Bugün seni cennete götürecek ne yaptın? Ya da bir amel işledin mi?

7 Ocak 2023 // 20.10
Bugün seni cennete götürecek ne yaptın? Ya da bir amel işledin mi?

7 Ocak 2023 // 20.10
Bugün otobüste yaşlı amcaya yer verdim gerçi 50 dk ayakta gittim ama duasını aldım içim huzurlu oldu sonra arka koltuktaki genç kız yanındaki kalkınca bana tebessümle gel işareti yaptı yanına gittim oturdum konuştuk tanıştık hafta içi kahve için sözleştik işte hayat böyle geçen hafta sevgilimle ayrıldım bugün bir amcaya yer verdim sonra bu vesileyle yeni birisiyle tanıştım hayat böyle hiç ummadığın bı anda güzel seyler karşına çıkartıyor bunun için bugün şu an halen mutluyum huzurluyum
İyilik eden iyilik bulur
Cennet buraya yazılacak kadar ucuz mi ki iki satır yazmışsın
Değil zaten o yüzden görüşümü paylaşmadım
Güzel bir animsatma, yalniz samimi bir şekilde yapan kişilerin buraya yazacağını pek zannetmiyorum
Katılıyorum ve ne yazık ki gizli üyelere de kapatmışım, alışkanlıktan
Cevap
14Cevap
Öldükten sonra ki hayata inanmadığım için bir şey yapmıyorum. kendim olmaya devam ettim bugün.
İlla dinle alakalı olmak zorunda değil. Birine gülümsemek, kediye ya da köpeğe yemek vermek, yaşlılara ya da ihtiyaç sahiplerine yardım etmek vs. Pek çok şey dahil aslında buna
Ama soru cennete gitmek için ne yaptınız o yüzden öyle söyledim. yani bunları zaten yapıyorum iyiilik yapmayı sevdiğim için yani özel bir ödül beklemiyorum.
Yani dolaylı olarak etkiliyor aslında. Dini de hatırlatmak için öyle sordum. Ama zaten bir ödül kazanmak için iyilik yapılmaz ki içinden gelir ve yaparsın. Cennet sadece tüm bunların mükafatı oluyor
Yaşadıklarımızın yaptıklarımızın cennetlik mi cehennemlik mi olduğuna biz karar verme merciisi değiliz.
Biz ancak Allahın rızası için yaparız. Allahın takdiridir nereye koyduracağı. :)
Elbette ama dinin getirdiği sorumlulukları yapmak da cehenneme götürmez sonuçta. Yani çoğu kişinin bildiği şeyleri kastettim
Tabii ki. Allahın rızasını kazanırsak ancak. :)
Maalesef hiç bir şey yapmadım bu konu ile ilgili
Şimdi yapmaya ne dersin? Nasılsa gün daha bitmedi
Neden? Yorgun ve kırgınsan aksine iyi gelir insana
O zaman şeytanı kandırmanın vakti geldi bence. Uyuyormuş gibi yapıp ayağa kalkıp abdest almak gibi. Şahsen şeytana falso atmak benim çok hoşuma kaçıyor
Helal bee 🥳
Her ay camiye hatrı sayılır bir meblağ yardımı yaparım.
Ne güzel
Memleket neresi sizin?
Kişisel bilgi vermiyorum
Anladım.
Yaş kaçtı?
Hiç bir şey yapmadım cennet de cehennem de dünyada zaten
Neden? Kalıcı bir yer değil ki dünyada. Eğer kimileri için cennet, kimileri için cehennem oluşuysa bahsettiğin haklısın o ayrı
Şehit Olan Sevgilimin Yanına Gittim Dua Ettim. Ailesi İle Konuştuk Sohbet Ettik...
Allah rahmet eylesin, cennetin en güzel yerindeler 🍃
Çok Özledim Ama Her Gün Ağlıyorum İnanın ki Hayattan Zevk Almıyorum 🥺
Allah cennetinde kavuştursun inşAllah üzme kendini. Hayırlısı böyleymiş demek ki
Aminn İnşallah.. Çok Teşekkür Ederim 🥺🌸
Rica ederim 🍃
Vakit namazlarımı kıldım, ezberimi tekrarladım, dua ettim
Allah kabul etsin
Hiç bir şey maalesef
Hala bir şeyler yapabilirsin, gün bitmedi sonuçta
Aynen
Hiçbir şey namaza başlıcam bugün
Allah daim etsin inşAllah, çok güzel bir başlangıç
Evet inşallah
ben cenneti dünyaya getirdim burada yaşıyorum diğer taraf mechul :D
Çokta salmamak lazım. Ne zaman öleceğimiz belli değil sonuçta
Sokak canlarımı besledim.
Bir şey yapmadım
Ama hala yapabilirsin. Gün bitmedi sonuçta halen
Hatırladım kedicikler için yemek bıraktım
Ne güzel
Ders çalıştım hani çalışmak da ibadet.
Evet, Kuran'ın ilk ayeti oku zaten. Artık seni ne zaman görsem aklıma okul ve dersler geliyor cfgfb
Namaz 🧎♀️ tabi kabul olduysa
Allah kabul etsin
Teravih kıldım
Ramazan ayında kılınıyor ama sadece
Bana her gün Ramazan
Neden?
Allah dostuyum
Paylaşmaya lüzum yok ya
Soruyu bir daha okuyunca gizliye kapattığıma pişman oldum harbiden
Ne alaka ya
Bugün kimseye yardım etmedim
O zaman bugün bir şey yaparsın. Gün daha yeni başladı sonuçta
Kesinlikle
Kedi ve köpekleri besledim
Hiç bir şey.
Belki de yaptın ama aklına gelmedi. Pek çok şey var çünkü bu kategoriye giren. Gülümsemekten hayvanları sevmeye kadar
Evden cıkmadım ki. Ondan sanmıyorum.
Bir iyilik yaptığını düşünmek bile sevap kazandırıyor. Bence hala sevap kazanabilirsiin
Hiç bir şey
O halde neden şimdi ahiretin bir şeyler yapmıyorsun? Günün bitmesine daha çok var hem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?