sonsuz merhamet mi? hangi ayeti okusam "yanacaksınız azap çekeceksiniz" yazıyor mesela faiz yersen müslüman olsan da kar etmez her türlü yanacaksın sonsuza kadar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılCelal Şengör'ü dinle bir de
38 Yorumla- +1 yıl
Din siyaset bilim programını izledin mi?
Cevap sahibi+1 yıl@göklerdendüşenadamm Bir dönem bulabildiğim her programını izledim. Bakış açım çok değiştirdi
- +1 yıl
Bence bu cok güzel
Soran+1 yılOnuda takip ediyorum ve onu haksız buluyordum sonra kendim araştırdım ve bu sonuca ulaştım..
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun Soran. Bu yaşadığın şeyi yaşadığımda 17 yaşındaydım. Uzunca bir süre kendime gelemedim gerçekler acıdır
Soran+1 yılEvet kendimi kandırılmış hissediyorum..
Cevap sahibi+1 yılVe terk edilmiş... Hayatın boyunca sığındığın o şefkatli tanrının olmama ihtimali...
Soran+1 yılŞefkatli :) Evet az önce okuduğum ayetler şefkatini çok güzel yansıtıyor.. aslında bir tanrıya ihtiyacım yok sadece varsa taparım kafasındayım ama İslam Hak din değil bunu biliyorum.. o kadar çelişkiden sonra doğru olamaz.
+1 yıl18 24 arası ergenlik sorunları daha dün ne yediğini bilmiyorsun geliyorsun Allah'ın kitabını çelişki arıyorsun
011 Yorumla
Soran+1 yılErgenlik mi? sen doğma büyüme müslüman olduğun için inanıyorsun din sana mantıklı geldiği için değil. 1 kere açıp oku Kuranı o zaman düşüncelerini gel söyle. ayrıca eğer avrupa da hristiyan bir ailede doğmuş olsaydın şu an hristiyandın ama hiç düşünemiyorsun değil mi?
- +1 yıl
1Senden daha iyi okuyorum Kur'an'ı Kerim'i.
2. sonsuza kadar yanacaksıniz demesi Allah'ın varlığını inkar edenlere soylenilmis sen eğer bunu kafaya taktiysan işin zor eğer imanın güçlü olsaydı buna takilmazdin 3. Benim örnek veriyorum dindar değilim elbette ama Kur'an Kerim'i hiç şüphe aramiyom çünkü bu dünyada Kur'an'ı Kerim kadar mucizevi bir kitap yok bulamayız da.
Soran+1 yıl1-Kuran'ı türkçe hiç okudun mu?
2-Sonsuza kadar yanacaksınız cezası müslümanlar içinde geçerli mesela faiz yemek. faiz yersen sonsuza kadar yanarsın dünyada ne iyilikler yaptığın hiç önemli değil.
3-Ben bu dine kendimi daha fazla bağlarım umuduyla Kuran'a başladım ama o kadar çok çelişki var ki.. yani mucize yok okuyorum hepsinin bir yanıtı var sanki sadece o zamanların insanları için yazılmış gibi. Beni belki anlamıyorsundur direk kafir olduğumu düşünüyorsundur ama öyle değil araştırmadan müslüman olmak mantıksız bu kafayı kullanmamaya girer. %100 emin olmadan müslüman olmanın ne anlamı var?- +1 yıl
1. kimin cenete cehenneme gideceğini yüce Allah bilir.
2 . senin kâfir olduğunu söylemedim.
3 eğer kötü olsaydın zaten Kur'an'ı Kerim'in Türkçe mealini okumazdin..
4. allah merhametlilerin en merhametlisi
5. obur dünya da Hz Muhammed mahşerde Allah tan müslümanlara af dileyecek
6. arapca Türkçe'ye çevrildiği zaman öyle değişiklikler oluyor.
7 . örnek vereyim Hz Hamza önceden müslüman değildi ve Hz Muhammed karşı biriydi hatta savaşta onlarca müslüman şehit etti ama sonra ne oldu yüce teâlâ onu müslüman olduğu için Tevbe etmesini emretti böyle bir Rabbimiz varken neden bu kadar korkalim iyi olursan neden cehenneme gidersin ki? Unutma bu dünya bir misafiriz.
Soran+1 yılBak durum farklı şu an yani şöyle düşün az önce okuyordum mesela şunu diyor:Allah sonsuz merhamet sahibidir. ondan 2 ayet sonra şunu diyor: Onlara elem verici azap vardır kurtulmaları imkansızdır vs. ondan 1 ayet sonra yine buna benzer bir şey. birisinde kafirlerle arkadaş olmayın onlar kötü yazıyor ama bazı kafirler müslümanlardan bile daha vicdanlı. yanibir çok ayet okudum ve hepsinde Allah eğer inanmazsak cehenneme gitmekle bizi tehdit ediyor inansak ama en ufak şeyi yanlış yapsak yine azap çekiyoruz yani tamamen otoriter bir din diyelim. şimdi Allah sonsuz merhamet sahibi ama dünyada 1.5 milyar insan var geri kalan 6.5 milyar insanın tamamını sonsuza kadar cehennemde yakacak bitmeyen bir işkence bu ve sonsuza kadar.. müslümanlarında bir kısmı yine sonsuza kadar yanacak bir kısmı cennete bir kısmı önce yanıp sonra cennete.. bu sonsuz merhamet mi? bazı dinlerde inanmasan bile eğer iyi bir insansan her türlü cennete gideceksin diyor. ama İslamda her türlü yakıyor..
- +1 yıl
Söyle düşünelim sen bir ev yaptın ve bir dedi ki yok sen o evi yapmadın o evi kendi kendine oldu dese sen ne yaparsın birbirinizi öldürür sunuz değil mi? Bu da öyle bir şey yüce teâlâ Allah bizi yaratıyor ve üstüne bize nimetler veriyor ve biz diyoruz yok sen bunları yapmadın sence bu çok kötü bir şey değil mi bu hayatta kul hakkı yeriz insan öldürürüz her kötülüğü yaparız cehennem yok deriz sonuçta yani bu kadar insanın hakkı boşuna mı gitsin eğer kural varsa o kurala uymak zorundayız çünkü Allah her şeyi bilendir cehennemi de bir nedenle yaratmıştır ama sonzuza kadar hiç bir müslüman cehenneme girmez. çünkü Allah sadece inkar edenleri sevmiyor.
Soran+1 yılKuranda yazıyor müslüman kafir farketmez sonsuz cehennem var. yani Sonsuz merhamet bu şekilde olamaz düşünsene insanların çoğunu sonsuza kadar işkence yapıyorsun.. yani şöyle düşün yolda yürüdün bir köpek geldi seni ısırdı sende onu bir yere bağlayıp binlerce yıl işkence yapar mısın? hayır yapmazsın çünkü o hayvan seninle aynı akıl seviyesinde değil bizde Allah la aynı akıl seviyesinde değiliz yani biz inanmasak bile sonsuza kadar azap çektirmesi? bu sonsuz merhamet değil hadi inandık diyelim ona rağmen yine sonsuz cehennem olması? Ya Muhammed sadece insanlar inansın diye o kadar tehditle dolu bir kitap yazmışsa? ya hak din başka bir dinse? ne yapacağız o zaman? Ölünce karşımıza bambaşka birisi çıkıp "Neden bana inanmadın?"derse ne yapacağız? "Aklın vardı neden araştırmadın" derse? hepsini araştırmalıyım..
- +1 yıl
Hz Muhammed sav efendimiz eğer kendi eliyle bir kitap yazsaydi 23 yıl surmesdi çünkü Hz Muhammed okuma yazma bile bilmiyordu ki Hz Ebubekir bu kitabı yazdı belki de Hz Ebubekir sonsuz kelimesini koymuş olabilir yani Hz Muhammed okuma yazma biri olsaydı okul okurdu o ki Kur'an'ı Kerim de yüzlerce hikaye var Hz Muhammed bu hikayeleri nerden bilsin?
Hz Muhammed oku mu okudu? Hz Muhammed bir çoban ci olmaktan başka ne yaptı hiç bir şey o sadece güvenilir biriydi öyle ki bütün köy bütün emanetini ona verir di eğer kötü biri olsaydı durmadan birileri ona emanetini vermezdi bak Kur'an Kerim insan eliyle yapılmadı çünkü bu imkansız Hz Muhammed okul falan okumadı bilgili boriyde değil di sadece Cebrail aleyhisselam tarafından Vahiy olarak ezberliyip Hz Ebubekir yazdırıyor du.
Soran+1 yılYa herkesi kandırdıysa? o dönemlerde okula ihtiyacı yok Bi'Bilen öğretmiştir sadece tevratı incili okusa Kuranı yazmaya yeter bu ikisi.. çünkü çoğu birbirine benziyor. yani bu kadar basit kitabı bir Tanrı yazmış olamaz cidden bak okudum ya bu olamaz. ayrıca bu olay bundan 1400 yıl önce falan yaşandı yani biz şu an nereden bilelim HZ. Muhammed'in okumadığını? belkide herkese yalan söyledi okumadım ben falan diye? yani Kuran da inen ilk emir Oku diye başlıyor diye biliyorum belkide Hz muhammed bunu indirerek doğrudan Allah bana öğretti deyip sonra herşeyi takır takır yazıp ben bilmiyordum Okumayı bu ayetleri Allah indirdi zaten bana o öğretti falan demiştir?
- +1 yıl
Tevrat Hz Musa nin kitabı İncil Hz İsa nin kitabi Zebur davutun kitabı peki bu 3 kişi kim 3 de peygamber değil mi? 3 de cennete girecek degil mi? Peki bu 3 kitabı da kim gönderdi Allah değil mi peki bu 3 kitabı bu peygamber ler biz yazmadık bu tanrının kitabı olduğunu söyledi değil mi ya da kuranı Kerim de kitaplara iman edin demedi mi? Öylese bu üç kitap da hak kitabı dir sadece bozulmuştur yani orjinalinde kalmamış dir ama Kur'an'ı Kerim 1400 yıldır aynı dir bu yüzden son peygamber Hz Muhammed sav efendimiz dir çünkü o kitabı asla bozulmayacak bu kıyamete kadar gidecek.
Soran+1 yılSen bozulmuş diyorsun ama onlar bozulmadı diyor işte bu senin inancın nereden biliyorsun bozulduğunu? mesela incil de bir ayet vardı "Ben ölsem de sözlerim yeryüzünden asla silinmeyecek" gibi bir ayet yani İsa nın dediği bu sanırım incilide okumalıyım. tevratıda. ama Kuranı okumaya da devam edeceğim ama şu saatten sonra bir şeyin değişeceğini sanmıyorum çünkü okuduğum ayetler bana çok mantıksız geldi.. Sonsuz güce ve merhamete sahip olan Tanrı bu olamaz bu çok basit kalıyor..
+1 yılKeşke okuman olmasaydı cahil halinle belki cennete giderdin
01 Yorumla
Soran+1 yılKomik geldi :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkçe mealini okurken ayni zamanda Tefsir kitaplarını da okuman gerekiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılOkuduğum kitap hem meal hem tefsir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılTovbe estt
35 Yorumla
Soran+1 yılNeden müslüman olduğumu merak etmedin mi hiç? müslüman ailede doğduk diye müslümanız ben şöyle düşündüm. "Sırf ailem müslüman diye müslüman olursam bir anlamı olmaz en iyisi Allaha inanarak bilerek tapayım." Dedim ve sonuç bu..
Cevap sahibi+1 yılKanka ben de zamanında aileme sorardım mesela onlar niye musluman degilde hristiyan falan diye babam da herkesin aklı var allah herkese akıl vermis arastırsınlar demisti ben hic arastırmadım yani ailemden dolayı boyleyim bir de kutsal kitapların bazı noktaları ortak mesela birlesiyor yani dinler farklı fakat bazı seyler aynı aslında
Cevap sahibi+1 yıl++++ hristiyanlar güya dinsiz ama müslümanlar daha müslüman, muslumanlar güya dinli ama en dinsiz seyi yapanda bunlar yani sözde musluman hepsi
Cevap sahibi+1 yılKankam benı gece gece dinden cıkarma tovbe est yanmayalım
Soran+1 yılAgam bak burada öyle farklı hissediyorum ki yani öyle böyle değil Aydınlanmış gibiyim kandırılmış hissediyorum. Hristiyanlarda bizim için "Akılları var araştırıp hristiyan olsunlar" ben dine daha çok bağlanayım diye Kuranı okuyup bitireyim dedim daha çeyreğine gelmeden bir sürü çelişki buldum kafama yatmayan çok şey buldum..
Gizli Üye(30-35)3 ayİyi yapmışsin boş ver. Bende t vakit namaz kılıyordm şimdi dinden soğudum sen haklısın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHer tefsir okunmaz ruhul beyan okumanı öneririm
06 Yorumla
Soran+1 yılElmalılı m. hamdi yazır'ın tefsirini okudum çoğu kişi öneriyor bunu diye biliyorum.
Cevap sahibi+1 yılAma açıklama olarak ruhul beyan çok iyi
Cevap sahibi+1 yılHmde şöyle bir açıklama buldum inşaallah yararlı olur
Kur'an, zikir (Sad:87) yani hatırlatma kitabıdır. Tekrarlar hatırlatma içindir, hatırlatınlanların doğru anlaşıldığına da bir teyit mahiyetindedir. Temel emir ve yasaklar birçok ayette tekrar tekrar vurgulanmıştır. Kur'anda bir konu ne kadar önemliyse o kadar kez tekrar eder.
Cevap sahibi+1 yılYarın bunu iyice araştıracağım kendi hocalarım tarafından
Soran+1 yılAraştır ama bilemiyorum neden aptala anlatır gibi her ayet kendini tekrarlasın ki? belkide sadece din hakkında çelişki olmasın diye uydurulmuş bir şey?
Cevap sahibi+1 yılSenin zora çekmeye çalışıyor gibisin
Ee bize ne
00 Yorumla
+1 yılaz okumuşsun
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam